Rămâi conectat

Actualitate

Viciile românilor, taxate la ”sânge”: Accizele pentru tutun şi alcool vor crește de la 1 septembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viciile românilor, taxate la ”sânge”: Accizele pentru tutun şi alcool vor crește de la 1 septembrie

Noi scumpiri sunt anunțate începând cu 1 septembrie. Ministrul Finanţelor vrea să crească, de la 1 septembrie, accizele pentru tutun şi alcool.

Viciile românilor vor fi taxate la ”sânge”, în această categorie intrând și sucurile cu zahăr și taxa de licențiere a jocurilor de noroc. TVA-ul din industria HORECA va crește de la 9 la 19%.

„De la 1 septembrie s-ar putea mări accizele la tutun şi alcool. La fel şi taxa de licenţiere a jocurilor de noroc. Şi băuturile non-alcoolice care conţin zahăr ar putea costa mai mult, în funcţie de cantitatea de zahăr pe care o conţin, spun surse politice. Tot din toamnă am putea să plătim mai mult pe vacanţe sau mese la restaurant. Şi asta pentru că TVA-ul din industria HORECA ar putea să crească de la 9% la 19%. De exemplu, pe o masă la restaurant care costă azi 109 lei am putea plăti din toamnă 119 lei. În cazul unei nopţi de cazare pe litoral – de 420 de lei – aceasta ar putea posta 476 de lei”, a spus jurnalista Florentina Lazăr, în cadrul Observator.

Viitorul nu sună bine nici pentru anul 2024. Acesta ar putea să vină cu un impozit pe dividende mai mare. Din toamnă, angajaţii din agricultură şi construcţii ar putea fi obligaţi să plătească contribuţia la sănătate de 10%. Asta însemnă că ar putea avea venituri mai mici cu între 300 şi 400 de lei, spun economiştii.

Toate aceste măsuri fiscal-bugetare sunt discutate în acest moment la nivelul Ministerului de Finanţe, sunt analizate în coaliţia de guvernare, iar acest plan de măsuri ar trebui să fie gata până la data de 1 septembrie a.c.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Decizie CSAT: România donează un sistem Patriot Ucrainei

Unirea Ziarul

Publicat

în

Decizie CSAT: România donează un sistem Patriot Ucrainei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a decis, joi, având în vedere deteriorarea semnificativă a situaţiei de securitate în Ucraina, donarea către țara vecină a unui sistem Patriot. ”Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea