Rămâi conectat

Actualitate

Victor Ponta: Continuarea proiectului USL este cea mai bună variantă. Cât e Băsescu preşedinte eu nu demisionez!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul ministru Victor Ponta a declarat, duminică seara, pentru Antena 3, că îşi doreşte să continue proiectul USL. 

Dacă mă iau după declaraţiile publice făcute de domnul Antonescu, nu va exista un viitor USL. Eu sper totuşi să găsim o soluţie, mâine, marţi, să mergem în continuare. Continuarea proiectului USL este varianta cea mai bună. Dacă mă întrebaţi pe mine, categoric aleg varianta continuării.

Premierul a explicat că responsabilitatea USL nu stă pe umerii a doi oameni şi că este o întreagă echipă care poartă responsabiltiatea USL:

Liviu Dragnea, Crin Antonescu, Radu Stroe şi cu mine. Eduard Helvig şi Daniel Constantin au venit ulterior şi alţii au continuat. Dar da, am fost o echipă care a lucrat. Ca să folosesc termeni economici, sunt acţionari. USL a fost votată de vreo 5 milioane de oameni. Nu mai este o chestie strict Antonescu – Ponta. Evident, însă, că liderii dau o anumită direcţie şi vroiam să remarcaţi că, dincolo de declaraţiile războinice, am mers pe ideea moderaţiei, pentru a găsi soluţii.

Preşedintele PSD a explicat ce va face în cazul în care miniştrii liberali au de gând să demisioneze şi că nu va demisiona niciodată cât timp va fi preşedinte Traian Băsescu.

O spun din nou astă seară. Cei patru oameni propuşi am vrut să îi numesc în funcţie, domnul Iohannis mi-a spus „nu acum”. Sunt funcţiile liberalilor, după structură. Domnul Antonescu îmi spune că vrea alte portofolii. Totuşi, structura Guvernului măcar o discuţi înainte. Eu am aflat de la televizor că urmează să fac asta. Dacă miniştrii liberali, aşa cum s-a întâmplat cu domnul Gerea şi domnul Chiţoiu, dacă aceştia îşi depun demisiile, voi asigura interimatele, dintre membrii Guvernului, până când sper că domnul Antonescu ar putea să se răzgândească, să se întoarcă. Legat de problema demisiei mele, cât e Traian Băsescu preşedinte, eu nu îmi dau demisia, pentru că următorul premier va fi numit de Traian Băsescu. Până la 21 decembrie nu îmi dau demisia.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea