Ziarul Unirea

Vanghelie, brânză bună…

Doamnelor şi domnilor, în mod sigur personajul săptămânii a fost Marian Vanghelie. Pare mai simpatic după vizita în State şi prezintă garanţia că poate să conjuge dilema shakespeariană „to be or not to be”! Mai mult, autoportretul primarului de sector este de-a dreptul seducător: „Sunt natural, exact ca brânza de oaie!” Ceva mai haios nici că poate exista: să fii precum caşul şi mereu cu ochii după… cash!
L-am văzut, dară, pe Marean încovoiat precum Atlas, luptând din răsputeri să nu se prăvălească peste noi statul de drept şi independenţa justiţiei! Asta se întâmpla pe scările sediului social-democraţilor din Piteşti, cu toată ştăbărimea partidului în spate, vorbind însufleţit asistenţei despre abuzurile săvârşite de haita lui Băsescu împotriva unui lider local. Da, Vanghelie, apărătorul legalităţii! Nu mai este mult până când îl vedem apărând limba română de agresiunea agramaţilor din politica dâmboviţeană…
Sincer să fiu, nu ştiam nimic despre preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, până la povestea cu DNA-ul. Poate că este un om cumsecade sau poate dimpotrivă, este un personaj care a încălcat legea. Ori poate şi una şi alta, un domn cumsecade care, cu voie sau fără voie, a călcat alături. Însă, cum pe la noi Justiţia a devenit un fundal pentru tot felul de telenovele de partid, şi cazul Nicolescu a devenit parte a unui serial, cu actori submediocri, în care se citeşte falsitatea de la o poştă. Episodul cu ambulanţa de la DNA n-a făcut decât să amplifice emoţional întreaga poveste, mai ales când s-a constatat că individul chiar suferea de o afecţiune şi nu juca teatru, precum alte personaje celebre, ca să scape de la mititica. Asistăm la un punct culminant, căruia i s-a dat o încărcătură „pe viaţă şi pe moarte”.
Păi cum putea să scape Vanghelie şi compania un asemenea moment, fără să scoată untul din el! I-am văzut agitaţi, incisivi, amintind de vremurile când se încolonau la Tribunal, sărind ca unul, în apărarea lui Gabriel Bivolaru (fostul deputat PDSR, actualul PSD, care înfundase puşcăria pentru o gaură de 50 de milioane de euro dată BRD-ului), apărătorii legii ameninţând că vor avea ei grijă de judecători, după ce se va învârti roata istoriei! Şi se prea poate, pentru că, vizavi de enunţul plin de sinceritate a lui Marean, găsesc destulă sevă politică în proverbul „mielul blând suge la două oi”. Iată, Crin s-a aliat cu Felix şi nici Victoraş nu-i de la altă stână! Dospesc ei o alianţă contra-Băsescu, numai să poată pune mâna pe putere. Nu că ar fi din cale afară de trist pentru „piticii” prezidenţiali, însă astfel de presiuni asupra judecătorilor ar trebui sancţionate penal. În cele din urmă, dincolo de lupta pentru o halcă de carne între cele două haite înfometate, separate de un gard imaginar anti sau pro Băsescu, interesele grupurilor oculte, care stau în spatele marionetelor, îşi dau mâna în subteran.
Cine este atât de naiv să creadă că Vanghelie este întruchiparea Sfântului Gheorghe care să ne scape de balaurul Băsescu? Ori, şi mai credul, că actuala putere mai poate oferi altceva decât scandal, promisiuni fără acoperire şi aroganţă, gen Udrea şi Boc. Spectatori la acest wrestling politic, în care adversarii doar mimează o luptă fratricidă (doar au aceleaşi rădăcini, nu?), vom sfârşi prin a trece într-o tabără sau alta, ignorând cea mai simplă cale de a-i pune la punct, votul! Să-i refuzăm pe păpuşari şi să căutăm o altă soluţie, chiar cu riscul de a avea alte dezamăgiri.
Cazul Nicolescu ne-a demonstrat încă o dată că „dezbaterile” politice se fac pe patul de spital, la televizor sau la grătarul cu mititei, oriunde, oricând şi cu oricine este dispus să intre în această mare răfuială. Din păcate, politica de haită este singura care funcţionează la noi. Aceste haite îşi împart teritoriile, instituţiile, rup fiecare cât pot din avuţia naţională. Preşedintele CJ Argeş a fost redus la o simplă „muniţie” de partid. Ce mai contează starea lui de sănătate. Omul şi-a făcut datoria…
Dumitru HENEGAR

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

ana 7 februarie 2011 at 9:56

d le henegar si noi ne uitam la tv ar fi cazul sa ne lasi sa ne facem singuri o parere nu era mai bine sa ne povestesi altceva nu este pacat de spatiul ocupat in ziar cu parerea d voastra personala am zis si ma repet uni ziaristi de la unirea se posteaza in fata televizorului de obicei la sfarsit de saptamana iar lunea ne fac o cronica asa ca la prosti va intreb dar noi unde credeti ca am fost in croaziera astept stiri adevarate articole de calitate

alexandru 7 februarie 2011 at 10:02

de acord cu tine ana.

NECUNOSCUT 7 februarie 2011 at 10:32

Perfect adevarat Ana sau ce dl Henegar are impresia ca la pdl nu sunt n si n Vanghelie incepind de la consilieri locali pina la cea mai inalta functie din stat majoritatea sunt mai rau decit Vanghelie. Hai noroc.

Nicu 7 februarie 2011 at 12:59

Sincer eu nu inteleg rolul acestui articol…Omul acesta vorbeste despre Vanghelie, pe urma vorbeste despre Nicolaescu, Bivolaru si revine la Crin, Felix si Ponta. Ce articol e asta? Retrospectiva spatamanii?
Dl. Henegar dupa ce la sfarsitul anului trecut ai luat un premiu pentru jurnalism de la Dumitrel, te-ai gandit ca restul vietii sa-i fi sclav?
Nu vreau sa tin parte nimanui dar faptul ca veniti cu asemenea articole arata disperarea dumneavoastra. De ce nu ati scris si ce a declarat seful de la ambulanta din Arges, care a recunoscut ca e membru PD-L? De ce nu ati scris ca seful ambulantei a declarat public faptul ca Nicolescu nu avea probleme iar cand a fost dus la Bucuresti a trebuit sa fie operat? Acest lucru inseamna „amplificare emotionala”?De ce nu scrieti si de pdeleii dumneavoastra care primesc mesaje ce sa spuna in emisiuniile tv, faptul ca investesc milioane de euro in telegondole in frunze si in alte mofturi?Acest lucru nu se numeste incompetenta? Ce ar fi sa lasti sclavismul dumneavoastra fata de acesti incompetenti!
Multumesc!

ana 7 februarie 2011 at 13:37

pt necunoscut nu ma intereseaza politica ma intereseaza modul cum se face jurnalism ma deranjaza ca o persoana care este de profesie ziarist isi dea asa tam nesam cu parerea despre niste fapte relatate in tv ma deranjaza faptul ca isi permit sa numeasca pe un ales ospatar pe altul dinozaur va intreb oare este rusine sa fi ospatar mi se pare ca acesti ziaristi de la unirea stau undeva intr un glob de sticla si scriu pentru niste persoane care nu pricep prea mult trebuie ei sa ne spuna cum stau lucrurile intr o emisiune tv sau sa numeasca pe unul intr un fel pe celalalt in altf fel domnilor de la unirea ma satept de la d voastra articole de calitate si mult mult bun simt ar fi cazul sa va schimbati optica sa nu zic apucaturile unde sunt ziaristi tineri

ana 7 februarie 2011 at 15:53

m am exprimat gresit ca stau intr un glob de sticla stau in pijama cu papuci de casa in fata tv si mananca seminte

Iuliutz 8 februarie 2011 at 16:49

Mai nou ziarul unirea, a devenit un fel de blog pesonal, in care se scriu parerile personale ale jurnalistilor.

Comentariile sunt oprite