Vești bune pentru elevii claselor I-a și a II-a. Vor primi manuale noi și în format electronic

elevi-clasa-intaiMinistrul Educației, Remus Pricopie a declarat că elevii claselor I și a II-a vor avea, la 15 septembrie, manuale noi, inclusiv în format electronic, pentru realizarea cărora au fost primite 16-17 oferte.

Pricopie a dat totodată asigurări că este timp pentru ca manulalele să fie gata la începutul noului an şcolar.

„M-am uitat pe o listă. Pentru manualele de clasa I, cred că sunt aproximativ 10 ofertanţi, iar pentru manualele de clasa a II-a cred că am văzut şase-şapte ofertanţi”, a declarat ministrul, care a precizat că miercuri a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor de realizare a manualelor.

„Evident că la 15 septembrie vom avea cărţi pentru clasa I şi clasa a II-a. Şi cu varianta electronică”, a subliniat el, citat de Mediafax.ro.

Ministrul Educaţiei a precizat că joi începe procesul de evaluare a ofertelor.

Manualele în format electronic reprezintă o premieră în învăţământul românesc.

Procesul de achiziţie a manualelor şcolare noi pentru clasele I şi a II-a, destinate anului şcolar 2014 – 2015, a fost lansată la 8 martie de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Federaţia Editorilor din România şi SC Grand Media Print SRL au depus, în 30 aprilie, contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), care vizau documentaţia privind procedura de atribuire a manualelor realizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare din cadrul ministerului.

Contestaţiile au fost respinse, decizia CNSC fiind contestată de Federaţia Editorilor din România şi SC Grand Media Print SRL la Curtea de Apel Bucureşti.

În 2 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv, ca nefondate, plângerile împotriva deciziei CNSC privind documentaţia de atribuire a manualelor.

MEN subliniază că continua procesul de modernizare a programelor şcolare şi a conţinuturilor educaţionale, prin introducerea manualelor digitale, începând cu noul an şcolar, iar asta „în pofida tuturor piedicilor venite din partea unor editori”.

Sursa: Mediafax.ro

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...