Verificări ale DSVSA Alba la creșele, grădinițele și școlile care dețin cantine sau blocuri alimentare
Verificări ale DSVSA Alba la creșele, grădinițele și școlile care dețin cantine sau blocuri alimentare
Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au început controalele oficiale la creșele, grădinițele, unitățile de învățământ cu program normal sau care funcționează în regim after school, semi-internat și/sau internat.
Controalele se realizează, urmare a dispozițiilor Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, pentru verificarea respectării cerințelor de siguranța alimentelor și de igienă a spațiilor, facilităților și echipamentelor destinate pentru prepararea și servirea mesei în incinta unităților de educație și învățământ.
Controalele tematice se desfășoară în perioada 18 septembrie – 20 octombrie. La nivelul DSVSA Alba s-au stabilit echipe mixte de control, formate din medici veterinari și ingineri, traseele zilnice, procedurile de control, dar și un program al acestor controale respectiv obiectivele urmărite.
Vor fi verificate toate aspectele ce țin de siguranța alimentelor în sistemul de învățământ preșcolar și școlar, între care existența documentelor de înregistrare sanitară și pentru siguranța alimentelor a blocurilor alimentare/cantinelor amenajate în incinta unităților de învățământ, respectarea cerințelor generale de igienă alimentară, verificarea eligibilității materiilor prime, a respectării cerințelor privind manipularea, prepararea și depozitarea, respectarea cerințelor privind servirea alimentelor, a implementării procedurilor bazate pe principiile HACCP și a programelor de autocontrol, a trasabilității privind intrările de materii prime destinate preparării de mâncăruri care vor fi servite preșcolarilor sau elevilor.
De asemenea, se va verifica existența sursei de apă potabilă care este utilizată pentru prepararea alimentelor, a aplicării măsurilor de protecție împotriva câinilor, pisicilor etc. și împotriva dăunătorilor (rozătoare, insecte, păsări).
Se va verifica eficiența programelor de deratizare-dezinsecție-dezinfecție implementate, dar și lista furnizorilor de produse alimentare, respectiv cerințele de tratare termică a produselor alimentare.
Alimentele trebuie să fie ambalate sau împachetate (respectiv etichetate, în funcție de caz), în situația în care acestea nu sunt preparate în incinta unităților de învățământ.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Drumurile din comuna Roșia Montană, modernizate de Firma Elis Pavaje: Contract de aproape 17 milioane de lei
Drumurile din comuna Roșia Montană, modernizate de Firma Elis Pavaje: Contract de aproape 17 milioane de lei Societatea Elis Pavaje Petrești a fost declarată câștigătoare a achiziției publice organizate de Primăria Roșia Montană pentru atribuirea lucrărilor cuprinse în proiectul „Modernizare drumuri comunale și locale în comuna Roșia Montană – etapa I”, în lungime totală de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025 și în următorii ani – calendar
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
4 octombrie: Ziua Internațională a Animalelor. 10 moduri prin care poți sărbători ”World Animal Day”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
6 octombrie: Sfântul Apostol Toma, patronul arhitecţilor, zidarilor şi al pietrarilor, dar și ocrotitorul întârziaților
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
5 octombrie 1918: Declaraţia de independenţă a Transilvaniei este citită în Parlamentul ungar de la Budapesta de Alexandru Vaida-Voievod
-
Opinii - Comentariiacum o zi
7 octombrie: Ziua internațională a muncii decente. Cum s-a „născut” acest concept și cum a ajuns să fie sărbătorit
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei sărbătorită în întreaga lume