Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Doi dintre voluntarii care au ajutat la căutarea avionului prăbușit în Apuseni, aproape de tragedie la un concurs de off-road

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din dintre voluntarii care au ajutat la căutarea avionului căzut în munții Apuseni în urmă cu șapte ani, Sorin Pîrvulescu și Vali Capotă, membri ai Transsylvania Off Road Club, au fost la un pas de tragedie sâmbătă, 24 aprilie, în timpul unui concurs de off-road desfășurat la Sighișoara, județul Mureș.

Pîrvulescu și Capotă au participat în acest weekend la prima etapă din Campionatul Național de Off Road. Cei doi au trecut prin momentele dificile, după ce mașina s-a răsturnat de zece ori, într-o vale.

Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu o sperietură pentru cei doi.

„Echipajul e bine, nimeni nu a pățit nimic”, se arată în postarea cu înregistrarea accidentului de pe pagina de Facebook Oscar Motorsport/ Offroad.

Competiția a fost organizată de Club 4×4 Sighisoara.

Sorin Pîrvulescu și Vali Capota au făcut parte din echipa de voluntari care a ajutat la căutările avionului prăbușit în Munții Apuseni, în 2014.

Aflat la manşa unui avion ce transporta o echipă de medici la Oradea, pilotul Adrian Iovan, 55 de ani, a fost nevoit să aterizeze forţat într-o zonă muntoasă de la limita judeţelor Alba şi Cluj. În urma impactului, cinci dintre pasageri au scăpat teferi, însă pilotul şi studenta la medicină Aura Ion nu au supravieţuit.

Accidentul a fost, la acea dată, o palmă pentru autorităţile din România specializate în intervenţia în situaţii de urgenţă. Acestea au demonstrat cât de neputincioase sunt într-un scenariu real în care a trebuit să lupte contra cronometru cu natura şi, deşi suntem în era tehnologiei, nu au reuşit să identifice cu exactitate locul unde se afla epava avionului.

Membrii Transsylvania Off Road Club, între care Sorin Pîrvulescu li Vali Capotă, care au acționat cu șase mașini, au fost primii care au ajuns la cictime şi au transportat o parte dintre răniţi către ambulanţe.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea