Rămâi conectat

Actualitate

Valoarea tichetelor de creșă, MAJORATĂ cu zece lei, începând cu luna aprilie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit unui act normativ oficializat recent, încă din luna aprilie, valoarea tichetelor de creșă s-a majorat cu zece lei. Conform legislației în vigoare, tichetele de creșă sunt bilete de valoare acordate salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului cu vârsta de pană la doi ani și de indemnizația aferentă.

Ordinul comun al Ministerului Finanțelor și a Ministerului Muncii nr. 1.779/580/2020, document publicat în Monitorul Oficial, prevede ca, în perioada aprilie – septembrie 2020, valoarea sumei lunare care se acordă sub forma tichetelor de creșă să se majoreze cu zece lei, respectiv de la 460 de lei, cât era înainte, la 470 de lei. Noua valoare a tichetelor de creșă se va aplica, potrivit documentului, și în primele două luni ale semestrului II al anului, adică inclusiv în luna septembrie 2020.

Așa cum stabilește Legea nr. 165/2018, tichetele de creșă reprezintă bilete de valoare care se acordă lunar salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap) și de indemnizația aferentă.

Tichetele pot fi utilizate doar pentru plata taxelor la creșa unde este înscris copilul și se acordă, la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui și pe baza livretului de familie. Pe de altă parte, de tichetele de creșă nu pot beneficia asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a aplicat măsura plasamentului în regim de urgenţă.

În plus, tichetele de creșă se pot cumula cu alocația de stat pentru copii și cu stimulentul de inserție, ajutor financiar ce se acordă părinților care revin la lucru înainte de încheierea concediului pentru creșterea copilului.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea