Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/ Deputat PNL de Alba, Florin Roman: ”Centenarul Marii Uniri negociat de PSD și UDMR pentru vânzarea Ardealului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți, 5 septembrie 2017, în cadrul ședinței Comisiei pentru muncă și protecție socială, a Camerei Deputaților, majoritatea PSD-ALDE-UDMR-Minorități a dat aviz favorabil unor modificări controversate la Legea administrației publice locale, prin care se reduce ponderea de la 15% la 10% pentru localitățile în care să se folosească limba oficială maghiară, steaguri secuiești sau inscripții bilingve.

Atragem atenția că aceste noi reglementări continuă să fie o bombă amorsată în Parlament și că trocul dintre PSD și UDMR este să treacă această lege până la 1 decembrie, înainte de intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri.

Pentru menținerea puterii, liderii PSD sunt dispuși la orice compromis! De aceea, îi solicităm lui Liviu Dragnea să oprească negocierile cu UDMR pe această temă! Totodată, solicităm PSD să respingă prin vot, în comisii și în plen, aceste concesii neconstituționale făcute UDMR în schimbul obținerii sprijinului parlamentar.

Este rușinos ca, acum, în pragul aniversărilor dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire, liderii PSD să cadă de acord cu UDMR ca în localitățile în care sunt minorități în proporție de 10% să poată fi utilizată limba maternă în instituțiile oficiale. Este rușinos, de asemenea, să se prevadă ca în consiliile locale sau județene în care consilierii aparținând unei minorități naționale reprezintă cel puțin 10% din numărul total, la ședințele de consiliu aceștia să poată folosi și limba maternă, caz în care se va asigura, prin grija primarului și a președintelui consiliului județean, traducerea în limba română.

Legea mai cuprinde și alte modificări anti-naționale. Una dintre ele se referă la unitățile administrativ-teritoriale în care minoritarii au o pondere de peste 10% și prevede că autoritățile administrației publice locale ‘pot adopta și folosi, alături de însemnele oficiale ale României și ale unității administrativ-teritoriale respective și alte însemne, simboluri care să exprime identitatea etnică, istorică, culturală și economică a cetățenilor aparținând minorității naționale’. O altă modificare prevede că autoritățile publice locale și entitățile din subordinea lor ‘au dreptul de a inscripționa clădirile și anexele clădirilor aflate în administrare (…) în limba minorității naționale în cauză, conform tradiției locului și a specificului limbii minoritare’.

PNL cere PSD și președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să nu amaneteze viitorul României în schimbul voturilor UDMR și să voteze împotriva acestor modificări revizioniste ale UDMR aduse Legii administrației publice locale!

Domnilor din PSD, trebuie să vă gândiți cum vom mai putea sărbători Centenarul Marii Uniri fără o parte din Ardeal?!

Deputat PNL, Florin Roman

N.R.: Deputatul de Alba a făcut declarații (VIDEO mai jos) pe această temă, în cadrul unei conferințe de presă organizată de PNL la București.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea