Vești bune pentru profesori! Salarii mai mari, tichete de masă, spor pentru suprasolicitare neuropsihică

Profesorii vor beneficia de salarii mai mari, dar şi de tichete de masă. Vor avea, de asemenea, un spor pentru suprasolicitare neuropsihică. Veniturile acestora ar urma să crească în următorii doi ani, aşa cum prevede un acord încheiat în luna noiembrie 2018 între Guvernul României şi Sindicatele din Învăţământ. 

De asemenea, în acest an, norma de hrană din învăţământ creşte în limita a două salarii minime pe economie. În ce priveşte valoarea normei de hrană, faţă de luna decembrie 2018, suma va ajunge la 3.800 de lei. Norma de hrană s-ar putea mări însă cu peste 300 de lei brut lunar la salarii, cu condiţia ca bebeficiarii să aibă toate zilele lucrate.

Aşa se face că suma ar putea ajunge la 4.160 de lei. Astfel un profesor cu studii superioare şi grad didactic I, cu minin 20 de ani vechime, care avea în decembrie 2018 un salariu brut de 5.049 lei, va primi de la 1 ianuarie 5.376 lei, o creştere de 327 de lei.

Profesorii iau salarii mai mari, tichete de masă, dar şi un spor de 10% de solicitare neuropsihică, astfel că în 2019 ei îşi vor rotunji veniturile considerabil.Pe lângă majorarea salarială aceşti a vor primi şi normă de hrană, adică tichete de masă şi vor avea un spor special de solicitare neuropsihică în valoare de 10%. Din păcate, acest spor de 10% pentru suprasolicitare neuropsihică îl primesc doar profesorii.

Acesta nu se acordă şi personalului de conducere, îndrumare şi control, deşi şi acesta are rol de predare.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...