Rămâi conectat

Politică Administrație

Valorile democratice în viziunea elevilor și dascălilor de la Școala ,,Avram Iancu” din Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ajuns la a patra ediție, Simpozionul Național ,,Avram Iancu – model și inspirație”, organizat de Consiliul Județean Alba și Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” din Alba Iulia, condusă de profesor Elena Ignat, va reuni și anul acesta cadre didactice și elevi din mai multe județe ale țării, care vor dezbate subiecte de actualitate precum valorile și principiile democratice.

Organizatorii doresc să ofere participanților un cadru special de discuții, care să genereze noi idei de îmbunătățire a activității educative, în vederea formării unei atitudini civice responsabile în rândul elevilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu”, profesor Dana Slevaș. “evenimentul se va desfășura marți, 10 decembrie 2013, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, fiind totodată un bun prilej pentru a marca și Ziua Constituției României. Simpozionul cuprinde două secțiuni distincte, secțiunea de comunicări științifice pentru profesori, cu temele:  Patriotismul, valorile și principiile  democratice – între opțiune și datorie, Metode activ – participative folosite în predarea disciplinelor pentru formarea unei conduite civice la elevi și secțiunea pentru elevi, cu tema: Patriotism, comportament și atitudine civică, un mod de viață!

Lucrările vor fi susținute în plen, în cadrul celor două secțiuni ale simpozionului, prilej cu care, atât dascălii, cât și elevii vor putea să-și expună punctele de vedere, să prezinte exemple de bună practică, pornind de la temele date. De asemenea, elevii vor avea de realizat și un afiș, pornind de la un paragraf din Constituția României.

Participanții vor avea ocazia să viziteze școala, expoziția de carte veche și de fotografie, amenajată cu sprijinul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, precum și expoziția de desene cu tematică patriotică realizate de elevi.

Partenerii care s-au alăturat școlii „Avram Iancu” în realizarea acestui proiect sunt: Inspectoratul Școlar Județean Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Societatea cultural-patriotică „Avram Iancu” Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană  „Lucian Blaga” Alba.”

“Educaţia patriotică și formarea unui comportament civic al tinerei generaţii este o misiune importantă a dascălilor, mai ales în contextul istoric actual, când tinerii se îndepărtează de valorile lăsate de înaintaşii noştri, când interesul faţă de istoria neamului şi spiritul civic sunt tot mai scăzute”, a afirmat Elena Ignat, directorul Școlii ,,Avram Iancu” .

foto arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea