Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO BMW blocat în nămeţi, pe Transalpina, după ce a ignorat restricţiile: Ninsorile şi viscolul puternic au închis circulaţia între Novaci şi Rânca

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

BMW blocat în nămeţi, pe Transalpina, după ce a ignorat restricţiile: Ninsorile şi viscolul puternic au închis circulaţia între Novaci şi Rânca

Circulaţia pe Transalpina, între Novaci şi Rânca, a fost complet închisă din cauza zăpezii abundente începând de azi noapte şi va rămâne aşa până când ninsoarea se opreşte iar vântul se mai domoleşte.

Cristian Tudor, reprezentant DRDP Craiova, a transmis că drumul nu poate fi deszăpezit, vizibilitatea scade la zero în momentul rafalelor de zăpadă. Suflă destul de puternic vântul şi nu se poate acţiona în condiţii de siguranţă.

Cu toate acestea, un șofer a „spart“ filtrul și a intrat cu o mașină BMW pe drum și a rămas înzăpezit.

Viscolul a fost puternic iar lucrătorii de la Drumurile Naționale au luat decizia de a închide circulația dintre Novaci și Rânca, zonă turistică aflată la o altitudine de 1600 de metri.

Zăpada ajunsă pe partea carosabilă nu putea fi îndepărtată, pentru că vântul puternic o aducea înapoi.

Mulți turiști care aveau rezervări pentru a-și petrecere sărbătorile de iarnă în Rânca nu au putut ajunge, pentru că nu aveau mașinile echipate corespunzător cu lanțuri sau mașinile nu aveau tracțiune integrală.

Un șofer a rămas înzăpezit, după ce a intrat pe sectorul închis circulației

Mai mult decât atât, un șofer a ignorat filtrul și a intrat pe sectorul pe care s-a luat decizia închiderii circulației și a rămas înzăpezit. Din cauza lui, toate utilajele de deszăpezire nu au mai putut să înainteze. Până la urmă, mașina a fost tractată de un utilaj de deszăpezire, pentru a fi scos din zona periculoasă.

Șoferul riscă reținerea permisului de conducere pe o perioadă de 60 de zile conform Codului Rutier. „A fost anunțată poliția și va fi așteptat la Novaci“, a spus Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Șoferul a rămas fără permisul auto

„Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci au identificat un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din București, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 C-Rânca, drum închis circulației rutiere din cauza zăpezii.

Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile, bărbatul nu a putut ajunge la destinația dorită, fiind transportat cu o autoutilitară destinată deszăpezirii, înapoi în stațiune.

De asemenea, bărbatului i-a fost întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, în cuantum de 1160 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 60 de zile“, se arată într-un comunicat al Poliției Gorj.

Polițiștii reamintesc tuturor conducătorilor auto să respecte normele legale în vigoare, pentru a nu pune în pericol viețile acestora sau ale persoanelor din jur.

Viscolul a stricat planurile turiștilor

Viscolul a stricat planurile turiștilor care doreau să-și petreacă sărbătorile de iarnă în zona Rânca, deoarece aceștia nu au mai putut ajunge la timp. „Știm că sunt probleme pe drum și noi o să-i așteptăm cu o țuică fiartă și mâncărurile noastre tradiționale“, a spus Constantin Pănescu, proprietarul unei pensiuni.

„Din păcate, restricția dintre Novaci și Rânca rămâne în continuare. Am avut o încercare să deschide pe un sens , dar viscolul a crescut în intensitate și am fost nevoiți să retragem utilajele pentru că riscam viața deservenților. Îi rugăm pe turiști să înțeleagă că nu putem să le asigurăm condițiile de siguranță și este nevoie să fie într-o zonă sigură“, a spus Cristi Tudor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea