VIDEO| Asociața Pro Infrastructură, despre autostrada Sebeș-Turda: ”30 noiembrie 2020, termenul de finalizare asumat recent de către constructori, este complet nerealist pe primul lot și practic imposibil pe cel de-al doilea”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
Asociața Pro Infrastructură, despre autostrada Sebeș-Turda: ”30 noiembrie 2020, termenul de finalizare asumat recent de către constructori, este complet nerealist pe primul lot și practic imposibil pe cel de-al doilea”

În acest an, italienii de la Pizzarotti au înregistrat progrese foarte slabe pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda. Chiar dacă stadiul fizic al lucrărilor este la aproximativ 84%, ritmul în care se lucrează ne face să credem că acest segment de autostradă nu va fi deschis circulației în acest an, în ciuda promisiunilor ministrului Bodea.

Ziarul Unirea a făcut săptămâna trecută mai multe filmări aeriene de pe Autostrada A10 Sebeș-Turda.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Cele mai spectaculoase imagini sunt de pe lotul 2, acolo unde principalii subcontractori ai grecilor de la Aktor (Marcu – terasamente și Retter – structuri) sunt foarte bine mobilizați. Din păcate, nu putem spune la fel despre antreprenorul general.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În câteva zile grinzile metalice ale podului peste Mureș de la Rădești au fost ridicate de Retter cu macaralele celor de la Deme (video: https://youtu.be/KOrux5MWZBc), săptămâna viitoare venind rândul grinzilor altor structuri.

Pe tronsonul 1 lucrurile nu stau deloc bine. O filmare completă (link: https://youtu.be/sJPdrQz7I6E) arată o mobilizare mediocră în punctele nevralgice: nodurile Sebeș și Alba Iulia Nord. Vedem același ritm jalnic cu care italienii de la Pizzarotti ne-au obișnuit, luându-le, de exemplu, peste doi ani de zile să „termine” podul peste Mureș (fără asfalt).

Deși teoretic cei 17 km ar putea fi gata în decembrie 2020 și s-ar putea inaugura traficul pe bretelele scurte din nodul Sebeș, nu va fi posibil la viteza de execuție actuală!

30 noiembrie 2020, termenul de finalizare asumat recent de către constructori, este complet nerealist pe primul lot și practic imposibil pe cel de-al doilea, în condițiile blocajelor existente de ordin birocratic (stâlpi electrici la Alba Iulia Nord și Teiuș) și tehnic, în speță mobilizarea Pizzarotti și a Aktor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419