Viceprimarul Radu Penciu a preluat atribuțiile de primar în comuna Lupșa

Viceprimarul Radu Penciu a preluat, de miercuri, atribuțiile de primar în comuna Lupșa, județul Alba, după ce fostul primar Dănuț Bârzan nu a obținut suspendarea hotărârii definitive prin care a fost declarat în conflict de interese administrativ după ce și-a angajat soția în instituția pe care o conduce.

Anunțul a fost făcut, vineri, de liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, în cadrul unei conferințe de presă.

”Începând de miercuri conducerea primăriei comunei Lupșa e asigurată de viceprimarul ALDE Radu Penciu. După ce actualul primar a fost demis din cauza problemelor cu ANI, atribuțiile primarului au fost preluate de către Radu Penciu”, a spus Ioan Lazăr.

Primarul comunei Lupșa, Dănuț Bârzan, nu a obținut suspendarea hotărârii definitive prin care a fost declarat în conflict de interese administrativ. Curtea de Apel Alba Iulia a respins miercuri, 24 octombrie, cererea acestuia cu privire la suspendarea executării sentinţei rămase definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție, în 17 septembrie 2018.

Potrivit raportului ANI, în calitate de primar, Dănuţ Bârzan a emis, la data de 7 februarie 2013, dispoziţia privind încadrarea soţiei sale pe perioadă determinată pe postul de referent în cadrul Primăriei şi a primit venituri salariale în cuantum de 24.031 lei, încălcând astfel legislaţia cu privire la regimul incompatibilităţilor şi conflictelor de interese.

Astfel, prefectul a emis un ordin de încetare a mandatului de primar.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...