Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Veste bună pentru fotbaliștii născuți în 1998, se modifică regula juniorilor în Liga a 3-a | Printre numele din Alba: Căt. Suciu, Scrob și S. Iacșa (Unirea Alba Iulia), Boancă și Vonya (Industria Galda), Crivăț și Vărărean (Metalurgistul Cugir)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorii echipelor din eșalonul terț pot răsufla oarecum ușurați în perspectiva sezonului viitor din Liga a 3-a, în privința utilizării juniorilor. Astfel, conform unor surse autorizate, Federația Română de Fotbal va oficializa varianta ca în ediția următoare, unul dintre cei trei jucători considerați juniori să fie din anul 1998, iar ceilați doi din anul 1999 și mai tineri, o decizie importantă în privința fotbaliștilor din 1998, care terminau junioratul și ar fi concurat pentru posturile de seniori, cu șanse mai mici de a juca. Astfel există posibilitatea continuității pentru respectivii jucători, care deja au acumulat unul-două sezoane petrecute în eșalonul terț. Așadar, formula este una clară, la capitolul juniori: unul de 1998 și doi din anul 1999 și mai mici, obligativitatea utilizării pe tot parcursul jocurilor. Și din acest motiv, în efectivele divizionarelor terțe vor fi maximum 4-5 jucători efectiv juniori, adică din 1999 și mai mici, care vor concura pentru celelalte două locuri rămase disponibile.

*În Alba, 14 nume

Spre exemplificare, în această situație se regăsesc nume importante din Alba, care în cazul în care nu s-ar fi aplicat noua regulă, ar fi avut probleme cu titularizarea, unii fiind chiar în pericol să se renunțe la serviiciile lor, din pricina faptului că nu mai erau juniori. Astfel, în efectivul divizionarelor terțe din județ sunt fotbaliști precum Căt. Suciu, Scrob și S. Iacșa (Unirea Alba Iulia), Boancă, Vonya, Dup, Bedelean și D. Sîrbu (Industria Galda de Jos), Sporea, A. Cîmpean și Olălău (Performanța Ighiu), Crivăț, Vărărean și Scurtu (Metalurgistul Cugir), care în noile condiții au acum un alt statut, unul mai sigur. La fel stau lucrurile și pentru nou-promovata CS Ocna Mureș, care în efectivul din Liga a 4-a a avut un singur jucător din 1998, I. Cociș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea