Rămâi conectat

Politică Administrație

Viceprimarul Gabriel Pleșa: Soluții pentru riveranii din zona parcării cu plată aflată în centrul orașului Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

gabriel plesaProblema parcării cu plată din centrul orașului Alba Iulia, care seamănă mai mult cu o alee pe care trec oameni din când în când, a fost dezbătută miercuri de viceprimarul municipiului Gabriel Pleșa la Radio Unirea FM. Potrivit acestuia, după mai multe discuții în ședințele de consiliu local, încă nu s-a pus în vedere o modificare a tarifului pentru parcarea cu ora, însă se pregătesc soluții pentru riveranii din această zonă, care au făcut în nenumărate rânduri reclamații la primărie.

Viceprimarul Gabriel Pleșa a declarat că se fac deja primele demersuri pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă aceștia. Este vorba despre taxa de 100 de lei pe lună la parcarea cu plată, care îi fac să se simtă discriminați, având în vedere că restul albaiulienilor ce dețin locuri de parcare în alte zone ale orașului, la blocuri, plătesc 120 de lei pe an.

”În spatele blocurilor, unde există această parcare amenajată cu plată, se fac marcaje pentru parcări. O să vedem câte cereri pentru mașini vor fi acolo, iar după ce umplem toate locurile acelea, care categoric vor fi la prețul de 120 de lei ca și în restul municipiului, vom căuta o soluție pentru riveranii care rămân fără parcări”, a declarat Gabriel Pleșa. ”Ne vom gândi, probabil, la o viitoare modificare a tarifului sau la alte soluții, în așa fel încât să putem să mulțumim și riveranii din zonă”, a mai precizat acesta.

Totodată, legat de tariful cu ora sau pe zi, Gabriel Pleșa a menționat că nu crede ”că se va produce o modificare de preț în următoarele luni, și, speră că, încet, încet, lumea se va obișnui cu acest tarif.

Reamintim că, încă de când s-a deschis, parcarea cu plată situată pe strada Tudor Vladimirescu din centrul orașului Alba Iulia a ridicat probleme în rândul albaiulienilor nemulțumiți de tarifele prea mari, majoritatea locruilor fiind mai tot timpul goale.

Potrivit viceprimarului, autoritățile locale inenționează să amenajeze parcări cu plată și în alte zone ale municipiului, cum ar fi cea de lângă Prefectura Alba, cea din fața Hotelului Transilvania din centrul orașului sau parcarea de la Electrica. ”În aceste zone de interes, în viitor, până la ora 16.00, probabil se va plati o taxă de parcare de 1 leu sau 2 lei pe oră”, a declarat Gabriel Pleșa. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea