Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vicepreşedintele CJ Alba Sorin Bumb, posibil martor în dosarul fiului lui Silviu Bian

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înţelegerea între Silviu Bian şi soţia victimei accidentului produs de fiul său a fost semnată chiar în sediul Consiliului Judeţean Alba, în prezenţa vicepreşedintelui Bumb – Soţia victimei, Leontina Man, este femeie de serviciu în instituţie

    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Sorin Bumb, ar putea fi citat să depună mărturie în dosarul de vătămare corporală din culpă deschis pe numele fiului fostului şef al ANOFM Silviu Bian. Bumb a fost martor al înţelegerii scrise, încheiată în 6 august 2008 între Silviu Bian şi soţia victimei fiului său, Leontina Man. În documentul întocmit şi semnat de Bian dar şi de Bumb în calitate de martor, se precizează că Leontina Man a primit 84.000 de lei pentru ca soţul său, accidentat de tânărul George Alin Bian pe trecerea de pietoni să-şi retragă plângerea. În fapt femeia, angajată a CJ Alba în calitate de femeie de serviciu, a primit doar 8.400 de lei. Ea a fost chemată într-unul dintre birourile instituţiei pentru a i se înmâna banii şi pentru a semna de primire, martor fiind, aşa cum a recunoscut chiar el, vicepreşedintele CJ Alba Sorin Bumb.

Hârtia stipulează faptul că „Persoanele sus menţionate (n.r. – Silviu Bian şi Leontina Man) s-au înţeles să se împace contra sumei de 84.000 (adică optzecişipatru mii lei), în legătură cu accidentul rutier produs în data de 1 iulie 2008, ora 0,18 minute, produs de Bian George Alin şi Man Ion. Prezenta înţelegere s-a efectuat în prezenţa domnului Bumb Sorin care a asistat la achitarea sumei”. În acest context colegi de serviciu ai Leontinei Man au vorbit atunci, sub protecţia anonimatului, despre presiuni care s-au făcut asupra femeii pentru a accepta banii, spunând că aceasta ar fi fost ameninţată că va fi dată afară din serviciu. Deşi în înţelegerea scrisă se precizează că soţia victimei lui Alin George Bian a primit 84.000 lei (840 milioane lei vechi), femeia susţine că a fost vorba de o sumă mult mai mică. Leontina Man spune că suma primită a fost de 8.400 de lei (84 milioane lei vechi), bani reprezentând cheltuieli de spitalizare, transport, îngrijire a soţului său Ion Man care la data semnării hârtiei menţionate se afla încă în viaţă, internat în spital.    
   Varianta femeii este susţinută şi de vicepreşedintele CJ Alba Sorin Bumb care a precizat ieri că îşi aminteşte că a semnat în calitate de martor însă fără să citească exact ce scrie pe hârtia respectivă: „Îmi amintesc că Silviu Bian a chemat-o pe doamna Leontina Man să semneze o înţelegere şi m-a rugat pe mine să fiu martor. Nu am numărat personal banii dar a fost vorba despre o sumă până într-o sută de milioane de lei vechi, cel mai probabil 84 de milioane de lei vechi şi nu 840 milioane lei vechi”, a spus Sorin Bumb. Pentru lămurirea situaţiei în instanţă, Sorin Bumb ar putea fi citat ca martor în dosarul de vătămare din culpă deschis pe numele lui George Alin Bian, dosar care se judecă la Judecătoria Alba Iulia.
    Leontina Man s-a constituit parte vătămată în dosar şi solicită despăgubiri morale şi materiale de 100.000 de lei de la George Alin Bian. După moartea soţului, femeia a rămas şi fără apartament pentru că nu a mai reuşit să-şi achite ratele la bancă. De cealaltă parte, fiul fostului şef al ANOFM spune că nu este de acord să-i plătească niciun leu pentru că nu se consideră vinovat de producerea accidentului.

Ioana PITICARIU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea