Rămâi conectat

Actualitate

Vârstnicii care aleg BRD pentru a încasa pensia se bucură de comisioane zero și dobânzi avantajoase la depozite și credite

Ziarul Unirea

Publicat

în

BRD Alba a organizat luni o întâlnire la care au luat parte Mariana Bolosin – director Grup al BRD Alba, Antoniu Budai – director retail Grup al BRD Alba, Dorin Albu – director Retail Regiunea Sibiu, precum și vârstnici din județ, clienți vechi ai băncii sau reprezentanți ai unor asociații de pensionari.

brd01În cadrul întâlnirii au fost prezentate facilitățile oferite pensionarilor care aleg să încaseze pensia într-un cont deschis la BRD: comisioane zero timp de un an şi dobânzi preferenţiale la depozite şi credite. Acțiunea face parte din promoția BRD Senior, program ce se desfășoară până la finele lunii noiembrie. ”Recunoștința este memoria inimii și de aceea considerăm că trebuie să avem grijă de cei ajunși la vârsta senectuții, oferindu-le facilități pentru pensia încasată lunar, dar și în cazul creditelor și depozitelor”, a spus Mariana Bolosin, director Grup al BRD Alba.

*O ofertă dedicată vârstnicilor

Elit - Gustul Desăvârșit

Promoţia BRD Senior le oferă pensionarilor servicii dedicate, dar și șansa de a câştiga unul dintre cele 60 de premii în bani oferite de bancă. În promoţie sunt incluse o gamă largă de produse şi servicii dedicate, pensionarii beneficiind de comisioane zero la încasarea lunară a pensiei, deschiderea și administrarea contului curent în lei, deschiderea și administrarea contului de economii în lei, emiterea, reînnoirea şi administrarea cardului Maestro, retragerea de numerar de ATM-urile şi POS-urile BRD, interogarea soldului la ATM-urile BRD, 2 alerte de tip SMS, gratuite/lună la creditarea contului curent cu sume de peste 500 lei, plata facturilor prin ATM-uri sau canalele la distanţă sau plăţile către alţi clienţi BRD, tot prin intermediul canalelor bancare la distanţă. De asemenea, vârstnicii au parte de  dobânzi preferenţiale atât la creditele de nevoi personale, cât şi la depozitele în lei şi conturile de economii în lei deschise la BRD. Și în privința depozitelor vârstnicii au parte de facilități din partea BRD. În cazul depozitelor la termen în monedă națională seniorii primesc dobânzi speciale, mai mari cu 0,10 la sută decât dobânda standard. De asemenea, în privința contului de economii Atucont în lei vârstnicii beneficiază de un bonus de 0,15 la sută faţă de dobânda standard. Pensionarii pot să apeleze și la creditele de nevoi personale Expresso, pentru că au parte de o reducere de 10 la sută la dobânda fixă pentru împrumuturile de până la 68.000 de lei. Revenind la încasarea pensiei la BRD trebuie să spunem că în primul an vârstnicii nu vor plăti nimic pentru aceste serviciu, iar din cel de-al doilea an suma lunară este mică și poate fi suportată de vârstnici – 1,9 lei/lună. Un amănunt demn de luat în seamă este acela că pensionarii sunt anunțați prin SMS atunci când pensia intră în cont, astfel că vârstnicii nu vor mai face drumuri inutile și nici nu vor mai trebui să sune la bancă pentru a cere lămuriri. În județul nostru sunt aproape 90.000 de pensionari, iar Pachetul Senior vine cu oferte demne de luat în seamă, dar și cu premii în bani: 50 de premii în valoare de 1.000 de lei și 10 premii de 5.000 de lei.

*BRD răsplătește fidelitatea

În cadrul promoției BRD Senior, în toate zonele ţării, BRD îşi premiază cei mai fideli clienţi din rândul vârstnicilor. La Alba Iulia, la sediul BRD, au fost premiați: Gheorghe Iosif Pogan, Doina Dimofte, Alexandru Glogovețan, Ioan Cenan și Silvia Mureșan. Ei au primit câte un card cadou cu 400 de lei fiecare. BRD le mulțumește astfel seniorilor statornici pentru că au ales această bancă și îi asigură că va continua să fie alături de ei, oferindu-le servicii dedicate. Vârstnicii premiați au mulțumit conducerii băncii, declarând: ”Merită să lucrezi cu BRD. Totdeauna am avut parte de ajutor din partea băncii, personalul băncii e foarte amabil și oricând le cer sprijinul mă ajută!”, a spus unul dintre clienții băncii. Totodată, aceștia au remarcat ajutorul primit în cazul în care au avut nevoie de un credit. În prezent, în județul nostru BRD are 16 ATM-uri în localități precum Alba Iulia, Ocna Mureș, Aiud, Teiuș, Blaj, Câmpeni, Sebeș, Cugir.

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. BRD – Groupe Société Générale are 2,2 milioane de clienţi activi şi operează o reţea de 818 unităţi. Banca ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,2 milioane de carduri valide şi o reţea de acceptare de aproximativ 26.000 POS-uri şi 1.500 ATM-uri. Cu operaţiuni de factoring de 921 de milioane de euro în 2015, BRD este liderul pieţei de factoring din România. Activele totale ale băncii erau, la 30 iunie 2016, de 48,4 miliarde de lei. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 145.000 de angajaţi în 66 de ţări şi 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: retail banking în Franţa; retail banking internaţional, servicii financiare şi asigurări; corporate & investment banking, private banking, administrare de active şi servicii pentru investitori. Așadar, merită să alegeți BRD, dacă sunteți pensionari și chiar dacă nu ați ajuns încă la vârsta senectuții. Treceți pragul băncii și veți avea parte de respect, sprijin, servicii dedicate și dobânzi preferențiale!

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

COD GALBEN de ceață în zona joasă a județului Alba: Vizibilitate sub 200 de metri și izolat sub 100

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de ceață în zona joasă a județului Alba: Vizibilitate sub 200 de metri și izolat sub 100

Meteorologii AMN au emis miercuri, 9 noiembrie o nouă avertizare de tip nowcasting cod galben de ceață, pentru județul Alba și alte județe, până la ora 10.00.

Potrivit meteorologilor, se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 100 m.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este vizată zona joasă a județului Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

INFOTRAFIC: Ceață pe autostrada A1 Sibiu – Deva: Vizibilitate redusă între 100 și 150 de metri. Recomandări pentru participanții la trafic

BONTEA Alexandru

Publicat

în

INFOTRAFIC: Ceață pe autostrada A1 Sibiu – Deva: Vizibilitate redusă între 100 și 150 de metri. Recomandări pentru participanții la trafic

Miercuri, 9 noiembrie 2022, se circulă în condiții de ceață pe autostrada A1 Sibiu – Deva, pe tronsonul kilometric 238 – 316, vizibilitatea fiind redusă între 100-150 de metri.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că sunt semnalate condiții de ceață, care reduce vizibilitatea în trafic pe alocuri între 100 și 150 de metri pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, pe tronsonul kilometric 238 – 316.

Elit - Gustul Desăvârșit

În condiții de ceață se circulă și pe mai multe artere rutiere de pe raza județelor Alba, Arad, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Mureș, Satu Mare, Sibiu, Timiș și Tulcea.

Adaptați viteza, măriți distanţa de siguranță între autovehicule, evitați oprirea pe benzile de circulaţie sau pe banda de urgenţă! Folosiți luminile de ceață din dotarea autovehiculelor și nu vă angajați în efectuarea de manevre periculoase în condiții de vizibilitate redusă!

De asemenea, meteorologii AMN au emis miercuri, 9 noiembrie o nouă avertizare de tip nowcasting cod galben de ceață, pentru județul Alba și alte județe, până la ora 10.00.

Se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 100 m.

Este vizată zona joasă a județului Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Legea pensiilor 2022: Deciziile de pensionare ar putea suferi o modificare majoră

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Legea pensiilor 2022: Deciziile de pensionare ar putea suferi o modificare majoră

Pensiile sunt stabilite prin decizie a Casei Teritoariale de Pensii ori a Casei de Pensii Sectoriale, după caz, emisă în condițiile prevăzute de Legea pensiile, fiind acordată la data înregistrării cererii.

Cererea de pensionare, împreună cu actele prin care se dovedeşte îndeplinirea condiţiilor prevăzute de Legea 263/2010, se depune, începând cu data îndeplinirii acestor condiţii, la casa teritorială de pensii competentă, în a cărei rază domiciliază solicitantul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru persoanele din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale, cererea de pensionare, împreună cu actele prin care se dovedeşte îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezenta lege, se depune, începând cu data îndeplinirii acestor condiţii, la casa de pensii sectorială competentă, în funcţie de ultimul loc de muncă.

Însă de multe ori, cei care vor să iasă la pensie, după ce depun documentele de pensionare trebuie să aştepte perioade mai mari de 45 zile pentru a primi decizia de pensionare şi cuantumul pensiei ce li se cuvine, iar acest lucru se întâmplă din cauza problemelor de organizare a sistemului de acordare al pensiilor.

Astfel, la Camera Deputaților urmează să se voteze o modificare legislativă care va corecta acest neajuns. Astfel se creează cadrul legislativ pentru a da posibilitatea ca dosarul de pensionare să fie depus cu 90 zile ÎNAINTE de îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege pentru a beneficia de acest drept, urmând ca decizia să le fie comunicată în termen de 5 zile lucrătoare de la data la care îndeplinesc condiţiile legale de pensionare.

În expunerea de motive a inițiativei legislative se spune că astfel se vine în ajutorul celor care trebuie sp iasă la pensie și ”care nu trebuie să întindă mâna şi să cerşească pentru a primi un drept ce li se cuvine, căci sunt cazuri în care se aşteaptă şi 4-5 luni pentru a primi decizia de pensionare şi efectiv pensia. De asemenea, avem în prezent şi foarte multe cazuri în care dosarele de pensionare sunt oprite în corespondenţa caselor teritoriale de pensii din cauza neconcordanţelor ivite prin emiterea greşită a adeverinţelor de către custozii de arhivă şi a lipsei unui sistem unitar de lucru a Casei Naţionale de Pensii Publice”.

Conform noilor modificări care se află pe masa de lucru a deputaților ”pensiile se cuvin de la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare prevăzute de prezenta lege, în funcţie de categoria de pensie solicitată”.

O altă modificare spune că: ”Pensiile se stabilesc prin decizie a casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale, după caz, emisă în condiţiile prevăzute de prezenta lege, şi se acordă de la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare şi a emiterii deciziei de pensionare”.

Și în sfârșit poate cea mai importantă modificare: ”Decizia de pensionare se emite în termen de 5 zile lucrătoare de la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare ale persoanei ce a solicitat acest drept, în condiţiile prevăzute de prezenta lege, în funcţie de categoria de pensie solicitată”.

Vârsta de pensionare. Perioadele care nu sunt considerate vechime în muncă

Sunt detalii pe care trebuie să le știe cei care și-au propus să iasă la pensie și trebuie să-și compleze dosarul cu actele necesare.

Conform legislației în vigoare, concediile de odihnă, de incapacitate temporară de muncă din cauza unor accidente sau boli profesionale, precum și cele la care au dreptul părinții pentru nașterea, creșterea și îngrijirea copilului sunt luate în calcul la stabilirea drepturilor de pensie. Deși unele dintre acele perioade sunt necontributive, ele sunt asimilate ca stagii de cotizare.

Excepție de la regulă o constituie absențele nemotivate și concediile fără plată care, potrivit Codului muncii, se scad din vechimea în muncă. Așadar, concediile fără plată sunt cele care nu se vor lua în calcul pentru vechimea în muncă, dar nu cele de odihnă.

Stagiul de cotizare reprezintă perioada de timp pentru care s-au datorat contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii, precum și cea pentru care asigurații cu contract de asigurare socială au datorat și plătit contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii, potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Trecem în revistă concediile care sunt considerate vechime în muncă, precum și indemnizațiile care se acordă pentru unele tipuri de concedii.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea