Rămâi conectat

Politică Administrație

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba îi cere DEMISIA directorului CNADR, Narcis Neaga, pentru incompetență

Bogdan Presecan

Publicat

în

După accidentul în lanț petrecut în această dimineață pe tronsonul II al Autostrăzii Orăștie- Sibiu, în zona Cunța, în urma căruia patru persoane au fost rănite și circa 40 de autovehicule avariate, din cauza poleiului format pe carosabil și a lipsei intervenției celor responsabili cu deszăpezirea, vicepreședintele Consiliului Județean Alba îi cere public directorului CNADR, Narcis Neaga, să își depună demisia de „onoare”.

Florin Roman, vicepreședinte Consiliului Județean Alba: Dacă am fi trăit intr-o tara civilizată, azi directorul CNADR, falosul Narcis Neaga, specialistul in concesiuni, ar fi trebuit să-și înainteze demisia de onoare. Așa cum ne-am obișnuit cad capetele celor mici, ale șefului de la Pianu, deși pe autostradă s-a aruncat cu antiderapant. Principalul vinovat este CNADR care a atribuit in mod absolut irațional deszăpezirea pe timp de iarna la…Timișoara!!! Asta este incompetență cât casa. Atrag atenția că astfel de accidente se mai pot produce in orice moment. Cele două noduri de la Sebeș si Cunța sunt fără puncte de deszăpezire. La o ninsoare puternică se blochează tot. Cum au gândit șefii astia de la CNADR să facă punct de deszăpezire doar la Pianu și să nu asigure deszăpezire pe cele două noduri, unde se știe si gradul ridicat de umezeală??? Numai niște incompetenți puteau gândi de asemenea manieră. Colac peste pupăză, degringolada de CNADR este întreținută de comunicatul instituției care vorbește de carambol pe autostrada Sebeș-Turda!!! Incompetență soldată cu răniți și un carambol cu 40 de mașini. Din acest motiv îi cer demisia lui Narcis Neaga!”.

Chiar dacă traficul la Cunța a fost redeschis, nici in prezent, la mai bine de șapte ore de la accident, autostrada încă nu a fost complet curățată. Pe carosabil zac încă multe piese ale autoturismelor avariate. Coada pentru ieșirea în DN 1 este de câteva sute de metri. Parapeții din mijloc sunt pe alocuri îndoiți!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!

1 Decembrie 1918 este ziua de naștere a României moderne, ziua care reunește simbolic valorile pe care s-a construit națiunea română: unitate, libertate, curaj și egalitate. În urmă cu 105 ani, în 1 Decembrie 1918, peste 100.000 de oameni s-au adunat la Alba Iulia pentru a decide Marea Unire. Majoritatea liderilor politici ai vremii au lăsat deoparte interesele și orgoliile politice, înlocuind dezbinarea cu unirea, un ideal pentru care luptaseră înaintașii lor cu determinare și curaj.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Astfel, oameni simpli, reprezentanți ai breslelor, ai cultelor religioase, ai cercurilor electorale, ai presei sau oameni politici au lăsat la o parte motivele care îi dezbinau până atunci și au păstrat în suflete doar iubirea de țară. 1 Decembrie 1918 este și dovada modului în care românii, în momente cruciale, au știut să își găsească drumul împreună, uniți într-un ideal comun.

Istoria ne-a demonstrat mereu că doar uniți am reușit să depășim toate încercările și provocările vremurilor, iar în unire stă cu adevărat puterea unui popor.

Din păcate, am ajuns să fim mai dezbinați ca niciodată, iar valorile pe care s-a construit această țară au fost uitate. Vremurile pe care le trăim, cu un război la granițele țării și cu un alt război împotriva terorismului, trebuie să ne trezească și să înțelegem că avem nevoie, mai mult ca oricând, de unitate.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023

Pe unitate s-a construit și Marea Unire din 1918, iar această valoare se află încă în ADN-ul fiecărui român. E important să regăsim această unitate și să trezim adevăratul patriotism, care nu trebuie să însemne manifestări extremiste și patriotarde. Adevăratul patriotism înseamnă să îți iubești și să îți respecți țara, să îți pui priceperea în slujba acesteia, dar mai ales să îți îndeplinești obligațiile cetățenești.

Înaintașii noștri ne-au oferit o țară, care s-a desăvârșit la Alba Iulia ca stat democratic și s-a proclamat apoi ca o națiune liberă și europeană. Noi avem obligația morală să continuăm această moștenire și să menținem România pe drumul democratic și european. Crizele politice, dezbinarea societății, învrăjbirea românilor nu ne fac cinste și nu ne ridică la nivelul moral al înaintașilor noștri.

Citește și: LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Și să nu uităm că 1 Decembrie înseamnă Alba Iulia, locul de naștere al României moderne. Aici, Ziua Națională are o însemnătate deosebită pentru că vei simți vibrația istorică a celor peste 100.000 de oameni care au participat, în 1918, la înfăptuirea Marii Uniri. Cu toții, oameni simpli sau lideri politici, avem obligația de a cinsti Alba Iulia ca o capitală istorică a acestei țări, capitala de suflet a tuturor românilor.

Închei cu un apel sincer la unitate. Viitorul României se scrie astăzi prin faptele noastre. Haideți să lăsăm copiilor noștri o țară democratică și europeană, așa cum și nouă ne-au lăsat înaintașii noștri.

La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au înfăptuit, la Alba Iulia, Marea Unire!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare