Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Caz revoltător de agresiune asupra unui animal, într-un oraș din Alba: Un bărbat a tras și a aruncat de pe o rampă o cățelușă a străzii care stătea la soare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O cățelușă a străzii a fost rănită marți, la Abrud, după ce un bărbat a tras-o și a aruncat-o de pe o rampă, unde animalul stătea liniștit la soare, fără să încurce pe nimeni.

Cazul a făcut public de o asociație din oraș care se ocupă de salvarea, ocrotirea și controlul înmulțirii animalelor fără stăpân de pe raza orașului Abrud, care a și anunțat că a fost făcută plângere la poliție pentru ca vinovatul să fie sancționat.

Potrivit IPJ Alba, în acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru cruzime asupra animalelor.

Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor prevede că rănirea sau schingiuirea animalelor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală între 1.200 lei și 120.000 lei.

Redăm mai jos, integral, postarea de pe pagina de facebook a sociației din Abrud:

YouTube video

”REALITATEA ZILELOR NOASTRE! Maltratarea sufletelor nevinovate! Marți, în jurul orei 13:00, în orașul Abrud, un „om” fără pic de suflet sau remușcări a tras și a aruncat de pe o rampă o cățelușă a străzii care stătea la soare, fără să încurce pe nimeni.

Actul de cruzime și maltratare a fost surprins de camerele de supraveghere și va fi sancționat de legislația în vigoare, potrivit legii 258/2013. În acest sens, asociația de protecția animalelor din Abrud a depus o plângere la poliție, înregistrată cu nr. 526015 /21 10 2020.

Totodată, vrem ca toată lumea să știe că nicio faptă nu rămâne nepedepsită și animalele au legi, există oameni dedicați care vor face ca acestea să fie auzite și aplicate!

Cățelusa se află momentan la veterinar în Alba și va fi trimisă la Sibiu deoarece în urma loviturii a suferit o fractură la una dintre lăbuțe. O să revenim cu informații despre starea ei.

Oameni buni, aceste acte de violență nejustificată trebuie să înceteze! STERILIZAȚI și NU MAI ABANDONAȚI animalele!”,


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea