Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Verificări ale DSVSA Alba la creșele, grădinițele și școlile care dețin cantine sau blocuri alimentare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Verificări ale DSVSA Alba la creșele, grădinițele și școlile care dețin cantine sau blocuri alimentare

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au început controalele oficiale la creșele, grădinițele, unitățile de învățământ cu program normal sau care funcționează în regim after school, semi-internat și/sau internat.

Controalele se realizează, urmare a dispozițiilor Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, pentru verificarea respectării cerințelor de siguranța alimentelor și de igienă a spațiilor, facilităților și echipamentelor destinate pentru prepararea și servirea mesei în incinta unităților de educație și învățământ.

Controalele tematice se desfășoară în perioada 18 septembrie – 20 octombrie. La nivelul DSVSA Alba s-au stabilit echipe mixte de control, formate din medici veterinari și ingineri, traseele zilnice, procedurile de control, dar și un program al acestor controale respectiv obiectivele urmărite.

Vor fi verificate toate aspectele ce țin de siguranța alimentelor în sistemul de învățământ preșcolar și școlar, între care existența documentelor de înregistrare sanitară și pentru siguranța alimentelor a blocurilor alimentare/cantinelor amenajate în incinta unităților de învățământ, respectarea cerințelor generale de igienă alimentară, verificarea eligibilității materiilor prime, a respectării cerințelor privind manipularea, prepararea și depozitarea, respectarea cerințelor privind servirea alimentelor, a implementării procedurilor bazate pe principiile HACCP și a programelor de autocontrol, a trasabilității privind intrările de materii prime destinate preparării de mâncăruri care vor fi servite preșcolarilor sau elevilor.

De asemenea, se va verifica existența sursei de apă potabilă care este utilizată pentru prepararea alimentelor, a aplicării măsurilor de protecție împotriva câinilor, pisicilor etc. și împotriva dăunătorilor (rozătoare, insecte, păsări).

Se va verifica eficiența programelor de deratizare-dezinsecție-dezinfecție implementate, dar și lista furnizorilor de produse alimentare, respectiv cerințele de tratare termică a produselor alimentare.

Alimentele trebuie să fie ambalate sau împachetate (respectiv etichetate, în funcție de caz), în situația în care acestea nu sunt preparate în incinta unităților de învățământ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE cu URARI și FELICITARI de Florii 2024: Trimite un mesaj prin SMS persoanelor care își serbează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de FLORII • URARI de Florii și FELICITARI de Florii 2024: Mesaj de Florii prin SMS persoanelor care își serbează onomastica Credincioșii sărbătoresc duminică, Floriile, ocazie cu care le poți trimite un mesaj, o urare, o felicitare, persoanelor care își serbează onomastica. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea