Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vești bune pentru șoferii români: Acciza carburanților va fi redusă cu 50%. Anunțul ministrului Finanțelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vești bune pentru șoferii români: Acciza carburanților va fi redusă cu 50%. Anunțul ministrului Finanțelor

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a confirmat în cursul zilei de marți, prin intermediul paginii de socializare, faptul că în urma ședinței de coaliție a fost decisă scăderea accizei la carburanți.

„Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”, a scris Adrian Câciu.

Coaliția a avut o nouă ședință, în cursul zilei de marți, în care a luat o decizie importantă pentru români, astfel, a fost decisă reducerea accizei la carburanți.

Coaliția de guvernare a decis, în cursul zilei de marți, să reducă acciza la carburant, potrivit surselor politice, care adaugă că scopul reducerii este de a scădea prețul la pompă pentru combustibil. Amintim că prețul acestora se reflectă și în prețul alimentelor.

Aceleași surse spun că în coaliție există disesiuni cu privire la vouchere și la alte forme de compensare pentru facturile la energie electrică.

În cursul zilei de luni, președintele Partidului Național Liberal (PNL), Florin Cîțu, a vorbit despre reducerea accizei la carburnat. Fostul prim-ministru a fost întrebat dacă ia în calcul reducerea accizei la carburant, având în vedere că prețul la pompă a depășit 7 lei pe litru.

Președintele liberalilor a precizat că ar putea să ia în calcul această măsură, subliniind ”toți avem idei, toți avem soluții”, precizând, de asemenea, că ”Guvernul are toate cifrele” și că ”Guvernul știe care este execuția bugetară”.

Fostul șef a Guvernului spune că Executivul ”știe exact cât poate să se mai întindă”, însă subliniază că ”noi spunem că trebuie investiții”.

La mai multe benzinării din Capitală, prețul carburanților a crescut considerabil. Astfel, costul benzinei și motorinei variază între 7,00 lei și 7,18 lei. Estimările analiştilor nu sunt deloc bune, ei precizând că prețul ar putea ajunge și la opt lei, mai ales că tensiunile de la graniţa cu Ucraina urcă preţul barilului.

Într-un interviu acordat Reuters, analistul David Roche a avertizat că, pe fondul tensiunilor de la granița Ucrainei, prețul barilului ar putea ajunge la 120 de dolari, ceea ce ar fi un dezastru pentru economia globală.

De asemenea, a crescut prețul și unui plin de benzină. Acesta este mai scump cu 25 de lei, asta după ce benzina standard a depăşit pragul de 7 lei şi în unele staţii de alimentare se vinde şi cu 7 lei şi 14 bani.

Sursa: capital.ro, stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Despăgubirile pentru reparaţia vehiculului avariat, achitate prin decontare directă. Condiția, valoarea totală să nu depăşească echivalentul în lei a 400 de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Despăgubirile pentru reparaţia vehiculului avariat, achitate prin decontare directă. Condiția, valoarea totală să nu depăşească echivalentul în lei a 400 de euro Despăgubirile pentru reparaţia vehiculului avariat pot fi achitate, la solicitarea persoanei prejudiciate, prin decontare directă, cu condiţia ca valoarea totală să nu depăşească echivalentul în lei a 400 de euro, potrivit unui proiect […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea