Vaticanul și-a lansat propria aplicație de RUGĂCIUNE pentru credincioși: Ce funcții are „Click to Pray”
Vaticanul a lansat marţi cea mai recentă aplicaţie a sa, Click to Pray, oferind un planificator personal printre noile funcţii pentru ceea ce se speră că va fi o experienţă de rugăciune îmbunătăţită în contextul unei lumi în continuă mişcare, relatează Reuters, scrie Agerpres.
Într-o mini-versiune a unei prezentări de tip Silicon Valley, şapte oficiali ai Bisericii Catolice – printre care un cardinal – au participat la o conferinţă de presă de prezentare a Click to Pray 2.0, prima actualizare majoră a aplicaţiei de la lansarea acesteia, în 2016.
Noile funcţii ale aplicaţiei
Reporterilor le-au fost prezentate într-un videoclip noile funcţii ale aplicaţiei, printre care se numără un planificator personal digital cu ajutorul căruia utilizatorii îşi pot configura momentele de rugăciune din fiecare zi, însoţit de posibilitatea de a primi câte un memento în acest sens.
Rugăciunea nu este o pierdere de timp, aşa cum credem uneori. Rugăciunea este precum sămânţa din întunericul pământului, care îşi va arăta roadele la vremea ei, a spus părintele Frederic Fornos.
Aplicaţia, disponibilă în şase limbi occidentale şi în chineză, oferă utilizatorilor scopuri specifice pentru care se pot ruga împreună cu papa Francisc, cum ar fi pentru pace într-o anumită regiune a lumii.
De asemenea, include o Şcoală de Rugăciune, ce oferă sprijin celor cărora li se pare dificil la început şi opţiunea de a forma grupuri de rugăciune cu persoane din întreaga lume.
Vaticanul şi-a sporit prezenţa pe reţelele sociale sub conducerea papei Francisc, iar oficialii au declarat că peste 50 de milioane de persoane au văzut mesajele transmise sâmbătă de suveranul pontif pe Twitter referitoare la justiţia socială.
Un preot italian din Piaţa Sf. Petru a lăudat noua aplicaţie. Este un lucru extraordinar deoarece îţi permite să ajungi la oameni pe care nu îi întâlneşti fizic, devine o punte pentru a ajunge la acele inimi care uneori s-au abătut de la Dumnezeu, a spus părintele Cosimo Schena.
Oficialii au admis că aplicaţia poate să nu fie disponibilă pentru toată lumea şi au subliniat că nu reprezintă un înlocuitor pentru rugăciunea tradiţională. Nu este menită să invalideze celelalte locuri sau modalităţi de rugăciune. Este o modalitate în plus de a ajunge la oameni care doresc sau au nevoie de ceva nou, a spus monseniorul Lucio Ruiz, secretar al departamentului pentru comunicare de la Vatican.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Facebook, Instagram, Threads și WhatsApp au picat miercuri seara în România. Probleme tehnice, raportate la nivel mondial
Facebook, Instagram, Threads și WhatsApp au picat miercuri seara în România. Probleme tehnice, raportate la nivel mondial Facebook, Instagram și WhatsApp au picat în România, miercuri seara, în jurul orei 19.00, fiind raportate probleme la nivel mondial. Utilizatorii pot cu greu să posteze și să trimită mesaje. Miercuri seara, utilizatorii din România au raportat probleme […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitateacum 3 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Actualitateacum 4 zile
8 decembrie – Ziua Constituției României
-
Oameni şi locuriacum 2 zile
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
11 decembrie – Ziua internațională a munților
-
Sportacum 4 zile
ACSM Codlea – Metalurgistul Cugir 0-2 (0-1) | Dublă Bura, „roș-albaștrii” au spart gheața în deplasare