Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Albaiulienii, SCUTIȚI de taxe și impozite, din 2021, dacă își izolează termic locuințele și dacă își cumpără vehicule mai „verzi”. Declarațiile lui Gabriel Pleșa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulienii, SCUTIȚI de taxe și impozite, din 2021, dacă își izolează termic locuințele și dacă își cumpără vehicule mai „verzi”. Declarațiile lui Gabriel Pleșa

Vești bune pentru albaiulienii care doresc să își izoleze termic locuințele, sau care doresc să își achiziționeze un un mijloc de transport electric sau hibrid.

Primarul orașului nostru, Gabriel Pleșa, a anunțat că cei care doresc să investească într-un oraș mai puțin poluat, vor fi „recompensați” cu anumite beneficii fiscale, cum ar fi scutiri de impozit.a

„În ce privesc taxele și impozitele pe anul 2021, locuitorii orașului trebuie să știe că ele nu s-au mărit procentual. Vor crește doar conform legislației, cu 3,8%, adică rata inflației, anunțată de Institutul Național de Statistică.

Citește și: Noi reguli pentru impozite, taxe locale și amenzi în Alba Iulia din 2021

Totodată, trebuie să le spun că au existat, la proiectul de Hotărâre privind nivelul taxelor și impozitelor pe anul 2021, niște amendamente care acordă facilități celor care investesc, atât pentru persoanele fizice, cât și cele juridice, în reabilitarea termică a clădirilor, în obținerea unui certificat energetic cu parametri mai buni.

YouTube video

Există scutiri de 50%, există scutiri pentru posesorii, sau cei care vor achiziționa motoare electrice și hibride. Deci, practic, se încurajează investiția în clădiri și în mijloacele de transport nepoluante.

Până la urmă, aceste deziderate și aceasta legislație a Uniunii Europene, în ce privește mediul, va trebui să facem pași rapizi să le respectăm și noi.
Tocmai de aceea, aceste scutiri vin în întâmpinarea oamenilor care vor să investească pentru un mediu mai curat și pentru a realiza costuri mai mici pentru întreținerea locuințelor și a automobilelor.”, a declarat Gabriel Pleșa, pentru ziarulunirea.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea