Rămâi conectat

Ştirea zilei

Video| Cum se pregătește Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia de noul an universitar. Ce îi așteaptă atât pe ,,boboci” cât și pe studenții din anii mai mari

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul școlar 2020-2021 se anunță ca fiind o perioadă tumultoasă și plină de obstacole atât pentru studenți, cât și pentru cadrele didactice și conducerile facultăților din țara noastră. Situată chiar în ,,inima” cetății noastre, Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia, ,,motorul tineretului” din județul nostru, se pregătește temeinic pentru încercările noului an școlar.

Luat prin surprindere de ,,valul” de decizii de ultim moment și de cât de imprevizibilă este evoluția acestei pandemii de la o zi la alta, mediul universitar românesc s-a străduit să ,,împace” necesitățile în continuă schimbare al acestui sistem, precum și așteptările tot mai mari ale studenților pentru îndrumare în parcursul lor profesional și academic.

Daniel Breaz, Rectorul Universității din ,,cetatea de suflet” a albaiulienilor,  a declarat pentru ziarulunirea.ro următoarele aspecte: ,,Având în vedere condițiile speciale în care s-a desfăsurat semestrul 2 al acestui an universitar, și universitatea din Alba Iulia a demonstrat faptul că s-a putut adapta din mers, chiar dacă peste noapte a fost prezentă și în România această pandemie de COVID-19.

Același lucru vom face și cu începerea anului universitar 2020-2021. Dacă ne referim la ceea ce a fost în semestrul II al anului universitar 2019-2020, aș vrea să precizez faptul că acesta s-a încheiat cu bine, toți studenții au beneficiat de cursuri și laboratoare în sistemul online, au folosit preponderent platforma Teams, și aș vrea să precizez faptul că am primit o scrisoare de la cei de la Microsoft, prin care Universitatea a fost felicitată pentru modalitatea si modul în care au utilizat această platformă.

YouTube video

Legat de anul universitar, în funcție de evoluția pandemiei avem in vedere 3 scenarii. Cu siguranță, anul universitar va începe, la 3 octombrie, așa cum este prevăzut în Legea Educației Naționale. Din cele trei scenarii, cel mai plauzibil, și probabil așa cum este evoluția pandemiei în acest moment, este un scenariu în care activitățiile de predare-învățare, astea ne interesează cel mai mult în acest moment, să fie într-un sistem mixt, pentru că vom avea practic 2 categorii de studenți : în primul rând studenții din anul 1, pe care va trebui să ii integrăm cât mai rapid în ceea ce înseamnă învățământul si sistemul universitar din România, respectiv studenții din anul 2 si 3 acolo unde avem specializări de 4 ani de zile, respectiv studenții de la Masterat, cei care deja au cel putin un an de zile de Învățământ Superior și cunosc acest sistem. Vom urmări ca toate cursurile să fie predate în sistem online, iar activitățiile de seminar, laborator respectiv lucrări practice, acolo unde este necesar, bineînțeles cu respectarea distanțării sociale și a măsurilor de protecție, să fie făcută și desfășurată față în față.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea