Ziarul Unirea

Vânzarea băuturilor energizante, interzisă minorilor în unitățile sanitare precum și prin intermediul automatelor. PROIECT

Vânzarea băuturilor energizante va fi interzisă minorilor, în unitățile sanitare, precum și prin intermediul automatelor, cu excepția celor din clădirile de birouri, prevede un proiect de hotărâre de Guvern.

Interdicțiile cuprinse în proiect:

ELIT

(1) SE INTERZICE COMERCIALIZAREA BĂUTURILOR ENERGIZANTE PERSOANELOR CU VÂRSTA SUB 18 AN, INCLUSIV PRIN COMERȚUL ONLINE ȘI/SAU ALTE METODE DE VÂNZARE LA DISTANȚĂ.

(2) SE INTERZICE COMERCIALIZAREA BĂUTURILOR ENERGIZANTE PRIN AUTOMATE, CU EXCEPȚIA CELOR AMPLASATE ÎN CLĂDIRILE CU DESTINAȚIE EXCLUSIVĂ SPAȚIILOR PENTRU BIROURI.

(3) SE INTERZICE COMERCIALIZAREA BĂUTURILOR ENERGIZANTE ÎN UNITĂŢILE SANITARE ŞI ÎN INCINTA UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR, INCLUSIV PRIN AUTOMATE DIN INCINTA ACESTORA.

Hotărârea are drept scop „protejarea sănătăţii populaţiei din România prin stabilirea unor măsuri privind prevenirea şi limitarea efectelor consumului de băuturi energizante de către populaţie, prin interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori, prin desfăşurarea de activităţi de informare şi educare a populaţiei şi informarea consumatorilor cu privire la efectele consumului de băuturi energizante asupra sănătăţii”.

„Băuturi energizante sunt băuturile care conţin combinaţii variate de carbohidraţi vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanţe, precum: cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central”, se arată în proiect.

Hotărârea a fost pusă în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.

Sursa : g4media.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419