Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| DRAMA oamenilor din Ocoliș, județul Alba: Case distruse, animale și mașini luate de apă, oameni aflați la un pas de a muri. „M-am urcat pe scări și mi-am salvat viața”

Ziarul Unirea

Publicat

în

DRAMA oamenilor din Ocoliș, județul Alba: Case distruse, animale și mașini luate de apă, oameni aflați la un pas de a muri. „M-am urcat pe scări și mi-am salvat viața”

Comuna Ocoliș a fost devastată de către inundații în cursul după-amiezii de ieri, 15 iulie, când debitul pârâului cu același nume, care vara aproape că seacă, s-a umflat de câteva zeci de ori.

Acum, localnicii, ajutați de autorități, încearcă să readucă localitatea la starea sa inițială, înainte de prăpădul de aseară, deși multe persoane au pierdut tot ce aveau.

Deși nici o persoană nu a fost raportată ca fiind decedată în urma viiturii care a măturat localitatea, câțiva dintre aceștia s-au aflat la un pas de a-și pierde viața, din cauza furiei naturii.

YouTube video

„Mă numesc Ștefan Ciulea, inginer la Agenția Națională de Zootehnie București, prin Oficiul Județean de Zootehnie Cluj. Sunt în concediu de odihnă și ieri, în jurul orei 17:00. s-a declanșat urgia. A venit o vreme rea și a distrus tot, o pagubă de milioane de euro. Două proprietăți mi-au distrus și aici am o grădină de legume bio, aici a distrus tot, a dus mașina. A distrus gardul, a dus tot de pe un hectar. Apa a intrat pe sub casă, în bucătărie, în beci, peste tot. A luat lemne de foc de mii de lei. Era să mă ducă și pe mine. Nu dura mult, că mă ducea și pe mine. A rupt gardul, avea peste 5 metri. M-am urcat pe scări și mi-am salvat viața.”, a povestit unul dintre localnici.

CITEȘTE ȘI: Ce măsuri iau autoritățile în cazul inundațiilor APOCALIPTICE de la Ocoliș. Viața și sănătatea oamenilor, principala prioritate, urmate de refacerea accesului

Un alt bărbat, aflat lângă casa sa, încerca să îndepărteze aluviunile aduse de apă pe proprietate. La fel ca și multe persoane, acesta a pierdut o mare parte din munca sa în cursul serii trecute.

CITEȘTE ȘI: Centrul orașului Câmpeni, sub APE: Capitala Țării Moților se confruntă cu CODUL ROȘU de averse torențiale

„La un moment dat, am urcat din curte în casă, la nivelul doi. N-am mai reușit să salvez nimic. Construcția este măturată, găini, iepuri, câinii, tot ce am avut în gospodărie până la straturi, pe 2- de metri, a fost măturată și făcută una cu pământul. Am avut o construcție de 12 pe 6. Au fost luate trei autovehicule, o dubă, un Jeep și o Corsa, care e agățată de o salcie”, a transmis acesta.

Reamintim că, un nou Cod Roșu de furtuni în județul Alba a fost anunțat în cursul acestei zile, 16 iulie, în jurul orei 17:00, de către autorități.

Conform acestora, zona vizată este Nord-Vestul județului Alba, în intervalul orar 16:50 – 18:00.

Localitățile vizate: Câmpeni, Abrud, Bistra, Roșia Montană, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Gârda de Sus, Arieșeni, Vadu Moților, Ciuruleasa, Poiana Vadului;

Fenomenele vizate vor fi următoarele: averse torențiale care vor depăși 40-50 l/min, frecvente descărcări electrice, grindină și vijeli.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea