Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VESTE BUNĂ! Rezultate NEGATIVE la testele de COVID-19 pentru asistentele și medicul de la Blaj. Municipiul LIBER de COVID-19!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vești bune de la Spitalul Municipal Blaj! Primarul municipiului, Gheorghe Valentin Rotar a făcut un anunț public cu privire la cazurile de coronavirus din „Mica Romă”, anunțând că toate testele efectuate ieri și astăzi pentru personalul medical și auxiliar de la unitatea medicală au avut rezultat negativ. Municipul e liber de COVID-19!

„Vești extraordinare de la Spitalul din Blaj! Toate testele efectuate ieri și astăzi pentru personalul medical și auxiliar de la Spitalul Blaj au fost NEGATIVE!

În această situație se află și cele 5 asistente medicale și infirmiere, care au fost depistate la prima testare cu COVID-19 și care, acum, la o nouă testare, au primit rezultat NEGATIV! În urma rezultatelor, acestea vor părăsi spitalul în această seară și vor rămâne în izolare la domiciliu, timp de 14 zile.
De asemenea, testul pentru medicul infectat cu COVID-19 a ieșit NEGATIV! Acesta este în stare bună și va continua tratamentul în spital, urmând să fie re-testat în ziua a 12-a și a 13-a de la internare.

Aceste vești confirmă eficiența măsurilor de igienă, distanțare socială și izolare luate la Blaj, dar arată și gradul de responsabilitate al majorității blăjenilor.

Sper să priviți cu înțelegere măsurile suplimentare de siguranță, care au fost luate de Paști și în acest sfârșit de săptămână, și mă bucur că azi, la Blaj, nu există blăjeni infectați cu COVID-19 sau alte cazuri în afara celor tratate la Spitalul Blaj, spital suport pentru cazurile cele mai grave din județ.

Știm că nu este ușor, însă aceste vești întăresc speranța că vom trece cu bine peste încărcătura vremurilor ciudate pe care le trăim!

Vă mulțumesc tuturor celor care ați acceptat să stați acasă, înțelegând să rămâneți responsabili, convinși că TOTUL VA FI BINE, numai dacă toți vom lupta pentru asta! Blajul e liber de COVID-19!”, a transmis edilul.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea a făcut o precizare cu privire la această veste: „Rezultatele testelor de diagnostic pentru COVID-19 pot fi pozitive sau negative în funcție de încărcătură virala din proba recoltată. Mai exact, unei persoane pozitive, care a trecut prin boala și i-a fost recoltat în perioada de vindecare, cu siguranță testul iese pozitiv, cât încă încărcătura virala este detectabila de către reactivii și echipamentele de laborator, iar după doua zile, cum este cazul de față, încărcătură virala să îi scadă, sub pragul detectabil”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea