Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Victor Negrescu: “Neregulile PDL ies la iveală inclusiv în Alba”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vicepreşedintele PSD Alba, Victor Negrescu, atrage atenţia asupra numeroaselor nereguli şi abuzuri realizate de PDL şi identificate în urma analizelor făcute de autorităţile statului. Două dintre exemplele apărute în presă în ultimele zile sunt rezultatul Raportului de control privind verificările efectuate la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice sau chemarea liderului PDL Alba, Mircea Hava, la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Guvernul USL şi-a propus de la preluarea mandatului să pună stop hoţiilor realizate de PDL şi reprezentanţii săi în cei aproape 4 ani de guvernare. Raportul Corpului de Control dezvăluie sistemul mafiot patronat de PDL, care a contribuit decisiv la fraudarea fondurilor europene şi blocarea acestora acum. Vinovată pentru aceste ilegalităţi este guvernarea PDL şi cei care au susţinut-o în Parlament în toţi aceşti ani. Cred că este o lipsă de respect din partea parlamentarilor PDL de Alba să se prezinte în faţa alegătorilor ca nişte ignoranţi uitând să spună oamenilor că au putut gira legile şi abuzurile comise de guvernul PDL” a precizat Negrescu.

În urma verificărilor realizate la ANRMAP (achiziţii publice) au fost descoperite 37 de contracte care au fost atribuite cu nerespectarea prevederilor legale, iar în cazul a 23 de contracte, anunţul de atribuire a fost publicat cu întârziere.

 Alte 10 contracte nu au fost introduse pe lista trimisă CE, fiind de asemenea atribuite cu încalcarea legii, iar deşi aceste nereguli trebuiau sancţionate cu amendă între 20 000 şi 40 000 de lei, ele au fost sancţionate cu un simplu avertisment de către ANRMAP.

De asemenea în cursul zilei de vineri 19 octombrie, preşedintele PDL Alba, Mircea Hava, a fost audiat la DNA. (Biroul de Presă al PSD Alba)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea