Val de AER POLAR peste România: Cât de frig va fi, unde cade brumă şi când se întoarce vara

Un val de aer polar va pune stăpânire peste România, anunță meteorologii. Temperaturile vor scădea dramatic din această noapte, iar în unele regiuni vor fi mai mici şi cu 10 grade decât cele înregistrate în zilele precedente. De miercuri încep să se înmulţească şi ploile.

Pentru câteva zile vom avea o vreme de toamnă autentică, pentru că de sâmbătă vremea să se încălzească din nou. Romica Jurca, meteorolog, a declarat la România TV că până la sfârşitul lunii vom avea vreme caldă, de vară.

„Începând de marţi o masă de aer rece va afecta teritoriul ţării noastre şi va determina o răcire, o scădere a valorilor termice care vor coborâ sub normele caracteristice pentru această perioadă, în jumătatea nordică a ţării. În regiunile sudice temperaturile vor fi normale pentru această perioadă. Scăderea de temperatură începe în nordul ţării, iar miercuri va cuprinde şi regiunile sudice. Vor fi diferenţe mari joi, de la 30-32 de grade, la 21 de grade. Cu alte cuvinte, toamna îşi intră. De miercuri noapte încep să se înmulţească şi ploile. Sâmbătă temperaturile vor creşte uşor, iar până la sfârşitul lunii vom putea vorbi de o vreme de vară”, a explicat specialistul.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea se va răci în regiunile nordice, unde valorile termice se vor situa uşor sub cele normale pentru această perioadă, şi va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit în rest. Cerul va avea înnorări temporare şi, cu precădere ziua, vor fi ploi locale, în special averse posibil însoţite de descărcări electrice, la munte, în centru şi nord şi pe arii restrânse în vest, unde şi vântul va avea intensificări temporare; în zona montană înaltă vântul va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în nordul Moldovei şi 33 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 8 şi 17 grade.

Miercuri, vremea se va răci şi în jumătatea de sud a ţării, astfel încât temperaturile maxime, mai scăzute decât mediile multianuale în vest, centru şi nord şi apropiate de normal în rest, vor fi cuprinse în general între 17 şi 26 de grade, iar cele minime se vor încadra între 4 şi 14 grade, mai coborâte în depresiuni, posibil uşor negative. Cerul va fi temporar noros şi va ploua slab pe arii restrânse, cu probabilitatea mai mare la munte, în regiunile sudice şi în extremitatea de nord. Vântul va avea intensificări susţinute la munte, îndeosebi pe creste, precum şi în nordul, centrul şi estul teritoriului, dar local şi temporar şi în celelalte zone.

Începând de joi, valorile termice se vor situa uşor sub cele specifice perioadei în jumătatea de nord şi apropiate de normal în rest. Pe arii restrânse vor fi posibile ploi slabe.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...