Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Ce măsuri iau autoritățile în cazul inundațiilor APOCALIPTICE de la Ocoliș. Viața și sănătatea oamenilor, principala prioritate, urmate de refacerea accesului

Publicat

în

Ce măsuri iau autoritățile în cazul inundațiilor APOCALIPTICE de la Ocoliș. Viața și sănătatea oamenilor, principala prioritate, urmate de refacerea accesului

În urma inundațiilor devastatoare din cursul nopții trecute, Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, precum și Inspectorul Șef al ISU Alba, Lt. Col. Costea Ovidiu, au prezentat care sunt măsurile necesare pentru a readuce situația în comuna Ocoliș la normal, precum și pașii care urmează a fi luați de către autorități, în zonă.

„După intervenția de azi-noapte, am convocat de dimineață o ședință extraordinară a CJSU Alba. Toate instituțiile abilitate au fost trimise în teren, începând cu instituțiile MAI, colegii de la MapN, sunt prezenți aici, colegii de la drumuri naționale, Serviciul de Gospodărire a apelor, drumuri județene.

Electrica Furnizare Discount

Prioritățile noastre sunt acum să aducem hrană și apă la populație, să refacem infrastructura. După cum ați văzut, mai avem o mică porțiune, să putem să mergem până în partea de sus, dar o luăm gradual. Prioritățile noastre sunt să nu avem cazuri medicale și să avem un medic în permanență în zonă ca să nu apară o problemă. După, vom face evaluările și vom începe despăgubirile pentru cetățenii afectați.”, a declarat Prefectul Nicolae Albu.

CITEȘTE ȘI: BILANȚUL INUNDAȚIILOR fără precedent din Ocoliș: 16 persoane evacuate, 3 case distruse și 15 grav avariate. DJ750G, legătura între Ocoliș și DN75, distrus pe mai multe porțiuni

La rândul său, prezent la fața locului, Inspectorul Șef al ISU Alba, Lt. Col. Costea Ovidiu a declarat următoarele: „În momentul de față, aproximativ 30 de pompieri, împreună cu celelalte instituții, reprezentate în CJSU, dau o mână de ajutor locuitorilor afectați prin distribuirea alimentelor și apei potabile, iar după reabilitarea infrastructurii, vom intervenii cu motopompe și alte mijloace specifice pentru evacuarea apei aflate în locuințe.”

CITEȘTE ȘI: RECORD istoric de precipitații, în Apuseni: 223 de litri pe metru pătrat au DEVASTAT comuna Ocoliș

„După cum vedeți, a fost potopul pe noi. Din măsurătorile hidrologice, mi s-a spus că au fost în jur de 225 de litri de apă pe metru pătrat. Practic, un dezastru.

Peste 9 km de drumuri au fost distruse, peste 12 km de conducte de apă, distruse. Tot ce am construit, s-a dus cu apa. În 19007, bătrânii spuneau că apa a rupt tot ce a prins în josul satului, acum a distrus totul din centru. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria comunei noastre”, a comentat, la rândul său, primarul comunei Ocoliș, Alin Alexandru Jucan.

În urma efectelor produse de căderile masive de precipitații decursul zilei de ieri, în comuna Ocoliș, 16 persoane au fost evacuate și 4 persoane salvate, 3 case distruse de viitură și 15 case grav avariate.

Publicitate

Ştirea zilei

6 august: Prima bombă de la Hiroshima. „Little boy” a ucis între 90.000 și 146.000 de persoane

Publicat

în

6 august: Prima bombă de la Hiroshima. „Little boy” a ucis între 90.000 și 146.000 de persoane

Data de 6 august, este ziua în care omenirea își aduce aminte faptul că știința și tehnologia pot declanșa catastrofe umanitare, în cazul în care apare un context cu o miză care poate genera acest lucru.

”Little Boy” a fost numele de cod al primei bombe atomice detonate în istoria umanității. Cea de-a doua avea să fie lansată peste doar trei zile, asupra unui alt oraș japonez, Nagasaki.

Electrica Furnizare Discount

Cele două bombe au fost construite în cadrul unei operațiuni care a primit numele de cod Proiectul Manhattan, inițiat de Statele Unite ale Americii și susținut de Marea Britanie și de Canada. Pentru Little Boy, bomba care a lovit Hiroshima, a fost folosit Uraniu 235, un izotop care se găsește în uraniul natural în proporție de doar 0,7%. Pentru crearea uraniului îmbogățit, au fost utilizate trei metode: electromagnetică, gazoasă și termală.

Little Boy, bomba care a fost lansată deasupra Hiroshimei

Întreaga operațiune a fost posibilă din punct de vedere teoretic datorită descoperirii fisiunii nucleare de către chimiștii germani Otto Hahn și Fritz Strassmann.

Decizia de a lansa bombele asupra Japoniei a fost luată după ce Imperiul Nipon a ales să ignore ultimatumul dat de Aliați pe 26 iulie 1945, prin Declarața de la Potsdam, în care îi cereau predarea necondiționată.

Nimeni nu știe exact câți oameni au murit în explozia bombei de la Hiroshima: estimările se situează între 90.000 și 146.000 de oameni.

Pe 15 august, Japonia a anunțat că se predă. Pe 2 septembrie, a semnat și actul oficial, aceasta fiind și data la care Al Doilea Război Mondial a luat sfârșit.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

De Dorel v-am mai zis, e intreprinzător cu ștate vechi, bagă în sac două mâini și servește calitate cu un deget. E de-al nostru, local, apare frecvent și rupe gura târgului cu „realizările” lui, se remarcă și chiar dacă nu ar face asta, cine să-i și fure locul dacă el are monopolul?

Astăzi pe Dorel l-a „încercat” vremea, a bătut vântul și ploaia, cum zice un mare clasic în viață, și-a scos la iveală un fapt ce s-ar defini în Ardeal ca „râsu’, plânsul”.

De ce și-a petrecut ăla ce a inventat schela și măsurile de siguranță timpul în zadar, numai Dorel știe, fiindcă el are o metodă proprie, una ce-ți teleportează ditamai conglomeratul de fier direct în sufragerie, cum a fost și cazul, astăzi, în urma furtunilor, la blocurile „M” din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Acum, Dorel ca Dorel, dar și restul să fie și ei veri din frați, șogori din altă țară, de-s toți chitiți să nu vadă și cetățeanul să plătească cu spor și cu nemiluita? Păi, totuși, pe care planetă ne aflăm? Am venit la încasat sau mai facem și treabă?

PS: arată bine bordura aia Dorele, zici că trebuie să chemi un frizer să o ia pe părți, pe față și pe dos, ori să vină domnul cu recepția lucrărilor și să zică odată pentru totdeauna NU !

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Publicat

în

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Natura se abate cu toată forța sa asupra județului Alba. În municipiul Aiud, la Magina, forța vântului a fost mai puternică decât rezistența unui trunchi de copac, situat în centrul satului pe drumul principal.

ANM a emis joi seara o avertizare Cod Roșu de vijelie puternică, grindină, descărcări electrice și averse torențiale valabilă în mai multe localități din județul Alba.

Citește și: Pompierii din Alba Iulia au degajat în cursul după-amiezii de astăzi, 5 august, un copac care a căzut pe strada Cloșca din municipiu, urmare a vremii instabile.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ANM, este vizată zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu, Daia Română, Șpring, Ciugud, Berghin, Gârbova, Roșia de Secaș, Câlnic, Cut, Ohaba, Doștat.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare