Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Berea artizanală cu miere „Gloria”, senzaţie nefiltrată la Sărbătoarea Mierii de la Blaj: Povestea numelui, legată de Câmpia Libertății

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Berea artizanală cu miere „Gloria”, senzaţie nefiltrată la Sărbătoarea Mierii de la Blaj: Povestea numelui, legată de Câmpia Libertății

Piața berii din România a evoluat foarte mult în ultimele decenii, apărând diverse specialități ale licorii. Apidava Blaj, cel mai mare producător de miere din România, este prezent cu trei sortimente de bere nefiltrată cu miere, care pot fi degustate în acest weekend la Sărbătoarea Mierii.

„Facem trei tipuri de bere cu miere, nefiltrată și nepasteurizată: roșie, blondă și neagră. Am început acum patru ani acest business, inspirați din Polonia unde mai multe fabrici produc asemenea bere. Am încercat să găsim o rețetă nu foarte dulceagă pentru că mergem pe consumatorii bărbați care beau bere.

YouTube video

Capacitatea noastră este de aproximativ 15.000 de litri pe lună și vindem în mare parte la stațiile de bere din România, magazine specializate pe berea artizanală. Produsele conțin ingrediente naturale, apă, malț, hamei și drojdie”, a povestit pentru ziarulunirea.ro, Florin Ochiș-Mateș, managerul firmei.

Care este diferența față de o bere normală

Berea cu miere trebuie să stea 40 de zile la maturare pentru a ajunge produs finit, iar procesul și ingredientele acestei beri sunt strict naturale, nu se introduce nimic artificial sau chimic. La astfel de bere termenul de valabilitate este de maximum trei luni, nefiind pasteurizată și filtrată.

Cum se fabrică

Există un bazin pentru plămădire unde se introduce malț și apă la o temperatură de 70 de grade, iar timp de o oră se malaxează, după care se introduce într-un bazin de fierbere, unde va mai rămâne o oră la 180 de grade. Tot în acest bazin se introduce și hameiul. După o oră de fierbere la 100 de grade se răcește brusc la 30 de grade pentru a o transfera în tancurile de maturare. Timp de o săptămână berea trebuie să fermenteze, iar apoi timp de 40 de zile va sta la maturare.

De unde vine numele „Gloria”

Numele de „Gloria” vine de la monumentul aflat pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, pe eticheta sticlei de bere aflându-se de altfel o reprezentare a monumentului de la Blaj.

Pofticioșii vor putea degusta această bere între 25 și 26 martie, pe parcursul „Sărbătorii Mierii” de la Blaj, ediția 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | La un pas de accident în Alba Iulia: Un șofer s-a angajat într-o depășire neregulamentară pe Calea Moților, la Micești

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | La un pas de accident în Alba Iulia: Un șofer s-a angajat într-o depășire neregulamentară pe Calea Moților, la Micești Un accident a fost evitat în ultimul moment, în Alba Iulia pe Calea Moților, la Micești. Un șofer s-a angajat într-o depășire neregulamentară, iar autoutilară aflată în fața acestuia a vrut să vireze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea