Rămâi conectat

Actualitate

Vaticanul NU va binecuvânta căsătoriile dintre persoanele de același sex ”Homosexualitatea nu poate fi recunoscută ca făcând parte din planurile lui Dumnezeu”.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vaticanul NU va binecuvânta căsătoriile dintre persoanele de același sex ”Homosexualitatea nu poate fi recunoscută ca făcând parte din planurile lui Dumnezeu”.

Vaticanul a anunțat luni că Biserica Catolică nu va binecuvânta uniunile homosexuale. Declarația, aprobată de Papa Francisc, amenință să lărgească prăpastia dintre biserică și o mare parte a comunității LGBTQ.

„Binecuvântarea uniunilor homosexuale nu poate fi încuviințată”, a notat în declarație biroul doctrinar superior al Vaticanului, Congregația pentru Doctrina Credinței. Dumnezeu „nu binecuvântează și nu poate binecuvânta păcatul”, s-a adăugat în declarație.

„O atitudine combativă care, cu siguranță, va dezamăgi milioane de catolici homosexuali din întreaga lume”, scrie CNN.

Papa Francisc, care a fost adesea lăudat pentru tonul său față de persoanele LGBTQ atât în ​​interiorul, cât și în afara Bisericii, a aprobat nota.

Decizia este un obstacol pentru catolicii care sperau că instituția își va schimba abordarea față de homosexualitate.

Zeci de țări, printre care multe din vestul Europei, au legalizat căsătoriile între persoane de același sex, iar reticența Bisericii de a face același lucru nu va face decât să se înstrăineze de adepții mai tineri.

„Nu este îngăduit să acordăm binecuvântare relațiilor sau parteneriatelor, chiar și stabile, care implică activitate sexuală în afara căsătoriei, cum este cazul uniunilor dintre persoane de același sex”, se arată în comunicat.

În declarație se mai spune că homosexualii și lesbienele, ca indivizi, pot primi o binecuvântare dacă trăiesc conform învățăturii Bisericii.

„(n.r. – Această decizie) nu exclude binecuvântările date persoanelor cu înclinații homosexuale, care manifestă voința de a trăi în fidelitate față de planurile revelate ale lui Dumnezeu, așa cum este propus de învățătura Bisericii.”

Binecuvântarea uniunilor de același sex, a spus Vaticanul, ar trimite un semn că Biserica Catolică aprobă și încurajează „o alegere și un mod de viață care nu pot fi recunoscute ca fiind ordonate obiectiv planurilor revelate ale lui Dumnezeu. Însuși Dumnezeu nu încetează niciodată să binecuvânteze pe fiecare dintre copiii Săi pelerini din această lume, dar el nu binecuvântează și nu poate binecuvânta păcatul”.

Într-un comentariu furnizat împreună cu declarația, Vaticanul a afirmat că „judecata negativă asupra binecuvântării uniunilor persoanelor de același sex nu implică o judecată asupra persoanelor”.

Declarația a fost emisă ca „răspuns” la întrebările pastorilor și credincioșilor cu privire la această întrebare.

sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea