VIDEO: Comuna Ciugud pe urmele municipiului Alba Iulia. Clip de promovare turistică la înălțime

Comuna Ciugud de lângă municipiul Alba Iulia este una dintre cele mai bine văzute localități rurale din România.

În urma investițiilor de peste 20 de milioane de euro din fonduri europene realizate aici în ultimii ani, populația localității a crescut, iar speranța localnicilor s-a revigorat.

ELIT

Acum, comuna cu piste de biciclete și rețea wireless publică gratuită are și un ghid video turistic la înălțime:

https://vimeo.com/134478563

 

Prezentare pagina oficială al comunei Ciugud: primariaciugud.ro

Asezata in podisul Transilvaniei, pe culoarul Alba-Iulia – Turda – Cluj, pe ultimele culmi domoale ale Podisului Transilvaniei, culmi ce coboara in larga lunca a raului Mures, acolo unde acesta are confluenta cu raul Ampoi, comuna Ciugud este locul in care traditia se imbina cu modernismul.

Indiferent ca vii la semanatul holdelor sau la culesul viei, la infloritul ciresilor sau la vremea colindelor, Ciugud inseamna locuri desprinse parca din vechile basme romanesti, de o frumusete rapita din sevaletele unor pictori nepamanteni. Dar, mai presus de toate, in Ciugud vei gasi acei oameni cu care vrei sa te gasesti mereu: ardeleni cu vorba domoala, gata sa isi imparta cu tine mai mult decat au, oameni drepti de la care vei avea mereu ceva nou de invatat si care sunt gata, la randul lor, sa invete de la tine. Pentru ca, in ultimii ani Ciugudul a invatat si a pus in practica tot ceea ce conteaza de la cel mai serios si vrednic partener: Uniunea Europeana.

CITEȘTE ȘI: Alba Iulia și Ciugud au fost partea ”albă” a accesării fondurilor europene în emisiunea ”România, te iubesc!”

Ciugudul are acum nu doar avantajul apropierii de oras ci si confortul de la oras. Iar asta s-a tradus intr-o oferta atractiva pentru companii mari, din Romania sau internationale, intr-un parc industrial in care deja au venit primii investitori si si-au stabilit sau relocat afacerile, dar mai cu seama in investitii edilitare ce fac din Ciugud comuna din Romania cu cel mai mare grad de absorbtie, cand vorbim de fonduri europene: peste 16 milioane euro. Cuvintele sunt prea putine si neinstare sa zugraveasca realizarile ciugudenilor din ultimii ani. Iar aceste lucru ei nu-l povestesc, ci il traiesc cu mandrie, in fiecare zi. Orice am spune despre Ciugud, ar depasi cu mult modestia oamenilor, dar ar fi prea putin in comparatie cu ce poti vedea azi, in Ciugud.

Fii gata sa te indragostesti de locuri, de oameni si de ceea ce oamenii au aratat ca stiu sa faca dintr-un loc aparent obisnuit, unul de vis.

Accesul in comuna se face DJ 107 Alba Iulia, Teleac, Hapria si DJ 107C: Alba Iulia ,Oarda de Jos, Limba, Ciugud, Drambar.

 

Imagine si montaj: Cosmin Giurgiu

Coloana sonora: Audio Network

©2015 ghidvideoturistic.ro

B.P.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

18 Comentarii

PETRASCU 29 iulie 2015 at 1:48

BRAVO RESPECT DOMNULE PRIMAR SI ECHIPEI DV MA INCHIN SA VA DEIE DUMNEZEU SANATATE

Bogdan 30 iulie 2015 at 22:34

Subscriu

ilie de la uzina 29 iulie 2015 at 9:16

asta inseamna administratie performanta.
poate citesc si primarii din abrud, aiud,ocna mures,cugir etc….
ar putea veni toti la instruire la primaria ciugud.

ana 29 iulie 2015 at 9:16

Pacat ca videoclipul nu se ridica la inaltimea realizarilor! Este neprofesionost realizat-doar imagini de sus din drona, se insista prea mult pe raul Mures, nu sunt cadre stranse, cu aspecte relevante din toate satele comunei. Domnule primar alegeti-va profesionisti!

Cosmin 29 iulie 2015 at 11:08

Stimata doamna, aceste imagini au facut parte din reportajul facut la Ciugud, realizat de Antena 3 – emisiunea „Vedere de la Tara” cu Adrian Ursu. Acest video este strict unul aerian, e usor sa aruncati cu rahat fara sa cunoasteti detaliile productiei. Si nu dl. primar a ales asta, clipul a fost oferit complet gratuit. Inainte de a arunca cu noroi, documentati-va temeinic, pentru ca habar nu aveti ce inseamna o productie tv sau de promovare!

Productia completa este aici: http://www.antena3.ro/vederedelatara/vedere-de-la-tara-povestea-celui-mai-bogat-sat-romanesc-303615.html

Acum va astept cu alte comentarii „mai inspirate”

Popescu 29 iulie 2015 at 11:38

Pista aia de biciclete e neutilizabila, e doar sa se laude cu ea. In cel mai bun caz poate folosi drept rigola. De altfel se vede chiar in clipul lor, la 00:20, cum sunt doua masini parcate de-a latul pe pista :P.

Cosmin 29 iulie 2015 at 12:26

Ala e respectul cetatenilor, nu e vorba de Primar. Daca cetateanul este nesimtit si isi lasa masina pe pista de biciclete, tot primarul e de vina? Masina se baga in curte, ca de aia ai curte si stai la casa!

Cosmin 29 iulie 2015 at 12:30

De ce dreptul meu la replica este inchis? de 1 ora jumate asteapta aprobare pt postare, si alte 2 comentarii au intrat on-line la 11:38 si 12:26 ? pe cand al meu, e postat la 11:06. Am sa va restrictionez accesul la postarea acestui videoclip! O zi buna!

Așa zis-a Burebista 29 iulie 2015 at 14:49

@Cosmin – de-abia acum intri în contact cu practicile de bune maniere ale ziarului. Ei consideră că au doar drepturi, nu și obligații. Data viitoare taxează-i dacă mai vor ceva. Comentatorii se luptă cu ei de ani de zile să-i scoată din rahat și ei nu vor. E un caz pierdut. Îl declar nul. *_-

Popescu 29 iulie 2015 at 13:26

Primarul trebuie sa supravegheze nesimtirea concetatenilor lui si sa o taxeze corespunzator.

ana 29 iulie 2015 at 17:25

Cosmine, orice ai spune acest videoclip nu reprezinta Ciugudul. Eu traiesc aici si stiu ce s-a facut in ultimii ani. Indiferent cine l-a realizat, nu este reprezentativ pentru comuna noastra. Si nu arunca nimeni cu rahat, cum spui tu, videoclipul este de rahat! Ia mai uita-te o data! Asa arata un videoclip de prezentare? Si cele de la orice nunta din satul nostru va dau lectii! Cu toata dragostea!

Cosmin 29 iulie 2015 at 18:43

Stimata doamna, ori nu cititi ce am scris mai sus, ori nu intelegeti limba romana. Aceste imagini (sunt doar o insiruire de imagini aeriene, NU O PRODUCTIE) au facut parte din reportajul facut la Ciugud, realizat de Antena 3 – emisiunea „Vedere de la Tara” cu Adrian Ursu. Acest video este strict unul aerian, si nimeni nu a spus ca este un film de prezentare. O tineti intr-una cu ineptii! Va incurcati in termeni tv si cinematografici, lucruri cu care nu aveti nici o treaba, doar va bagati in seama si continuati sa balacariti, fiind total in necunostinta de cauza. ” Si cele de la orice nunta din satul nostru va dau lectii!” :))))) asta e foarte tare. Sunteti probabil vreun filmaci de nunta foarte ofticat, sau nevasta unuia? :)))) Ca sa incheiem aceasta balacareala, eu sunt Cosmin Giurgiu, realizatorul acestor imagini aeriene, si repet, sunt parte a unei productii mai ample, si ma puteti gasi pe site sau pe pagina personala de facebook sau pagina Ghid Video Turistic, unde puteti sa mi puneti cate intrebari doriti d-voastra si va voi raspunde cu placere. D-voastra cine sunteti?? Ana…sau un el? E usor sa te ascunzi in spatele unui nickname, pe un ziar on-line si sa balacaresti…politic, probabil! Asa ca va astept cu un nume real pe paginile de facebook, altfel tot ce ati spus este egal cu zero.

Cosmin 29 iulie 2015 at 18:47

PS. Si fara tutuiala pentru ca nu v-am permis, si nu mi-ati cerut sa ne tutuim, nici eu nu v-am tutuit, drept dovada comentariile mele de mai sus. Nu va cunosc, nu ne cunoastem, nu ne-am baut banii impreuna si nici nu ne-am tras chilotii deodata! Nivelul de educatie se vede si din asta!

jhon 29 iulie 2015 at 20:48

Simplitatea spune tot! Prea n-am obișnuit cu reclame comerciale agresive. Frumos!

ana 29 iulie 2015 at 23:22

Cosmine, cu toata dragostea! Asa e, nu am auzit de tine, habar n-am cine esti si nu ma intereseaza, probabil ca poti sa-mi fii copil! Ar fi bine sa inveti sa citesti si apoi putem dialoga ,,Comuna Ciugud pe urmele municipiului Alba Iulia. Clip de promovare turistică la înălțime”-acesta este titlul articolulului din ziarul Unirea, corect?! Clip de promovare, Cosmine, clip de promovare! Invata sa citesti baiatule! Cu toata dragostea!

Cosmin 29 iulie 2015 at 23:34

Bine, explica-le celor de la ziar cu acest titlu. Nu imi apartine! Oricum esti O FRUSTRATA INCAPATANATA – NO NAME, pentru mine! Da-ti numele si mai dscutam,nu te ascunde in spatele unui id pana atunci, ADIOS, doamna NO NAME!

Ana 30 iulie 2015 at 12:47

Multumesc baiatule, multumesc! Mare caracter, mare Domn!

marius 31 iulie 2015 at 12:25

Ciugud
Oana Stancu/ preluare Jurnalul National

Cazul Ciugud, prezentat de Adrian Ursu în serialul „Vedere de la țară”, ar trebui să devină subiect de dezbatere națională: acolo de ce se poate? Ce are așa deosebit această comună din Alba? De ce ei pot avea apă curentă, gaze, canalizare în fiecare gospodărie? Cum au putut atrage fonduri europene de 16 milioane de euro, cât bugetul comunei pe o sută de ani? Cum au aflat că pot lua bani și de la Guvernul Norvegiei și au înhățat sumele necesare să facă iluminatul public cu megawați luați de la un foarte mic parc eolian și câteva panouri solare? Cum Dumnezeu în țara în care inaugurăm cu fast câte 3 km de autostradă, ei au asfaltat 30 km de drum agricol printre tarlale? Să mă mai mir că au 2 km de pistă pt bicicliști și wireless pe străzile comunei? Că de la atâta bunăstare contrazic și toate evoluțiile demografice și populația lor a crescut cu 20% în ultimii ani? 20 la sută… Teoretic povestea bunăstării de la Ciugud a început cu un parc industrial, 20 de firme, 1700 de locuri de muncă și banii la bugetul local necesari cofinanțării proiectelor europene. Nu cred că au putut acorda facilități mai mari decăt alții acestui parc. Și atunci aș spune „Au avut șansă, domnule!”. Ciugud este însă, în mod cert dovada că șansa ne-o mai facem și singuri. Am căutat să văd cum arată primarul. Nimic special pe chipul lui. De pe Google aflu că face și un giratoriu in comună și un pod peste Mureș. Ca atare mă gândesc că scriind acest editorial află și domnul Prim-ministru că la el în partid este primarul din Ciugud și se gândește singur de ce nu l-o fi pus chiar pe el ministru la Transporturi. Că tot am aflat azi de la dumnealui că la rectificare taie bani de la Transporturi pentru că nu s-au adjudecat proiectele. Poate că, într-adevăr, nu mai semnează nimeni nimic în țara asta de frica DNA, dar, domnule Prim-ministru, primarul din Ciugud iată că semnează! Și ia bani! Și face lucrări!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...