Viceprimarul Radu Penciu a preluat atribuțiile de primar în comuna Lupșa

Paul Voicu - Primar 2020

Viceprimarul Radu Penciu a preluat, de miercuri, atribuțiile de primar în comuna Lupșa, județul Alba, după ce fostul primar Dănuț Bârzan nu a obținut suspendarea hotărârii definitive prin care a fost declarat în conflict de interese administrativ după ce și-a angajat soția în instituția pe care o conduce.

Anunțul a fost făcut, vineri, de liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, în cadrul unei conferințe de presă.

ELIT

”Începând de miercuri conducerea primăriei comunei Lupșa e asigurată de viceprimarul ALDE Radu Penciu. După ce actualul primar a fost demis din cauza problemelor cu ANI, atribuțiile primarului au fost preluate de către Radu Penciu”, a spus Ioan Lazăr.

Primarul comunei Lupșa, Dănuț Bârzan, nu a obținut suspendarea hotărârii definitive prin care a fost declarat în conflict de interese administrativ. Curtea de Apel Alba Iulia a respins miercuri, 24 octombrie, cererea acestuia cu privire la suspendarea executării sentinţei rămase definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție, în 17 septembrie 2018.

Mihail David - 2020

Potrivit raportului ANI, în calitate de primar, Dănuţ Bârzan a emis, la data de 7 februarie 2013, dispoziţia privind încadrarea soţiei sale pe perioadă determinată pe postul de referent în cadrul Primăriei şi a primit venituri salariale în cuantum de 24.031 lei, încălcând astfel legislaţia cu privire la regimul incompatibilităţilor şi conflictelor de interese.

Astfel, prefectul a emis un ordin de încetare a mandatului de primar.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...