Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO. Autostrada Orăștie-Sibiu: Lotul 3 nu se va redeschide în luna septembrie. Lucrările, nefinalizate din cauza ploilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lotul 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu, de la Cunța la Săliște, nu se va redeschide în 30 septembrie, așa cum au anunțat oficiali ai CNADNR și ministrul Transporturilor, Sorin Bușe.

autostrada-orastie-sibiu01Nerespectarea termenului este cauzată de ploile repetate căzute în ultimele zile și care nu au permis derularea lucrărilor în ritmul dorit, au declarat pentru Digi24.ro surse din cadrul companiei. Aceasta urmează să facă un anunț oficial in cursul zilei de marți. Cel mai probabil nu va fi anunțat un nou termen, au mai spus sursele indicate.

De altfel o inregistrare video postată zilele trecute de către Asociația Pro Infrastructura indică un volum mare a lucrărilor care mai este de făcut.

Amânarea de marți vine după ce la începutul acestei luni șeful Companiei de Drumuri dădea drept sigură deschiederea traficului. Circulația pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu se va redeschide la sfârșitul lunii septembrie, lucrările fiind în graficul stabilit, spunea pe 9 septembrie directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor, după ce a evaluat cu specialiștii companiei, la fața locului, stadiul operațiunilor.

‘Ne-am angajat că la sfârșitul lunii septembrie vom redeschide acest tronson de autostradă. În momentul de față (…) este o activitate destul de bună și ne vom respecta termenul înaintat. Lucrările sunt în grafic. În momentul de față s-au finalizat toate cele șase tranșee drenante, avem o saltea de piatră de 1,5 metri care s-a finalizat și în spate se execută lucrări de umplutură din balast. Ritmul este bun, în plan avem un strat de 50 de centimetri pe zi, care înseamnă 24 de ore de muncă’, a spus Homor.

Lucrările de reparație sunt efectuate de către CNADNR în regie proprie. Refacerea lotului 3 a început în luna aprilie 2016. Autostrada a fost închisă exact cu un an în urmă în urma alunecărilor de teren și a crăpăturilor apărute în asfalt. Autostrada a fost deschisă cu doar două zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014, fără a avea însă toate lucrările necesare efectuate. În plus constructorul a folosit materiale necorespunzătoare calitativ și a lipsit consultantul lucrărilor care să verifice amănunțit calitatea acestora.

În data de 3 septembrie 2015, CNADNR a anunțat închiderea circulației rutiere pe Autostrada A1 Orăștie — Sibiu, la 10 luni de la inaugurarea acesteia, între Nod rutier Săliște (km 270+020) — Nod rutier Cunța (km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii. CNADNR a impus constructorului autostrăzii Orăștie — Sibiu, Salini Impregilo, să refacă porțiunea de 200 — 300 de metri din corpul de autostradă unde au apărut degradările, prin demolare și reconstrucție în conformitate cu proiectul tehnic aprobat.

Autostrada a fost împărțită în 4 loturi de punere în aplicare. Loturile 1 și 2, având lungimea de circa 44 km, au fost deschise traficului în 2013. Loturile 3 și 4 au fost deschise traficului în 2014. În ceea ce privește Lotul 3 (Săliște — Cunța) de aproximativ 22 de kilometri, acesta face obiectul unei anchete penale după ce pe o porțiune din zona viaductului Aciliu au apărut fisuri adânci, care au pus în pericol siguranța traficului rutier.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea