Rămâi conectat

Actualitate

Velcea l-a lăsat în afara lotului pe albaiulianul Zăgrean!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În garnitura vizitatorilor nu s-a regăsit decât un singur albaiulian, fundaşul Florin Ilie, asta pentru că Velcea nu a învăţat deloc din exemplul lui Ralf Rangnick, antrenor lui Schalke ce l-a titularizat recent pe românul Ciprian Marica în meciul din „Gruia” cu Steaua. „Am pierdut două puncte importante în economia luptei pentru promovare, am înregistrat un rezultat nedrept. Mai degrabă reuşita egalizatoare a fost un autogol. Am controlat jocul autoritar, dar raportat la posesia avută, ne-am creat puţine ocazii de a marca. La finalizare mai avem mult de lucru, Goga nu reuşeşte să se autodepăşească, are probleme la capitolul psihic”, a spus Vali Velcea. Acesta, ciudat nu l-a inclus nici măcar în lot pe albaiulianul Andrei Zăgrean, care după ce a efectuat parţial încălzirea, a plecat în tribună supărat, dezamăgit şi a vizionat confruntarea din sectorul galeriei poliste formate din 200 de fani. „A fost decizia mea în privinţa lui Zăgrean, am considerat că trebuie să am dubluri pe posturi. Acum după acest egal putem vorbi orice, dacă ne ajuta sau nu, e tardiv..”, a conchis Velcea.
l”Am arătat atitudine”, a spus Gherman
„Îmi felicit jucătorii pentru atitudine. E nevoie de timp pentru a creşte în condiţiile în care la noi au venit 6-7 jucători, după începerea campionatului, implanturi care au avut de pus la punct pregătirea fizică. Mulţi spuneau că vom avea zero puncte în etapa a 8-a, dar uita că am adunat 8. Nu ne gândim la promovare, ne dorim să strângem cât mai multe puncte pentru a avea o iarnă liniştită. Dacă exista mai mult curaj, puteam înscrie mai repede. Nu comentez arbitrajul, eliminarea sau penaltyul, aştept să văd caseta, dar oricum ora aleasă a fost nepotrivită pentru un meci de fotbal”, a afirmat Gherman. „Schuller n-a jucat pe postul său, am vrut să-l schimb mai repede cu două minute înainte de penalty, pentru că nu mai rezista. Una peste alta şi-a făcut datoria, în condiţiile unui meci cu Poli Timişoara”, a conchis Gherman. Acesta l-a trimis în primul unsprezece pe Eduard Schuller, în premieră titular la Alba Iulia, internaţionalul Under 17 evoluând fundaş dreapta. Schuller a părăsit două minute terenul în prima repriză din pricina unor dureri la piciorul stâng şi l-a faultat în careu (putea primi al doilea galben) pe Curtean la penaltyul transformat de Tameş în minutul 81.
lAl 4-lea roşu în 5 etape, Bălu acuză arbitrajul!
După Pascal, Ciofu şi S. Mureşan, Sorin Bălu a fost al patrulea unirist ce a văzut cartonaş roşu în cele 5 etape, un veritabil record negativ pentru „alb-negri”. Bălu a fost eliminat în minutul 67, după un al doilea galben (la un duel la centrul terenului cu Fl. Sandu), primul primit în minutul 43, când a părăsit zidul la o lovitură liberă. „Am lovit mingea în prima fază, nici vorbă de eliminare. Nu se dă aşa eliminare pentru un contact la centrul terenului. Am luat roşu, s-a dictat penalty, ştiu că Poli trebuie să promoveze dar nici chiar aşa”, a afirmat Bălu.
Dan HENEGAR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Aproape 4.000 de câini din rasa Beagle, salvați dintr-o pepinieră înainte de a ajunge cobai în laboratoarele de testare a medicamentelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 4.000 de câini din rasa Beagle, salvați dintr-o pepinieră înainte de a ajunge cobai în laboratoarele de testare a medicamentelor

Aproximativ 4.000 de căței din rasa Beagle au nevoie de o casă, după ce au fost salvați în urma celei mai ample operațiuni de salvare a câinilor care a avut loc în SUA vreodată.

Câinii erau crescuți într-o locație din Virginia și vânduți apoi pentru a fi folosiți în laboratoare de testare a medicamentelor. Compania a fost desființată din cauză că a încălcat drepturile animalelor, iar organizațiile de caritate au acum misiunea de a găsi noi case pentru cățeii salvați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Inspectorii au descoperit că unii dintre câini au fost omorâți atunci când aveau nevoie să fie consultați de veterinar pentru tratarea unor afecțiuni care erau ușor de vindecat.

Mai mult, câinii erau hrăniți cu alimente infestate cu viermi, mucegai și fecale, în timp ce unele dintre femelele cu pui nu primeau mâncare deloc. Într-un alt caz șocant, 25 de cățeluși au murit de hipotermie după ce au fost ținuți în frig.

Pepiniera unde au fost crescuți câinii a fost dată în judecată în luna mai de Departamentul de Justiție al Statelor Unite, fiind acuzată de mai multe acte de cruzime împotriva animalelor. Compania a negat acuzațiile, dar a anunțat închiderea pepinierei și a predat câinii organizației care luptă pentru drepturile animalelor Humane Society, potrivit CBS News.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

România și-a vândut toată producția de energie pe 2022: Prețurile la care s-a vândut, de zece ori mai mici decât cele la care se cumpără acum

Ziarul Unirea

Publicat

în

România și-a vândut toată producția de energie pe 2022: Prețurile la care s-a vândut, de zece ori mai mici decât cele la care se cumpără acum

România și-a vândut întreaga producție de energie pentru 2022, așa că pentru a asigura necesarul de consum, statul român trebuie să cumpere energie, a anunțat liderul PSD Marcel Ciolacu. Mai mult, prețurile la care s-a vândut energia sunt de zece ori mai mici decât cele la care se cumpără acum.

„E o speculă. Nu putem aloca bugetul de la sănătate aici. S-a acționat la momentul potrivit. Această compensare trebuia să vină pe o compensare limitată, dar ministrul Energiei trebuia să vină cu o soluție. Noi am făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta.

Dacă vorbim de o reglementare cel puțin pe zona casnică. Trebuie o reglementare, mai ales că putem acoperi din producție proprie. Am vândut energia cu 200 -300 de lei, iar acum se vinde cu 4000 de lei. Pe zona casnică e exclus să nu se vină cu o reglementare clară”, a declarat Marcel Ciolacu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Perseidele 2022: Când are loc spectaculoasa ploaie de stele din acest an și cum poate fi admirată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Perseidele 2022: Când are loc spectaculoasa ploaie de stele din acest an și cum poate fi admirată

La fel ca în fiecare an, pasionații de stele căzătoare și spectacole cerești se pot uita după Perseide în noaptea de 12 spre 13 august 202, după miezul nopții până dimineață. Luna august aduce, ca în fiecare an, un eveniment deosebit cunoscut drept Perseide sau cea mai spectaculoasă ploaie de stele căzătoare.

Perseidele, cunoscute şi sub denumirea de „stele căzătoare” vor putea fi admirate de pe teritoriul României, curentul înregistrând un maxim în noaptea de 12 spre 13 august, informează site-ul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Când pot fi observate Perseidele

Elit - Gustul Desăvârșit

Cea mai bună perioadă de observare este după miezul nopţii până dimineaţa. Din zonele cu cer curat, se pot vedea maximum 150 de meteori pe oră. Cei care vor observa fenomenul din oraşe pot vedea 10-20 de meteori pe oră.

Ce sunt perseidele

Denumite după constelația din care par că vin, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an. Perseidele sunt cunoscute pentru că este perioada concediilor și a vacanțelor, perioada din an când oamenii petrec mai mult timp sub cerul liber, noaptea.

Fenomenul de stea căzătoare este arhicunoscut. Dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 mm diametru care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului. Pentru o fracțiune de secunda vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numește meteoroid, iar pietroiul care uneori cade pe Pământ se numește meteorit.

Toate aceste particule de praf vin de la cometa 109P/Swift-Tuttle, care, când trece pe lângă Soare, sublimează şi praful cosmic prins în nucleul îngheţat este eliberat în spaţiu.
Cum poți vedea Perseidele

Pentru Perseide perioada de activitate este între 17 iulie și 26 august. În această perioadă se pot observa, pe lângă meteorii ce nu aparțin unui curent, și meteori care par că vin din constelația Perseus.

Maximul curentului va veni cândva în noaptea de 12 spre 13 august, la ora 04 TLR. Cu o noapte înainte vom putea observa panta ascendentă, în noaptea de maxim vom observa maximul și cu o noapte după, panta descendenta a maximului, în intervalul 11-14 august.

Cea mai buna perioadă de observare este după miezul nopții până dimineața. Orice meteor al cărui traiectorie inversă ajunge în constelația Cassiopeia (între Cassiopeia și Perseu) este o „perseidă”.

Anul acesta Luna se va afla în faza de Lună Plină, va fi strălucitoare și se va vedea toată noaptea. Va rămâne pe cer toată noaptea și va dăuna foarte mult observațiilor. Chiar și din locurile cu cer bun, din cauza Lunii se vor vedea foarte puține Perseide.

Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite. Așa că din orașele mari nu se pot observa mulți meteori. Cel mai bun este un loc la țară sau la munte. Este bun și un loc de observații aflat la marginea orașelor mari. Cei ce vor observa din zonele cu cer curat, pot vedea maxim 100 de meteori pe oră. Cei ce observa din orașe vor vedea 10-20 de meteori pe oră.

Cum se observă?

Pentru vedea meteori nu aveți nevoie de un instrument astronomic. Vă trebuie ceva pe care să stați întins, un sac de dormit sau un șezlong. Vă mai trebuie îmbrăcăminte groasă pentru că nopțile de august sunt destul de răcoroase. Pentru a vedea cât mai mulți meteori, este nevoie să priviți cerul măcar o oră. Cu cât observați mai mult cu atât vedeți mai mulți meteori. Desigur, uneori este binevenită o pauză scurtă pentru dezmorțire.
Ce se va vedea?

Urmărind bolta cereasca veți vedea stelele și Calea Lactee. Uneori o dâra luminoasa, ce va dura mai puțin de o secundă, se va vedea printre stele. În vechime părea că una din stelele de pe cer a căzut, de aici venind numele de „stea căzătoare”. Desigur că stelele nu au cum sa cadă, de fapt ați observat o particulă foarte mică, sub 1 mm diametru, care a intrat în atmosfera Pământului și la frecarea cu aerul a făcut ca acesta să emită lumină (ionizare).

Predicțiile spun că se vor vedea maxim 100 de meteori pe oră, în condiții ideale, însa în mod normal se vede cam jumătate din numărul estimat. În timpul maximului perseidelor se poate vedea cam un meteor pe minut.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea