Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Vasas Óbuda Budapesta – Volei Alba Blaj, astăzi, ora 19.00, în prima manșă a “16”-imilor de finală ale Cupei CEV

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, de la ora 19.00, Volei Alba Blaj debutează într-o nouă ediție a competițiilor continentale, în prima manșă a “16”-imilor de finală ale Cupei CEV, în deplasare cu Vasas Óbuda Budapesta.

Echipa din “Mica Romă” cunoaște iarăși, după aproximativ 9 luni, aerul unei contruntări europene, ultimele fiind în finala Cupei Challenge, cu Sistem9 Yesilyurt Istanbul (pierdute 0-3). Oponenta se plasează în acest moment pe locul al treilea în Grupa A a campionatului maghiar, cu 4 victorii din 5 jocuri, după ce în stagiunea trecută a luat bronzul. De altfel, în ediția anterioară a Cupei Challenge, gruparea din Alba a eliminat în semifinale o altă reprezentantă a voleiului feminin din țara vecină, MCM-Diamant Kaposvar (3-0 la Tg. Mureș și 3-1 în Ungaria). De altfel, pe Vasas Óbuda Budapesta Volei Alba Blaj a învins-o în două rânduri în Grupa D a Ligii Campionilor, ediția 2019/2020, 3-1 la Budapesta și 3-0 la Sibiu, în a 4-a prezență în grupele întrecerii stelare (ultima participare)

„Jucăm cu o echipă extrem de importantă în voleiul maghiar, pe care am întâlnit-o acum doi ani în grupele Ligii Campionilor și o cunoaștem destul de bine. Știm la ce să ne așteptăm în Ungaria, cred că și ei ne cunosc destul de bine și mergem la Budapesta să câștigăm. Înaintea primului duel șansele sunt egale, avam avantajul că peste o săptămână returul se va juca la Sibiu, dar vor fi oricum două meciuri foarte grele”, a menționat antrenorul Stevan Ljubičić.

În cazul accederii în etapa sferturilor de finală, Volei Alba Blaj va întâlni, în primăvara viitoare, echipa calificată dintre PAOK Salonic și Asterix Avo (Belgia) – venită din preliminariile Ligii campionilor, iar în semifinale ar fi posibil un duel cu celebra Eczacibasi Istanbul.. În sezonul 2021/2022 a cupelor europene la volei feminin, România are înscrise doar trei reprezentante: CSM Volei Alba Blaj (Cupa CEV), CS Medgidia și CSM Lugoj (Cupa Challenge). Volei Alba Blaj se va afla pentru a opta oară consecutiv la startul unei competiții europene și va evolua în Cupa CEV (a doua ca importanță) pentru a 4-a oară, ultima dată fiind în 2019, când a disputat finala, pierdută în dublă manșă cu Busto Arsizio.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea