Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vicepreşedintele CJ Alba Sorin Bumb, posibil martor în dosarul fiului lui Silviu Bian

Publicat

în

Înţelegerea între Silviu Bian şi soţia victimei accidentului produs de fiul său a fost semnată chiar în sediul Consiliului Judeţean Alba, în prezenţa vicepreşedintelui Bumb – Soţia victimei, Leontina Man, este femeie de serviciu în instituţie

    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Sorin Bumb, ar putea fi citat să depună mărturie în dosarul de vătămare corporală din culpă deschis pe numele fiului fostului şef al ANOFM Silviu Bian. Bumb a fost martor al înţelegerii scrise, încheiată în 6 august 2008 între Silviu Bian şi soţia victimei fiului său, Leontina Man. În documentul întocmit şi semnat de Bian dar şi de Bumb în calitate de martor, se precizează că Leontina Man a primit 84.000 de lei pentru ca soţul său, accidentat de tânărul George Alin Bian pe trecerea de pietoni să-şi retragă plângerea. În fapt femeia, angajată a CJ Alba în calitate de femeie de serviciu, a primit doar 8.400 de lei. Ea a fost chemată într-unul dintre birourile instituţiei pentru a i se înmâna banii şi pentru a semna de primire, martor fiind, aşa cum a recunoscut chiar el, vicepreşedintele CJ Alba Sorin Bumb.

Hârtia stipulează faptul că „Persoanele sus menţionate (n.r. – Silviu Bian şi Leontina Man) s-au înţeles să se împace contra sumei de 84.000 (adică optzecişipatru mii lei), în legătură cu accidentul rutier produs în data de 1 iulie 2008, ora 0,18 minute, produs de Bian George Alin şi Man Ion. Prezenta înţelegere s-a efectuat în prezenţa domnului Bumb Sorin care a asistat la achitarea sumei”. În acest context colegi de serviciu ai Leontinei Man au vorbit atunci, sub protecţia anonimatului, despre presiuni care s-au făcut asupra femeii pentru a accepta banii, spunând că aceasta ar fi fost ameninţată că va fi dată afară din serviciu. Deşi în înţelegerea scrisă se precizează că soţia victimei lui Alin George Bian a primit 84.000 lei (840 milioane lei vechi), femeia susţine că a fost vorba de o sumă mult mai mică. Leontina Man spune că suma primită a fost de 8.400 de lei (84 milioane lei vechi), bani reprezentând cheltuieli de spitalizare, transport, îngrijire a soţului său Ion Man care la data semnării hârtiei menţionate se afla încă în viaţă, internat în spital.    
   Varianta femeii este susţinută şi de vicepreşedintele CJ Alba Sorin Bumb care a precizat ieri că îşi aminteşte că a semnat în calitate de martor însă fără să citească exact ce scrie pe hârtia respectivă: „Îmi amintesc că Silviu Bian a chemat-o pe doamna Leontina Man să semneze o înţelegere şi m-a rugat pe mine să fiu martor. Nu am numărat personal banii dar a fost vorba despre o sumă până într-o sută de milioane de lei vechi, cel mai probabil 84 de milioane de lei vechi şi nu 840 milioane lei vechi”, a spus Sorin Bumb. Pentru lămurirea situaţiei în instanţă, Sorin Bumb ar putea fi citat ca martor în dosarul de vătămare din culpă deschis pe numele lui George Alin Bian, dosar care se judecă la Judecătoria Alba Iulia.
    Leontina Man s-a constituit parte vătămată în dosar şi solicită despăgubiri morale şi materiale de 100.000 de lei de la George Alin Bian. După moartea soţului, femeia a rămas şi fără apartament pentru că nu a mai reuşit să-şi achite ratele la bancă. De cealaltă parte, fiul fostului şef al ANOFM spune că nu este de acord să-i plătească niciun leu pentru că nu se consideră vinovat de producerea accidentului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ioana PITICARIU

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Angajările la stat, SUSPENDATE de la 1 iulie: Guvernul are în plan scăderea cheltuielilor bugetare

Publicat

în

Angajările la stat, SUSPENDATE de la 1 iulie: Guvernul are în plan scăderea cheltuielilor bugetare

În sedința din seara zilei de luni, 23 mai, Coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR a decis să introducă o serie de măsuri „pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public”.

Această măsură face parte din noul pachet de măsuri sociale și economice „Sprijin pentru România”, lansat de Coaliția de guvernare.

1. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.

3. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

4. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Publicat

în

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Elevul fruntaș Flavius Taflan (clasa a IX-a) este fascinat de limbile străine pe care le studiază cu pasiune. Pentru a acumula cunoștințele și se perfecționa, învață constant, dedică timp și multă atenție studiului. Și-a testat cunoștințele la fazele județene ale olimpiadelor de limba franceză și limba engleză unde a reușit să obțină Premiul I, respectiv Premiul III.

Citește și: FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a reprezentat pentru Flavius nu doar un succes școlar ci și o motivație de a continua să aprofundeze acestă disciplină. În colegiul militar Flavius a reușit, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Roman, să își consolideze baza de cunoștințe de limba franceză, formată pe perioada gimnaziului și cu ambiție și dorința de a se autodepăși a reușit să obțină un punctaj foarte bun la faza națională a olimpiadei, punctaj care i-a adus mențiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

„Acest premiu obținut la Olimpiada Națională de Limba Franceză este rezultatul muncii și perseverenței. Sub îndrumarea doamnei profesoare am înteles nevoia unei pregătiri riguroase pentru a obține o astfel de performanță și mi-am concentrat forțele asupra dobândirii abilităților necesare pentru a face față cu brio acestui concurs național. În fiecare zi, cu gândul la marea competiție, am muncit intens, fără să pierd din vedere obiectivul final. Au existat, într-adevăr, și momente mai dificile, în care m-am simțit nesigur pe mine, însă posibilitatea de a concura la nivel național m-a determinat să fiu mai ambițios ca niciodată și să dau totul pentru a reuși. În final am obținut o mențiune, care dovedește implicarea și seriozitatea mea în această olimpiadă, premiu de care sunt foarte mândru. Îmi propun să îmi perfecționez în continuare franceza pentru ca, anul viitor, să pot urca pe podium. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au sprijinit în acest drum și care au avut încredere că voi reuși.

Felicitări, elev și dascăl, pentru obținerea acestui rezultat deosebit la nivel național!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare