Rămâi conectat

Curier Județean

Viața merge înainte, la Blaj: O investiție de aproape 6 milioane de euro va îmbunătăți infrastructura din „Mica Romă”. Ce vizează proiectul

Publicat

în

Blajul investeşte peste 28 de milioane de lei, din fonduri europene, în cel MAI MARE proiect al muncipiului. Acesta vizează asfaltarea străzilor, amenajarea spațiilor verzi și construcția unui nou sediu a Bibliotecii

Edilul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a anunțat, printr-o postare făcută publică pe pagina sa de socializare, că astăzi, 4 mai 2020, s-a semnat cel mai mare proiect cu finanțare europeană pentru municipiul pe care-l administrează, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

În valoare totală de aproape 6 milioane de euro (28.791.973,92 lei), proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației în municipiul Blaj” vizează modernizarea și extinderea infrastructurii rutiere, construirea străzilor și a rețelei de canalizare din noul cartier din zona Lacului Chereteu, construirea și dotarea cu echipamente a unui nou edificiu în zona centrală a municipiului Blaj, precum și amenajarea a 4.500 mp. de spațiu verde.

„Luni, 4 mai 2020, s-a semnat, în format electronic, contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației în municipiul Blaj”, în valoare totală de 28.791.973,92 lei (aproape 6.000.000 euro). Este cel mai mare proiect cu finanțare europeană nerambursabilă semnat de municipiul Blaj în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, proiect ce vizează dezvoltarea infrastructurii comunității blăjene în cadrul axei 13 – sprijinirea regenerării orașelor mici și mijloci”, precizează domnul Rotar.

Electrica Furnizare Discount

„Conform ghidului de finanțare, proiectul are două componente de infrastructură – una rutieră și cealaltă culturală. În acest sens, proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației în municipiul Blaj” are în vedere modernizarea și extinderea infrastructurii rutiere – sistem rutier și trotuare cu dale – în cele mai aglomerate cartiere de locuințe colective din municipiul Blaj – Eroilor, Gării și Andrei Mureșianu, cât și construirea străzilor și a rețelei de canalizare din noul cartier din zona Lacului Chereteu, cartier cu 120 de locuri de casă, unde au fost construite deja peste 50 de locuințe. În total este vorba despre reabilitarea și modernizarea unei infrastructuri rutiere în lungime de 4,742 km, în fapt un spațiu urban reabilitat în suprafață de 41.111,48 mp.

Cât privește componenta culturală, prin acest proiect se va finanța construirea și dotarea cu echipamente a unui nou edificiu în zona centrală a municipiului Blaj, care să adăpostească Biblioteca municipală a Blajului. Această clădire publică cu destinație culturală, care va avea o suprafață construită de 630 mp. – subsol, parter și etaj, va fi un edificiu de suflet al Blajului, va adăposti fondul de carte al Bibliotecii „Școala Ardeleană”, arhiva municipiului Blaj și, în viitor, sperăm să readucem acasă tot ce a mai rămas din fondul de carte al Blajului, distrus și risipit în perioada comunistă și care se află în prezent la secția Academiei Române din Cluj Napoca”, a adăgat acesta.

Sintetizând obiectivele de investiții, prin proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației în municipiul Blaj”, blăjenii vor beneficia de 4,7 km străzi modernizate, extinse sau construite, 4,4 km spații pietonale, 4.500 mp. spații verzi extinse și un sediu nou pentru Biblioteca Blajului, investiții a căror durată de finalizare preconizată este 30.04.2023.

„Pentru mine și echipa pe care o coordonez, dezvoltarea municipiului a fost și va rămâne mereu un țel și ne vom investi eforturile și creativitatea în a îmbogății paleta de servicii și de beneficii care aduc bunăstare cetățenilor din Blaj. Urmărim ca acțiunile noastre să răspundă nevoilor tuturor cetățenilor, fie că este vorba de lucrările la drumuri, canalizare, aducțiuni de apă, de lucrările de reabilitare a monumentelor, lăcașe de cult, de evenimente culturale și turistice sau de proiecte de sănătate, educative, de sport ori de dezvoltare economică. Consider că este important să avem pe lângă o infrastructură rutieră și un loc în care să ne îmbogățim sufletește, să ne hrănim mințile pentru noi vise, idei și proiecte.

Sper ca sloganul Blajului – ”Te salut din inimă, Roma-mică. Îţi mulţumesc, Dumnezeule, că m-ai ajutat s-o pot vedea!” să fie trăit de fiecare locuitor sau vizitator al orașului nostru, din ce în ce mai european!”, a concis Gheorghe Valentin Rotar.

Publicitate

Curier Județean

VIDEO| Bucurie mare pentru copiii din Cricău: A fost inaugurat un parc de joacă, doar al lor. Petrecere cu baloane și bomboane

Publicat

în

VIDEO| Bucurie mare pentru copiii din Cricău: A fost inaugurat un parc de joacă, doar al lor. Petrecere cu baloane și bomboane

În cursul zilei de sâmbătă, 23 octombrie, la Cricău a fost inaugurat un parc de joacă, un loc destinat activitităților de recreere. La inaugurarea spațiului rânduit pentru bucuria celor mici a fost prezent și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, alături de vicepreședintele Marius Hațegan în calitate de reprezentanți ai instituției fără de care, așa cum și edilul local punctează, acest proiect nu ar fi fost posibil.

„Vrem să facem lucruri bune, copiii noștri să aibă satisfacții și bucurii, să se recreeze și  să beneficieze de un loc unde se pot deconecta de la tehnologia care, știm toți cei ce suntem părinți, le ocupă prea mult timp.” , a declarat edilul local imediat după ce un preot a binecuvântat noul loc de joacă. Copilașii au primit, pe lângă noul parc de joacă, bomboane și baloane și-au  „trecut la treabă” înspre a se bucura de noul loc ce le este destinat.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Depărțire, probă grea: Un „bărbat” din Cugir a „câștigat” un ordin de protecție după ce și-a amenințat fosta iubită prin telefon

Publicat

în

Depărțire, probă grea: Un „bărbat” din Cugir a „câștigat” un ordin de protecție după ce și-a amenințat fosta iubită prin telefon

La data de 23 octombrie 2021, în jurul orei 18,00, polițiștii din Cugir au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că a fost amenințată de către fostul concubin.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că femeia a fost amenințată, telefonic, cu acte de violență, de către bărbatul de care s-a despărțit de curând.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, polițiștii au constat că se impune emiterea ordinului provizoriu de protecție.

Electrica Furnizare Discount

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Citește mai mult

Curier Județean

„Bărbat” din ALBA „premiat” de politiști: I-a fost interzis să se mai apropie de o tânăra de 24 de ani după ce ar fi agresat-o fizic

Publicat

în

„Bărbat” din ALBA „premiat” de politiști: I-a fost interzis să se mai apropie de o tânăra de 24 de ani după ce ar fi agresat-o fizic

La data de 22 octombrie 2021, în jurul orei 18:00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au intervenit la o locuință din localitatea Bălcaciu, unde o tânără a reclamat că a fost agresată de către concubin.

Din primele cercetări a rezultat că, pe fondul unor discuții contradictorii, femeia, în vârstă de 24 de ani, ar fi fost trasă de păr și lovită de către concubinul său, în vârstă de 33 de ani.

În urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, iar bărbatului i-a fost interzis să se apropie de concubina sa.

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare