Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Ce lucrări mai au de executat grecii de la Aktor pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce lucrări mai au de executat grecii de la Aktor pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda se circulă în condiții foarte bune, incomparabile față de cum era circulația pe Drumul Național, blocajele în trafic, ambuteiajele dintre Alba Iulia și Aiud, fiind uitate.

Antreprenorul lotului 2 mai are însă de efectuat lucrări pe acest segment de autostradă pe care s-a angajat să le termine până la 30 iunie 2022. În principal mai are de efectuat lucrări în 3 zone: alunecarea de teren de la Oiejdea, spațiile de servicii de la Oiejdea și Centrul de Întreținere și Monitorizare (CIM) al autostrăzii, de la Teiuș.

În zona alunecării de teren de la Oiejdea trebuie forați 68 de piloți în plus. Practic va fi adăugat un ecran suplimentar de piloți forați, de 1 metru diametru și 20 de metri lungime. Pe lângă piloții suplimentari, constructorul va fi nevoit să efectueze și alte lucrări: să le protejeze cu un material geotextil, care să împiedice colmatarea drenului, să impermeabilizeze cu un strat de pământ stabilizat terenul dintre zidul de sprijin din pământ armat și ecranul 2 de piloți. De asemenea, extrem de importantă este monitorizarea eventualelor deplasări ale terenului.

YouTube video

Potrivit informațiilor Ziarului Unirea au fost forați circa 18 piloți din cei 68, iar acum se lucrează la turnarea betonului la o parte din piloții forați.

Al doilea punct important care mai trebuie finalizat de către Aktor, îl constituie spațiile de servicii de la Oiejdea, unde trebuie construite clădirile toaletelor, realizate căminele și nu în ultimul rând asfaltate.

YouTube video

Al treilea punct de interes îl reprezintă Centrul de Întreținere și Monitorizare al autostrăzii din zona nodului rutier Teiuș. Aici vor trebui ridicate toate viitoarele clădiri ale centrului, lucrare care este executată de firma Retter.

YouTube video

Desigur, pe lângă cele 3 obiective importante, antreprenorul mai are de efectuat și alte lucrări la șanțuri, garduri și casiuri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea