Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Evaluarea Națională 2020: Elevii din Alba au primit CODUL UNIC pentru aflarea rezultatelor, la finalul probei de matematică. Director: ”Măsura este benefică pentru sufletul copilului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii din Alba au primit la sfârșitul probei de matematică de la Evaluarea Națională 2020, un cod unic prin care își vor putea verifica notele, în timp ce numele și rezultatele examenelor vor fi anonimizate.

Ordinul prin care datele personale ale elevilor vor fi anonimizate la Evaluarea Națională 2020 a fost aprobat, astăzi, 16 iunie 2020, de secretarul de stat în Ministerul Educației, Rodica Luminița Barcari.

Andron Nicolae, directorul Școlii Gimnaziale ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia este de părere că măsura introducerii codurilor unice pentru aflarea rezultatelor este benefică mai ales pentru sufletul copiilor.

Acesta a declarat pentru ziarulunirea.ro că ”Problema trebuie văzută în ansamblul ei, în contextul acestui fenomen al consimțământului elevilor pentru datele personale. Mai există și disconfortul sufletesc al copilulu, dacă are o notă mai mică să apară. Această măsură a codurilor cred este benefică pentru sufletul copilului și imaginea lui în comunitatea respectivă.

Am primit ieri anunțul cu codurile, ele au fost listate și date copiilor când am ștampilat lucrările, la o oraă după începerea probei”.

YouTube video

Totodată, ordinul a fost semnat de Daniela Elisabeta Bogdan, directorul general al Direcției Generale Învățământ Preuniversitar din Ministerul Educației.

YouTube video

„În conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice (…), având în vedere solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ca Ministerul Educației și Cercetării să dispună publicarea datelor personale în formă anonimizată, vă aducem la cunoștință următoarele:

YouTube video

– Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informativă (…), conținând codurile alocate fiecărui candidat.

YouTube video

– Codurile individuale vor fi distribuite candidaților în cursul zilei de 17 iunie 2020, în momentul predării lucrării scrise;

– Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor informa candidații că rezultatele vor fi afișate anonim. Codul individual al fiecărui candidat generat de aplicația informatică corespunde numelui și prenumelui”, se arată în ordinul Ministerului Educației destinat tuturor Inspectoratelor Școlare Județene din țară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator? 75 de români au ales Galda de Jos ca domiciliu în nici 4 luni Fluxurile migratorii moderne sunt preponderent de la sat la oraș. De aceea, este de laudă pentru o localitate rurală să înregistreze în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea