Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO AERIAN/ FOTO: Imagini APOCALIPTICE ale fostei fabrici de condimente Solina din Alba Iulia. La mai bine de 30 de ore de la izbucnirea incendiului, locul e încă învăluit în fum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fabrica de condimente Solina din Alba Iulia continuă să ardă mocnit, la peste 30 de ore de la momentul în care s-a declanșat dezastrul. În imaginile de mai jos, surprinse de o dronă, pot fi văzute proporțiile dezastrului produs de flăcări.  Locul este în continuare învățuit de fum iar pompierii acționează pentru lichidarea în totalitate a focarelor care se reaprind.

YouTube video

ISU Alba a anunţat că intervenţia de stingere a incendiului continuă şi la această oră, la faţa locului acționează 30 de pompieri cu şase autospeciale, o autoscară şi trei motopompe pentru alimentare cu apă din râul din apropiere.

Peste noapte s-a acţionat cu 3 autospeciale cu apă şi 2 autoscări, cu un utilaj greu s-au decopertat bucăţile de tablă sub care focul s-a reaprins în mod repetat şi s-a refulat apa pentru lichidarea tuturor focarelor existente sub materialele din care era construită hala şi care s-au prăbuşit în urma incendiului.

Pentru analiza calității aerului după degajarea de fum în cantități foarte mari se fac măsurători, din oră în oră, cu un laborator mobil de la protecția mediului. Potrivit rezultatelor, până în prezent nu a fost pusă în pericol sănătatea locuitorilor din zonele afectate.

Focul a izbucnit sâmbătă dimineaţa, la ora 6.00, şi a fost sesizat de paznicul clădirii, singura persoană aflată la acea oră în incintă. Pentru stingere au fost mobilizați 100 de pompieri din Alba, Hunedoara, Sibiu și Cluj care au acționat cu 11 autospeciale.

[nggallery id=6721]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea