Rămâi conectat

Ştirea zilei

Viața unui bărbat din Alba, salvată de rinichiul unui tânăr donator, aflat în comă după un teribil accident de mașină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viața unui bărbat din Alba, salvată de rinichiul unui tânăr donator, aflat în comă după un teribil accident de mașină

Băiatul a intrat în comă după un accident, iar rudele, cu toată durerea, au fost de acord că organele să fie donate unor bolnavi, aflați de multă vreme pe listele de așteptare pentru un transplant. Inima a fost trimisă în Germania, pentru că la noi nu s-a găsit un pacient compatibil.

Donatorul a intrat în comă săptămâna trecută, în urma unui teribil accident. A ieşit la plimbare şi s-a izbit cu maşina de un alt vehicul. Familia lui a fost de acord să salveze alte vieţi.

Iar medicii din Baia Mare i-au prelevat organele, în noaptea de joi spre vineri. Un rinichi i-a schimbat viaţa unui tânăr de 34 de ani din Alba Iulia. El se afla de câţiva ani pe lista de aşteptare a Institutului de Transplant Renal din Cluj.

Reporter: „Cum a reacţionat Dragoş?”
Simona Sasu, mama primitorului: „A fost foarte optimist, bucuros, nerăbdător să îşi schimbe cursul vieţii. Un mesaj de multă mulţumire, i-au dat şansa fiului nostru să ducă o viaţă normală. Compasiune pentru pierderea pe care au suferit-o, ştiu că nu este uşor.”

După 3 ore de la intervenţie, medicii au răsuflat uşuraţi.

Silviu Moga, medic primar urolog: „Operaţia a decurs bine, grefa şi-a reluat funcţia imediat. Anul acesta este al doilea donator pe care îl avem.”

Ficatul a ajuns şi el în Bucureşti. Inima donatorului a fost trimisă în Germania, pentru că la noi nu s-a găsit nici un pacient compatibil.

Vasile Pop, manager Spitalul Judeţean Baia Mare: „Pentru că facem parte din UE, afiliaţi Eurotransplantului, sunt solicitări şi din partea noastră să ne ofere organe şi dânşii solicită, nu poţi să fii numai primitor, ci şi donator. S-au făcut analizele şi s-a găsit compatibilitatea. Există liste de aşteptare pe care sunt bolnavi cărora s-au făcut testele, pentru că degeaba faci transplantul unui bolnav incompatibil. Practic, se face transplantul fără succes.”

În România, sunt sute de pacienţi care au nevoie de un transplant. În 2018 au fost aproximativ 60 de donatori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea