// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

VIDEO. Noul director al DSVSA Alba, dr. Ioan Martin, învestit în funcție

Noul director al Direcției Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba, dr. Ioan Martin (30 de ani), a fost învestit, joi, în funcție prin ordin al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), atribuțiile de conducere fiindu-i delegate pentru o perioadă de cel mult 30 de zile.

”Este o onoare pentru mine să mă aflu în fața dumneavoastră din această funcție. Pentru aceasta vreau să mulțumesc președintelui ANSVSA pentru încrederea acordată și vă asigur că nu voi precupeți pentru îndeplinirea programului de guvernare și a legislației sanitar-veterinare la nivelul județului Alba. Sunt convins că în această misiune voi avea alături de mine pe domnul prefect precum și pe colegii din cadrul DSVSA care sunt foarte bine pregătiți profesional și în care am încredere deplină. Mulțumim, totodată, și parlamentarilor de Alba care din funcția deținută au acordat o atenție sporită profesiei de medic veterinar. Totodată vreau să-i mulțumesc și domnului director Tătucu pentru tot ce a făcut pentru DSVSA Alba”, a spus Ioan Martin, la învestirea în funcție.

La ceremonie au participat mai mulți medici veterinari din cadrul DSVSA Alba, directori de deconcentrate, dar și prefectul județului, Dănuț Hălălai, care a dat citire ordinului nr. 472/20.04.2017 cu privire la delegarea atribuțiilor corespunzătoare funcției de conducere vacante de director executiv al DSVSA Alba, lui Ioan Martin, consilier, grad profesional asistent, în cadrul instituției.

Totodată, la învestire a fost prezent și deputatul de Alba, Ioan Dîrzu, fost director al DSVSA Alba. ”În urmă cu câțiva ani an trecut prin aceleași emoții și, sigur, sunt lucruri care ni se întâmplă tuturor. Aș vrea să mulțumesc foștilor directori, inclusiv domnului Tătucu, știm cu toții ce înseamnă o uzură în implicarea activității de management într-o instituție foarte serioasă așa cum este DSVSA Alba și știm că timpul pe care trebuie să-l aloce un manager este greu de gestionat. Totodată, apreciez că activitatea a fost foarte bună, dar la un moment dat este nevoie să se vină cu resurse proaspete, cum spunem noi, veterinarii, cu sânge proaspăt, pentru că legislația sanitar-veterinară trebuie respectată de toți, de la mic, la mare. Chiar dacă nu mai practic această meserie de ceva vreme, să știți că sunt unul dintre cei care vă reprezintă în Parlamentul României, alături de alți colegi și cred că am făcut-o cu cinste și cu onoare atunci când dumneavoastră ați avut nevoie de sprijin legislativ, prin inițiative, prin susținere de proiecte sau orice altceva care poate să aducă un mic plus de valoare în activitatea pe care o desfășurați. Eu sunt convins că echipa care este acum în DSVSA Alba este extrem de bună, profesionistă, sunt convins că vechea conducerea va fi alături de cea nouă (…) Îmi aduc aminte că, alături de directorul dinaintea mea, dr. Josan, s-a construit această clădire, noi am reușit să o finalizăm, iar mai departe am făcut ca județe importante ca Hunedoara, Cluj și Sibiu să vină cu analize la Alba”, a spus Ioan Dîrzu.

Ioan Martin a fost numit director al DSVSA Alba după ce fostul director, Ioan Tătucu, și-a dat demisia acuzând presiuni din partea administratorului firmei de procesare a cărnii Carmes, Nicolae Cristea, privind asigurarea asistenței sanitar-veterinare, în condițiile în care societatea se află în faliment, ceea ce ar contraveni legii.

Medicul veterinar Ioan Tătucu a declarat pentru ziarulunirea.ro, că este ilegal ca DSVSA Alba să asigure asistență sanitar veterinară la o firmă aflată în faliment.

El a adăugat că, până în prezent, societatea comercială Carmes Alba SRL înregistrează datorii de 90.000 de lei la DSVSA Alba.

”Din punctul meu de vedere echipa de medici nu putea să continue activitatea la Carmes. Potrivit ordinului 64, în caz de faliment, trebuie să ne retragem echipa de la firma în cauză. Patronul de la Carmes a făcut presiuni să continuăm. Să vină alt director și dacă el consideră că se poate continua activitatea, o face pe răspunderea lui. Ce vină am eu că firma lui e în insolvență din 2010 și a intrat în luna martie în faliment. Au făcut datorii mari la DSVSA Alba, nu am în față, dar circa 90.000 de lei”, a spus Ioan Tătucu.

Ioan Tătucu a spus că nu a primit amenințări, ci au fost ”doar presiuni” și demisia este ”din motive personale”, precizând că ”atât a putut” el și ”este cazul să vină altul să gestioneze”.

Referitor la situatia unitatii de abatorizare S.C. Carmes Alba S.R.L., DSVSA Alba a menținut decizia de retragere a personalului sanitar veterinar și de a nu mai asigura asistenta si controlul sanitar veterinar pentru aceasta unitate, au transmis reprezentanții instituției într-un comunicat de presă.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

4 Răspunsuri la VIDEO. Noul director al DSVSA Alba, dr. Ioan Martin, învestit în funcție

 1. Oana 27.04.2017 la 19:21

  Felicitări!La vremuri noi,oameni noi si tineri!

 2. angajat 28.04.2017 la 10:14

  Au si aparut pupincuristii.

 3. contribuabil aiudean 28.04.2017 la 10:19

  Putem si noi , contribuabilii de rand sa vedem CV , d-lui Martin , la 30 de ani , ce expertiza manageriala are ? in afara de acea a lipitului afise rosi , psd-iste ?

 4. Gerula 28.04.2017 la 19:09

  Pai de ce nu a existat un concurs,sau tot aia era…e rosu rau¡