Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Daniel Breaz nu renunță la funcția de rector dacă va ajunge senator. Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, spune că își dorește un mandat de deputat

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

breaz-suciu-dirzu03Daniel Breaz, care deschide lista PSD la Senat, spune că nu va renunța la funcția de rector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia dacă va obține un mandat și va face față la ambele joburi. Primarul din Ciugud, una dintre comunele din România care a atras cele mai multe fonduri europene, se află pe locul trei la Camera Deputaților, și spune că își dorește să devină parlamentar.

PSD Alba mizează pe trei locuri de deputați și un loc de senator. Pe a treia poziție se află Gheorghe Damian, unul dintre primarii cu realizări vizibile, care a câștigat în 2016 al cincilea mandat consecutiv la Ciugud, fiind ales cu circa 85 la sută.

breaz-suciu-dirzu01El a ținut miercuri, în conferința de presă, un discurs care ar fi făcut orice ascultător să-și pună semne de întrebare dacă își dorește să devină deputat sau dacă ocupă această poziție fiindcă este o locomotivă bună pentru partid, însă în final, când a fost întrebat dacă vrea un mandat, a spus: ”sigur că da, altfel nu aș fi acolo” (n.a. pe poziția a treia).

”Ați renunța la poziția de primar?” – ”Sigur că da”, a răspuns Damian.

Înainte de aceste două întrebări, el a susținut următorul discurs: ”Sigur că sunt extrem de bucuros și, să zic așa, fericit că este ca o recunoaștere poate a muncii să fiu pe o listă la parlamentare, dar este și mai important pentru mine că sunt pe o listă alături de oameni care am convingerea că reprezintă cu adevărat județul Alba. Suntem o listă de candidați, și aș vrea aici să nu vorbesc de mine să vorbesc de ceilalți, care doresc să ajungă în Parlament, nu doar pentru a-și apăra propriile interese, propriile afaceri sau a găsi un loc călduț, ci oameni care vin cu o experiența lor și care vor să promoveze proiecte de legi pentru binele acestei țări. Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că noi, primarii, așa cum o spun toți politicienii, suntem fundația oricărui partid. Este încă o dovadă că PSD, organizația Alba, ține cont de lucrul acesta și ca atare vedeți că pe liste de regăsesc doi primari”, a spus Damian.

El a mai spus la finalul conferinței, răspunzând altei întrebări, că în comuna Ciugud lucrurile sunt ”destul de aranjate”, iar dacă va obține un mandat în Parlament locul său va fi luat de un primar cel puțin la fel de bun ca și el.

Pe de altă parte, tot primarul din Ciugud, fiind propus în vară pentru funcția de președinte al PSD Alba, nu a acceptat deoarece ar fi presupus să aibă activitate în toate cele 78 de organizații din județ și nu vrut să neglijeze proiectele primăriei și celelalte activități în care mai e implicat, el fiind și președintele Filialei județene Alba a Asociației Comunelor din România.

Vă lăsăm pe dumneavoastră să trageți concluziile.

Citește și Drumuri agricole asfaltate, microcentrală eoliană și Wi-Fi gratuit în Ciugud, comuna care a accesat 20 de milioane de euro fonduri europene

Pe locul unul la Camera Deputaților se află, președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, iar pe locul doi se află Cornel Suciu, director adjunct la Finanțe, în Alba. (aceste poziții au rămas așa cum era stabilit).

breaz-suciu-dirzu02Daniel Breaz, primul pe lista de la Senat, spune că își dorește o campanie pozitivă iar PSD are o platformă, are ce să transmită cetățenilor. Lumea va avea de ales între el, Alexandru Pereș (PNL), Daniel Rusu (ALDE) sau Traian Ursaleș (PMP).

Întrebat dacă va renunța la funcția de rector al Universității, el a răspuns ferm ”Nu, această întrebare mi-au formulat-o foarte multe persoane, poziția de rector a unei universități e compatibilă cu poziția de parlamentar”, iar proiectul său în parlament va fi axat pe educație.

Întrebat dacă dacă poate face față la aceste două ”joburi”, întrucât nu poate fi în două locuri diferite simultan, Breaz a spus că va face față, astfel nu intra în competiție, însă a fost curios și de părerea jurnalistului cu privire la acest subiect. ”Dumneavoastră mă cunoașteți foarte bine, ce credeți, fac față sau nu?  Sincer, eu spus că fac față, altfel nu intram în competiție, dar și eu vă întreb pe dvs. ce spuneți?”.

Pe locul doi la Senat se află un alt primarul din Câmpeni, Călin Andreș, pe locul trei se află fostul prefect, Cornel Murg, iar ultima poziție e ocupată de Elena Aron. La Camera Deputaților locul patru e ocupat de Marcela Dărămuș, locul cinci – Horațiu Clepan, locul șase – Gabriel Bărbuleț, pe locul șapte – Ispas Aurel Costică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Fenomen SPECTACULOS pe cerul din Alba Iulia: Curcubeul dublu, o imagine încântătoare, imediat după ploaie

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Fenomen SPECTACULOS pe cerul din Alba Iulia: Curcubeul dublu, o imagine încântătoare, imediat după ploaie Un curcubeu dublu senzațional a putut fi văzut sâmbătă după-masa, pe cerul municipiului Alba Iulia, imediat după ploaie, când cerul s-a înseninat. Imagini spectaculoase cu curcubeul dublu au fost surprinse de mai mulți albaiulieni, care le-au postat pe rețelele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea