Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Ce măsuri iau autoritățile în cazul inundațiilor APOCALIPTICE de la Ocoliș. Viața și sănătatea oamenilor, principala prioritate, urmate de refacerea accesului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce măsuri iau autoritățile în cazul inundațiilor APOCALIPTICE de la Ocoliș. Viața și sănătatea oamenilor, principala prioritate, urmate de refacerea accesului

În urma inundațiilor devastatoare din cursul nopții trecute, Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, precum și Inspectorul Șef al ISU Alba, Lt. Col. Costea Ovidiu, au prezentat care sunt măsurile necesare pentru a readuce situația în comuna Ocoliș la normal, precum și pașii care urmează a fi luați de către autorități, în zonă.

„După intervenția de azi-noapte, am convocat de dimineață o ședință extraordinară a CJSU Alba. Toate instituțiile abilitate au fost trimise în teren, începând cu instituțiile MAI, colegii de la MapN, sunt prezenți aici, colegii de la drumuri naționale, Serviciul de Gospodărire a apelor, drumuri județene.

YouTube video

Prioritățile noastre sunt acum să aducem hrană și apă la populație, să refacem infrastructura. După cum ați văzut, mai avem o mică porțiune, să putem să mergem până în partea de sus, dar o luăm gradual. Prioritățile noastre sunt să nu avem cazuri medicale și să avem un medic în permanență în zonă ca să nu apară o problemă. După, vom face evaluările și vom începe despăgubirile pentru cetățenii afectați.”, a declarat Prefectul Nicolae Albu.

CITEȘTE ȘI: BILANȚUL INUNDAȚIILOR fără precedent din Ocoliș: 16 persoane evacuate, 3 case distruse și 15 grav avariate. DJ750G, legătura între Ocoliș și DN75, distrus pe mai multe porțiuni

La rândul său, prezent la fața locului, Inspectorul Șef al ISU Alba, Lt. Col. Costea Ovidiu a declarat următoarele: „În momentul de față, aproximativ 30 de pompieri, împreună cu celelalte instituții, reprezentate în CJSU, dau o mână de ajutor locuitorilor afectați prin distribuirea alimentelor și apei potabile, iar după reabilitarea infrastructurii, vom intervenii cu motopompe și alte mijloace specifice pentru evacuarea apei aflate în locuințe.”

CITEȘTE ȘI: RECORD istoric de precipitații, în Apuseni: 223 de litri pe metru pătrat au DEVASTAT comuna Ocoliș

„După cum vedeți, a fost potopul pe noi. Din măsurătorile hidrologice, mi s-a spus că au fost în jur de 225 de litri de apă pe metru pătrat. Practic, un dezastru.

YouTube video

Peste 9 km de drumuri au fost distruse, peste 12 km de conducte de apă, distruse. Tot ce am construit, s-a dus cu apa. În 19007, bătrânii spuneau că apa a rupt tot ce a prins în josul satului, acum a distrus totul din centru. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria comunei noastre”, a comentat, la rândul său, primarul comunei Ocoliș, Alin Alexandru Jucan.

În urma efectelor produse de căderile masive de precipitații decursul zilei de ieri, în comuna Ocoliș, 16 persoane au fost evacuate și 4 persoane salvate, 3 case distruse de viitură și 15 case grav avariate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea