Rămâi conectat

Actualitate

Vânzarea băuturilor energizante, interzisă minorilor în unitățile sanitare precum și prin intermediul automatelor. PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vânzarea băuturilor energizante va fi interzisă minorilor, în unitățile sanitare, precum și prin intermediul automatelor, cu excepția celor din clădirile de birouri, prevede un proiect de hotărâre de Guvern.

Interdicțiile cuprinse în proiect:

(1) SE INTERZICE COMERCIALIZAREA BĂUTURILOR ENERGIZANTE PERSOANELOR CU VÂRSTA SUB 18 AN, INCLUSIV PRIN COMERȚUL ONLINE ȘI/SAU ALTE METODE DE VÂNZARE LA DISTANȚĂ.

(2) SE INTERZICE COMERCIALIZAREA BĂUTURILOR ENERGIZANTE PRIN AUTOMATE, CU EXCEPȚIA CELOR AMPLASATE ÎN CLĂDIRILE CU DESTINAȚIE EXCLUSIVĂ SPAȚIILOR PENTRU BIROURI.

(3) SE INTERZICE COMERCIALIZAREA BĂUTURILOR ENERGIZANTE ÎN UNITĂŢILE SANITARE ŞI ÎN INCINTA UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR, INCLUSIV PRIN AUTOMATE DIN INCINTA ACESTORA.

Hotărârea are drept scop „protejarea sănătăţii populaţiei din România prin stabilirea unor măsuri privind prevenirea şi limitarea efectelor consumului de băuturi energizante de către populaţie, prin interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori, prin desfăşurarea de activităţi de informare şi educare a populaţiei şi informarea consumatorilor cu privire la efectele consumului de băuturi energizante asupra sănătăţii”.

„Băuturi energizante sunt băuturile care conţin combinaţii variate de carbohidraţi vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanţe, precum: cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central”, se arată în proiect.

Hotărârea a fost pusă în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.

Sursa : g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea