Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Deputatul PPDD de Alba, Cornel Comșa, și-a dat demisia din funcțiile de conducere ale partidului. Vezi de ce!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Cornel ComsaDuminică, 2 martie, într-o conferință de presă organizată la sediul PP-DD Alba, deputatul Cornel Comșa și-a anunțat demisia din funcția de președinte al organizației județene a partidului, precum și din funcția de vicepreședinte al PP-DD, pe care o deținea la nivel național.

Motivul? Lipsa de lidership și viziune a partidului, care de la anunțarea ruperii USL și începerea negocierilor politice și parlamentare în vederea reconfigurării  Puterii și Opoziției, conducera PP-DD nu a făcut absolut nimic, ba mai mult, le-a interzis celor 26 de parlamentari ai Partidului Poporului să poarte orice fel de negocieri.

Potrivit statutului partidului, funcția de președinte a filialei Alba a PP-DD va fi preluată de actualul prim-vicepreședinte, consilierul local, Dorin Pocol. Președintele demisionar a subliniat însă faptul că își va sprijini în continuare colegii din Alba în ceea ce privește administrarea filialei.

„Sper că mă voi descurca. Am învățat multe de la Cornel Comșa, care, în opinia mea, este născut pentru politică. Dacă mă voi descurca mai bine sau mai rău, se va vedea în timp. Mă bazez în continuare pe sprijinul lui Cornel Comșa”, a declarat Dorin Pocol.

Deputatul Cornel Comșa a explicat că, în funcție de modul în care vor fi conduse astăzi negocierile conducerii PP-DD cu reprezentanții celorlalte partide, va renunța sau nu, și la funcția de simplu membru al partidului, existând posibilitatea de a rămâne deputat independent, „pentru o perioadă mai scurtă sau lungă de timp.”

Fostul consilier al Casei Regale din România a afirmat că nu poate să asiste la lipsa totală de acțiune politică a președintelui PPDD Simona Man și a secretarului general Liviu Neagu, într-un moment atât de important. Deputatul s-a arătat contrariat de faptul că un partid ca UDMR, cu 27 de parlamentari, reușește prin negocieri să obțină intrarea la guvernare, făcândui-se niște concesii inacceptabile, de către USD. Asta, în timp ce PPDD are 26 de parlamentari și se auto-izolează, prin faptul că nu participă, de 5 zile, la niciun fel de negocieri.

Albaiulianul Cornel Comșa este unul dintre puținii politicieni din România școliți și cu experiență în acest domeniu. Fost consilier al Casei Regale din România, fost consultant politic pentru importanți lideri și partide politice, a ajuns în parlament în anul 2012, după ce a obținut cu organizația PP-DD din Alba, peste 15% din voturi. A susținut mereu că investește într-o carieră politică pe termen lung, iar colaborarea cu Dan Diaconescu i-a oferit șansa de a se exprima și acționa în această direcție, fără niciun fel de constrângeri. În acest moment însă, partidul la construcția căruia a muncit, riscă să rămână fără nicio direcție. Nici la Putere și nici în Opoziție, ceea ce este împotriva interesului electoratului său, întrucât în această situație „nu poți face nimic pentru cei care te-au votat”.

„Dacă nu se ajunge la o înțelegere între conducere și noi (n.a. parlamentarii PP-DD), alegerile europarlamentare vor fi un fiasco pentru PP-DD. Și eu nu pot să asist la așa ceva (..)

Cel mai bine ar fi să intrăm în Opoziție și să facem o alianță cu viitoarea Dreaptă, cu PNL și cu PDL. Asta ar fi logic pentru județul Alba. La nivel național, nu cred că e bine să intrăm la guvernare, după ce USD face concesiile de care am vorbit UDMR-ului, și după ce în campaniile electorale am atacat USL cât am putut (…)

Ca să concluzionez, astăzi îmi dau demisia din funcția de președinte al PP-DD Alba, rămân în PP-DD și aștept cu mare interes ora 18.00, când o să am, împreună cu ceilalți colegi parlamentari, o întâlnire cu conducerea PP-DD, să vedem dacă facem ceva cu partidul acesta. Dacă nu, mă voi retrage și din grupul PP-DD, și o să fiu independent, o perioadă mai mare sau mai mică de timp„, a spus președintele demisionar al filialei Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea