Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

Vânător surprins, pe un drum din Alba, cu arma încărcată în mașină: Cum a încercat să se răzbune pe omul legii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Un vanator surprins, de politie pe un drum judetean din Alba, aflat intr-o masina cu arma tinuta in conditii nelegale, a esuat in demersul judiciar care viza anularea amenzii.  Acesta l-a ameninţat pe poliţistul care l-a amendat şi a depus plângere penală pe numele acestuia.

A. F. a fost sanctionat cu amenda in cuantum de 2.001 lei si si i-a fost anulat dreptul de port si folosire a armelor. In 26 mai 2019, barbatul a fost identificat pe DJ 107 I, Transalpina de Apuseni, in locul denumit „Tarcauˮ, intr-o autoutilitara, avand asupra sa arma de vanatoare, fara ca aceasta sa fie tinuta in husa, fara sa aiba atasat dispozitivul de blocare a tragaciului si avand montat un incarcator cu patru cartuse.

Barbatul mai era cu doua persoane, un barbat si o femeie si era sub influenta alcoolului. Arma de vanatoare era intreaga, fara componente lipsa.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vanatorul a formulat plangere contraventionala, dar a pierdut procesul atat la Judecatoria Aiud, cat si la Tribunalul Alba.

Ultima instanta a pronuntat hotararea definitiva in 28 aprilie 2021. Barbatul a formulat si plangere penala impotriva agentului de politie care a aplicat amenda, dar Parchetul a dispus emiterea unei ordonante de clasare, mentinuta, ulterior, si de instanta de judecata.

Din relatiile solicitate Garzii Forestiere Cluj, instanta a retinut ca sectorul de drum situat pe DJ 107 I, unde a fost surprins vanatorul, este inclus in poligonul schitei fondului cinegetic gestionat de catre Asociatia de Vanatoare Ramet – Inzel. Conforma legislatiei, in zona suprafetei neproductiva cinegetic este interzisa vanatoarea. Drumurile judetene si comunale sunt inscrise la categoria suprafetei neproductive cinegetic.

La momentul opririi in trafic s-a constatat ca barbatul emana miros de alcool, drept pentru care i s-a solicitat sa se supuna efectuarii unui test alcoolscop, dar a refuzat. In cursul discutiilor a devenit agresiv, manifestandu-se recalcitrant fata politisti, fiind necesara imobilizarea sa prin incatusare.

Dupa oprirea in trafic, vanatorul nu a avut nicio obiectie de facut (in afara atitudinii recalcitrante pe fondul consumului de alcool) desi, daca s-ar fi deplasat pentru a participa la o vanatoare colectiva de mistreti, nimic nu-l impiedica sa expuna acest aspect politistilor care l-au oprit si sa le prezinte autorizatia aferenta.

Un martor a incercat sa il ajute pe vanatorul vizat de sanctiune si a declarat ca aveau o autorizatie colective de vanatoare, iar starea in care se afla arma explica intentia acestuia a vana un mistret in cazul in care ar fi aparut in zona drumului pe care se deplasau cu masina. „Singura arma gasita in autoutilitara la momentul controlului era arma de vanatoare Mauser aflata in posesia petentului apelant, martorul (…) si numita (…) nedetinand nici un fel de arme. In aceste conditii, este exclusa ipoteza unei vanatori colective, nefiind intrunit numarul minim de persoane prevazut de lege”, se mai precizeaza in motivare. Legislatia prevede ca vanatoarea colectiva de tip A se practica de un numar restrans de vanatori, minimum doi si maximum cinci.

„Faptul ca, un drum public strabate un fond de vanatoare nu poate duce la concluzia ca ar face parte din acel fond. Drumul public in cauza este in administrarea Consiliului Judetean Alba si nu a vreunei entitati cu caracter privat (asociatie de vanatoare sau de alta natura), are o destinatie bine definita (asigurarea transportului persoanelor si bunurilor intre localitati), fiind o suprafata neproductiva din punct de vedere cinegetic unde vanatoarea este interzisa. Ca atare si din acest punct de vedere se poate concluziona ca, cel in cauza nu se afla in timpul unei partide de vanatoare”, a mai sustinut instanta care i-a respins plangerea contraventionala.

De asemenea, afirmatiile potrivit carora arma nu ar fi fost incarcata au fost considerate a fi minciuni, din fotografiile depuse la dosar fond reiesind ca pusca Mauser avea montat incarcatorul, iar in interiorul acestuia se aflau cele patru gloante.

„Petentul circula pe un drum public, nu se afla in timpul unei vanatori si avea asupra sa o arma incarcata, fara vreun dispozitiv de blocare a tragaciului, arma fiind in stare de functionare. Ca o circumstanta agravanta cel in cauza a consumat anterior bauturi alcoolice, a refuzat testarea alcooltest, tocmai pentru a impiedica stabilirea exacta a concentratiei alcoolice si s-a manifestat recalcitrant in momentul cand a fost surprins asupra faptei”, se precizeaza in hotararea Tribunalului Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

România, într-un top al celor mai sărace țări din Uniunea Europeană, realizat de o publicație germană. Care au fost criteriile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
România, într-un top al celor mai sărace țări din Uniunea Europeană, realizat de o publicație germană. Care au fost criteriile

O publicație germană a realizat un top al celor mai sărace țări din Uniunea Europeană, ținând cont de PIB și valoarea de cumpărare, printre care se află și România.

ziua-internationala-a-eradicarii-saraciei001.jpg

Astfel, România se află în top 10 cele mai sărace țări din UE, potrivit publicației germane Handelsblatt.

Elit - Gustul Desăvârșit

Produsul intern brut (PIB) e un indicator al bogăției unei țări, iar în cadrul UE se pot compara între ele standardele puterii de cumpărare și, astfel, se poate stabili o ierarhie.

De indată ce a intrat în vigoare Tratatul de la Maastricht – cel ce reglementează cooperarea între ţări în domenii cum ar fi politica externă, politica de securitate, justiţia şi internele -, la 1 ianuarie 1993 un număr de 12 ţări s-au unit formând UE. Printre ele se aflau și Franța, Germania și Regatul Unit, cea din urmă părăsind UE la 31 ianuarie 2022. Numărul statelor membre a ajuns în momentul de față la 27.

Valoarea tuturor bunurilor materiale și serviciilor fiecărei țări în decursul unui determină PIB-ul țării respective. E un indicator al bogăției unei țări. Ca să poată fi cumparat PIB-ul fiecărei țări, UE folosește o valută fictivă unitară. Astfel, valoarea PIB-ului pe persoană nu se calculează în euro, ci în standardul puterii de cumpărare (KKS), menit să egaleze diferențele de nivel ale prețurilor.

TOP 10 cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană:

LOC ŢARĂ PIB PE CAP DE LOCUITOR ÎN PPS

1. Bulgaria 55

2. Grecia 65

3. Slovacia 68

4. Croația 70

5. Letonia 71

6. România 73

7. Portugalia 74

8. Ungaria 76

9. Polonia 77

10. Spania 84


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

INCENDIU la Câmpeni: 60 de metri pătrați de deșeuri au fost cuprinse de flăcări. Au intervenit pompierii cu o autospecială

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
INCENDIU la Câmpeni: 60 de metri pătrați de deșeuri au fost cuprinse de flăcări. Au intervenit pompierii cu o autospecială

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de 15 august, în localitatea Câmpeni, pe strada Gării.

Din primele informații este vorba despre deșeuri nepericuloase, care ard pe o suprafață de 60 de metri pătrați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Stația de pompieri Câmpeni a intervit pentru localizarea și stingerea flăcărilor.

În cadrul intervenției a fost alocată o autospecială pentru stingere cu apă și spumă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU la Ighiu: O locuință a izbucnit în flăcări. Intervin pompierii cu două autospecialele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
INCENDIU la Ighiu: O locuință a izbucnit în flăcări. Intervin pompierii cu două autospecialele

Detașamentul de pompieri Alba Iulia în cooperare cu SVSU Ighiu intervin pentru localizarea și stingerea unui incendiu în loc. Ighiu.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o locuință.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul intervenției au fost alocate două autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și un echipaj pentru prim ajutor.

UPDATE: Incendiu lichidat. A ars o porțiune din acoperiș locuinței, aceasta fiind lovită de fulger.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea