Rămâi conectat

Actualitate

Victorie mare! CSU Alba Iulia s-a răzbunat la Sf. Gheorghe şi a învins Sepsi în primul meci din play off *Echipa lui Popov conduce cu 1-0!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Astăzi, în primul meci din play-off Diviziei Naţionale la baschet feminin, CSU Alba Iulia a învins în sala „Kati Szabo” pe Sepsi Sf. Gheorghe şi conduce cu 1-0 la partidele directe! Scorul întâlnirii Sepsi – CSU Alba Iulia a fost 49-76 (13-14, 10-22, 15-21, 11-19). CSU Alba Iulia a dat lovitura şi este la o unică victorie de o altă premieră istorică, o calificare în semifinalele campionatului!

Am făcut un meci bun, pe care l-am controlat cu autoritate, am reuşit să ne impunem ritmul şi am câştigat fără dubii. Îmi felicit fetele şi staff-ul, dar să nu uităm că mai trebuie să învingem miercuri„, a declarat antrenorul sârb Miroslav Popov, ce a revitalizat o echipă considerată la un moment dat la pământ. Acesta a reuşit să ducă CSU Alba Iulia sus, tocmai când trebuia şi merită toată consideraţia!

După ce, în urmă cu câteva săptămâni, pe 13 martie, echipa din Cetatea Marii Uniri a fost umilită la Sf. Gheorghe, pierzând categoric meciul decisiv pentru locul 4, formaţia lui Popov şi-a luat revanşa! CSU poate câştiga miercuri, la Alba Iulia, al doilea meci  şi implicit să se califice în semifinale (unde va da peste campioana CSM Târgovişte)! După ce a învins într-o săptămână în două rânduri pe Sepsi, „comando” lui Popov mai are nevoie miercuri de o victorie pentru a pătrunde în „careul de aşi”.

*Echipa lui Popov la înălţime!

Atmosfera în „secuime” a fost una vulcanică, cele două rivale duelându-se recent şi în semifinalele Cupei României, la Alba Iulia, cu o victorie clară a echipei lui Popov. Deşi vizitatoarele n-au putut conta pe serviciile a două jucătoare, Alexandra Uiuiu şi Zenta Melnika – răcite, albaiuliencele au depăşit atmosfera ostilă şi au demonstrat că au forţă, iar Miroslav Popov că este un antrenor extraordinar! „A fost mai greu la început, dar apoi ne-am intrat în mână şi jocul n-a avut istoric. Sincer nu credeam că o să ne impunem atât de clar şi raportat la precedentul joc de la Sf. Gheorghe, am muncit foarte mult la antrenamente şi am cules roadele. Este ceva de vis ca în câteva zile să jucăm atât de bine şi să realizăm rezultatele acestea„, a precizat Eniko Tarţa.

*Bravo Miro!

Albaiuliencele s-au distanţat treptat, iar la pauza mare conduceau cu 13 puncte (36-23), după o prestaţie „in crescendo”, în vreme ce amfitrioanelor nu le veneau să creadă că pierd în faţa fanaticilor fani. „Ce s-a întâmplat în campionat a fost o pură întâmplare, mai ales în primul sfert. Am demonstrat că suntem mai buni decât Sepsi şi am câştigat un joc ce poate devenit decisiv în ecuaţia calificării în semifinale. Ştiam că acest prim meci din play off este cel de care trebuie să ne agăţăm„, a declarat Petru Eleş.

*Miercuri, toată lumea în „tricolor”!

Miercuri, 10 aprilie, la Alba Iulia, de la ora 18.00 se va desfăşura jocul al doilea, iar albaiuliencele sunt obligate să câştige, pentru a  bifa o nouă performanţă! Suporterii albaiulieni trebuie să-şi demonstreze ataşamentul faţă de favorite şi să creeze o atmosferă de mare meci. Fanii baschetului local sunt invitaţi să vină la sala cu însemne tricolore, pentru că la Alba Iulia este inima ţării!

*A ieşit la rampă Vukoje, Abramzon – „double double”

Pentru vizitatoare au punctat Jovana Vukoje – 22 puncte, Becca Tobin – 18, Ekaterina Abramzon – 12 (şi 11 recuperări), Tereza Brantlova – 9, Amanda Thompson – 9, Ramona Laza – 6.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea