Rămâi conectat

Actualitate

Val de aer polar peste România. Temperaturile scăzute aduc lapoviță și ninsoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Val de aer polar peste România. Temperaturile scăzute aduc lapoviță și ninsoare. Meteorologii au emis o informare meteo de vreme rea, cu ninsori și intensificări ale vântului la munte, precipitații slabe mixte în zonele joase de relief, care a intrat în vigoare în această dimineață, la ora 5.00 şi se menţine până pe 18 noiembrie, ora 12.00. Temperaturile scăzute aduc lapoviță și ninsoare, în special în zonele de munte, unde ninge deja de cîteva ore bune.

Astăzi, în sudul și sud-estul țării vor fi temperaturi scăzute pentru această perioadă a anului, iar termometrele nu vor indică mai mult de 7 grade Celsius. La munte ninge deja, iar în restul regiunilor vor fi ploi, lapoviță și ninsoare. Vizibilitatea va fi redusă și pe șosele se va depune și un strat subțire de polei, spun meteorologii.

Mâine vor fi ninsori de scurtă durată în aproape toată țara și pînă duminică, frigul va cuprinde întreagă Românie, iar maximele termice nu vor depăși 2-3 grade. De astăzi și pînă duminică, la orele amiezii, vor avea parte de temperaturi specific lunii ianuarie, spun meteorologii. În București nu vor fi mai mult de 5 grade Celsius pe timpul zilei și 0 grade noaptea.

În intervalul menționat vremea va deveni rece în toată țara, chiar deosebit de rece în estul și sud-estul teritoriului, unde și vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor fi negative în cursul nopților și al dimineților în majoritatea regiunilor.

În zonele montane va ninge și vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada.

În regiunile estice, sudice și centrale se vor semnala precipitații slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviță, mai ales în cursul zilei de vineri, 16 noiembrie și al nopții de vineri spre sâmbătă (16/17 noiembrie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024 Marcel Ciolacu, premierul României,  a declarat, luni, că susține amendamentul care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. „Susțin amendamentul depus astăzi în Parlament de PSD, amendament care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea