VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda: Pe lotul 2 se vede luminița de la capătul tunelului, după ce lucrările au fost blocate. Balast stabilizat pe mai mulți kilometri

Paul Voicu - Primar 2020

Pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, care se întinde de la Pârâul Iovului până la Aiud, începe să se vadă luminița de la capătul tunelului în sensul că progresele sunt vizibile, după ce lucrările au fost blocate mai bine de un an de zile.

De la Oiejdea, până aproape de nodul rutier Teiuș, se lucrează la terasamente, pe mai multe porțiuni fiind deja turnat balast stabilizat.

ELIT

Citește și VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, la finalul lunii august: Mobilizare la bretelele care vor lega Sebeșul de Autostrăzile A 10 și A 1

Una dintre problemele care dă bătăi de cap antreprenorului Aktor o reprezintă suprataversarea căii ferate din apropierea viitorului nod rutier de la Teiuș, unde structurile cam bat pasul pe loc.

Mihail David - 2020

Citește și Autostrada Sebeș-Turda: CNAIR decontează constructorului de pe lotul I facturi de 2,3 milioane de euro. Când s-ar putea circula

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

O altă problemă de care se știa încă de când s-au început lucrările sunt cei aproximativ 4,2 kilometri din zona de jos a orașului Teiuș, dincolo de viitorul nod rutier, unde pânza freatică este foarte ridicată, la ora actuală fiind adevărate mini-lacuri.

După drumul care duce la Căpud, există o altă porțiune cu balast stabilizat, iar din zona Beldiu până la viitorul pod de la Rădești s-au făcut progrese importante la terasamente.

Practic, chiar dacă lotul 2 ar fi trebuit să fie terminat deja de multă vreme, totuși e bine că nu s-a ajuns la o reziliere a contractului, din cauza intrării în insolvență a Euro Trading 98 București, ceea ce ar fi făcut imposibilă terminarea lotului mai repede de 4-5 ani. În momentul actual există speranțe să se circule spre finalul lui 20-20 pe lotul 2.

Autostrada Sebeş-Turda este împărţită în patru loturi, ultimele două fiind deschise circulației în această vară.

Lot 1 – 17,0 km de la intrarea pe autostrada în Sebes pana la Pârâul Iovului. Cost: 541.739.137 lei fără TVA

Lot 2 – 24,3 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Cost: 549.332.494 lei fără TVA.

Lot 3 – 12,5 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea. Cost: 420.511.921 lei fără TVA

Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea până în Turda. Cost: 470.004.894 lei fără TVA.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...