Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Asociața Pro Infrastructură, despre autostrada Sebeș-Turda: ”30 noiembrie 2020, termenul de finalizare asumat recent de către constructori, este complet nerealist pe primul lot și practic imposibil pe cel de-al doilea”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Asociața Pro Infrastructură, despre autostrada Sebeș-Turda: ”30 noiembrie 2020, termenul de finalizare asumat recent de către constructori, este complet nerealist pe primul lot și practic imposibil pe cel de-al doilea”

În acest an, italienii de la Pizzarotti au înregistrat progrese foarte slabe pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda. Chiar dacă stadiul fizic al lucrărilor este la aproximativ 84%, ritmul în care se lucrează ne face să credem că acest segment de autostradă nu va fi deschis circulației în acest an, în ciuda promisiunilor ministrului Bodea.

Ziarul Unirea a făcut săptămâna trecută mai multe filmări aeriene de pe Autostrada A10 Sebeș-Turda.

Cele mai spectaculoase imagini sunt de pe lotul 2, acolo unde principalii subcontractori ai grecilor de la Aktor (Marcu – terasamente și Retter – structuri) sunt foarte bine mobilizați. Din păcate, nu putem spune la fel despre antreprenorul general.

În câteva zile grinzile metalice ale podului peste Mureș de la Rădești au fost ridicate de Retter cu macaralele celor de la Deme (video: https://youtu.be/KOrux5MWZBc), săptămâna viitoare venind rândul grinzilor altor structuri.

YouTube video

Pe tronsonul 1 lucrurile nu stau deloc bine. O filmare completă (link: https://youtu.be/sJPdrQz7I6E) arată o mobilizare mediocră în punctele nevralgice: nodurile Sebeș și Alba Iulia Nord. Vedem același ritm jalnic cu care italienii de la Pizzarotti ne-au obișnuit, luându-le, de exemplu, peste doi ani de zile să „termine” podul peste Mureș (fără asfalt).

YouTube video

Deși teoretic cei 17 km ar putea fi gata în decembrie 2020 și s-ar putea inaugura traficul pe bretelele scurte din nodul Sebeș, nu va fi posibil la viteza de execuție actuală!

30 noiembrie 2020, termenul de finalizare asumat recent de către constructori, este complet nerealist pe primul lot și practic imposibil pe cel de-al doilea, în condițiile blocajelor existente de ordin birocratic (stâlpi electrici la Alba Iulia Nord și Teiuș) și tehnic, în speță mobilizarea Pizzarotti și a Aktor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea