Video| Autostrada A10- Sebeș-Turda, lotul 1 filmat complet: Eforturi pentru deschiderea circulației rutiere până la 1 Decembrie 2020. 4 firme asfaltează ,,în draci”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Autostrada A10- Sebeș-Turda, lotul 1 filmat complet: Eforturi pentru deschiderea circulației rutiere până la 1 Decembrie 2020 • 4 firme asfaltează ,,în draci” • Stadiul lucrărilor.

Pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda este o mobilizare fără precedent, antreprenorul Pizzarotti reușind să aducă mai mulți prestatori. Se asfaltează de parcă ar fi sfârșitul lumii, iar de aceste asfaltări ar depinde salvarea ei!

Nu mai puțin de 4 firme lucrează la asfaltări în acest moment, pe acest segment de autostradă: Florea Grup, Ellis Pavaje, Europexpress și Strabag.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ellis Pavaje a asfaltat zona de legătură cu parcările, asfaltul fiind furnizat de către stația de asfaltare deținută de Pizzarotti.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Astăzi, Florea Grup turna stratul de bază pe o bretea din nodul rutier Sebeș, firma așternând circa 1000 de tone de asfalt zilnic provenite de la stația ei de asfaltare.

Lotul 1 – filmat complet:

Austriecii de la Strabag s-au mutat astăzi la Oarda pe ,,calea 2” (sensul de mers Turda-Sebeș). Strabag toarnă în medie circa 1500 de tone de asfalt, stratul de uzură, adus de la stațiile lor de mare capacitate de lânga Deva și Cluj-Napoca.

Europexpress turna astăzi stratul de uzură tot pe ,,calea 2”, între Limba și Oarda. Asfaltatorul din Alba Iulia produce și toarnă zilnic o cantitate de circa 1000 de tone de asfalt.

Mobilizarea puternică a antreprenorului din ultima luna a avut rezultate. Practic, în acest moment, este turnat stratul de uzură de la kilometru 0 până la kilometrul 15 pe ,,calea 1”(sensul de mers Turda-Sebeș) și de la kilometrul 5 până la kilometru 15 pe ,,calea 2” ( sensul de mers Sebeș-Turda). Pe lângă cei 5 kilometri de strat de uzură (de la km 0 la 5) în nodul rutier Sebeș sunt porțiuni care trebuie asfaltate în totalitate.

Nodul rutier Alba Iulia Nord:

Mobilizarea fără precedent a antreprenorului din ultima lună denotă clar o încercare de a deschide circulația în acest an între Alba Iulia și Sebeș.

O eventuală deschidere a circulației s-ar putea realiza pe bretelele scurte, 5 și 6, care fac legătură cu sensurile giratorii existente deja la Lancrăm. În continuare, una dintre probleme o reprezintă breteaua 5, care face legătură cu sensul giratoriu de lângă Kronospan, întrucât supratraversasea la autostrada A1 nu are încă hidroizolație. Potrivit informațiilor obținute de ziarulunirea.ro, luni, începând de săptămâna viitoare va începe hidroizolarea acestei supratraversări, folosindu-se o hidroizolație specială, bazată pe rășini, care ar putea fi utilizată și în condiții de umiditate mai mare.

Conform surselor ziarulunirea.ro, se încearcă deschiderea circulației rutiere pe autostrada, între Sebeș și Alba Iulia, pe bretelele scurte ale nodului rutier Sebeș, cu nodul rutier Alba Iulia Sud complet și dacă se mai poate până la Alba Iulia Nord, cu descărcarea/încărcarea traficului doar pe o bretea.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

fox 15 noiembrie 2020 at 10:18

Probabil a venit ordinul de la incompetentii lui Orban:deschideti cu orice pret cativa km sa le atupam gura si sa mai apucam un mandat ca ne scoatem noi parleala pe urma!

Comentariile sunt oprite