Val de aer polar peste România. Temperaturile scăzute aduc lapoviță și ninsoare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Val de aer polar peste România. Temperaturile scăzute aduc lapoviță și ninsoare. Meteorologii au emis o informare meteo de vreme rea, cu ninsori și intensificări ale vântului la munte, precipitații slabe mixte în zonele joase de relief, care a intrat în vigoare în această dimineață, la ora 5.00 şi se menţine până pe 18 noiembrie, ora 12.00. Temperaturile scăzute aduc lapoviță și ninsoare, în special în zonele de munte, unde ninge deja de cîteva ore bune.

Astăzi, în sudul și sud-estul țării vor fi temperaturi scăzute pentru această perioadă a anului, iar termometrele nu vor indică mai mult de 7 grade Celsius. La munte ninge deja, iar în restul regiunilor vor fi ploi, lapoviță și ninsoare. Vizibilitatea va fi redusă și pe șosele se va depune și un strat subțire de polei, spun meteorologii.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Mâine vor fi ninsori de scurtă durată în aproape toată țara și pînă duminică, frigul va cuprinde întreagă Românie, iar maximele termice nu vor depăși 2-3 grade. De astăzi și pînă duminică, la orele amiezii, vor avea parte de temperaturi specific lunii ianuarie, spun meteorologii. În București nu vor fi mai mult de 5 grade Celsius pe timpul zilei și 0 grade noaptea.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În intervalul menționat vremea va deveni rece în toată țara, chiar deosebit de rece în estul și sud-estul teritoriului, unde și vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor fi negative în cursul nopților și al dimineților în majoritatea regiunilor.

În zonele montane va ninge și vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada.

În regiunile estice, sudice și centrale se vor semnala precipitații slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviță, mai ales în cursul zilei de vineri, 16 noiembrie și al nopții de vineri spre sâmbătă (16/17 noiembrie).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei