Rămâi conectat

Actualitate

Vai de puiul de cuc de la PIANU! De 12 ani el sare dintr-un cuib în altul, minţind electoratul, pentru a-şi atinge scopul!

Publicat

în

În perioada campaniei electorale, lupta politică se amplifică, opozanţii se înfruntă în idei, în sloganuri şi în programe, cu prilejul întrunirilor de mai mare sau mai mică amploare. Aceasta este lupta electorală în care protagoniştii săi dau dovadă de multă inventivitate. De curând, a apărut o nouă stratagemă, care ne surprinde pe toţi şi din această cauză n-am reuşit încă să-i găsim un nume. Ea este aplicată cu perseverenţă în campania electorală a actualului primar al comunei Pianu, Marin Petruse: „Fără mine comuna moare, aveţi grijă cu cine votaţi! Eu sunt cel mai curtat primar din judeţ, am chiar şi acum oferte de la PSD şi PNL, iar contracandidaţii mei sunt doar nişte marionete! Aveti grijă! Cine nu mă votează este împotriva bunului mers al comunei!”. Domnule încă primar, vă rugăm să nu vă arogaţi merite pe care nu le aveţi! Nimeni nu aleargă după dumneavoastră, ba din contră, dumneavoastră aţi sărit dintr-un partid în altul ca puiul de cuc, ajungând să nici nu mai ştiţi pe câţi candidaţi de primar oneşti şi devotaţi comunei şi partidului lor i-aţi aruncat afară din cuib. Aţi fost întotdeauna un pui de cuc travestit în Prâslea cel Voinic al Pianului şi în goana după fotoliul de primar aţi încălecat pe caii PSD-ului, ai PNL-ului sau ai PDL-ului pentru a vă atinge scopul, v-aţi făcut mereu loc cu coatele (unii spun că aveaţi întotdeauna şi desagi grei la obalcul şeii)! V-aţi cocoţat în vârful piramidei minţind electoratul că v-aţi mutat de la un partid la altul ca să aduceţi fonduri şi că, vezi Doamne, v-aţi calcat pe principii pentru binele comunei. Stimate domnule Petruse, acum ce le mai vindeţi oamenilor pe care i-aţi păcălit timp de 12 ani? Unde vă mai mutaţi? Vă întrebăm asta pentru că nu vă mai primeşte nimeni! Ce fonduri mai aduceţi dacă aproape 4 ani aţi canalizat un râu care n-a ieşit niciodată din matcă şi aţi construit o stână ecologică pe care n-o foloseşte nimeni? Dumneavoastră nici măcar nu ştiţi ce înseamnă o stână? Sunt câteva sute de oi în continuă mişcare (care fac mizerie mare). Cum credeţi dumneavoastră că puteţi creşte atâtea oi chiar lângă terenul de golf, lângă hotelul dotat cu terase şi piscine, spaţii de agrement etc. Cu siguranţă atunci ne vom umple plămânii cu aerul acela „înmiresmat” de oaie, vom călca în mizerie admirând împrejurimile şi vom aştepta să bată vântul în instalaţia eoliană pe care n-am văzut-o niciodată învârtindu-se – o fi doar de decor…
Stimaţi cititori şi locuitori ai comunei Pianu, vă promitem, în numele alianţei USL, că nu veţi găsi astfel de personaje în mijlocul nostru, pentru că nu ne-ar aduce decât deservicii. Noi avem candidaţi cinstiţi şi hotărâţi, oameni luptători şi devotaţi comunităţii din care provin. Un astfel de om este doctorul Ioan Tomuşcă, viitorul primar al Pianului. E un om dintr-o bucată, gospodar, care spune lucrurilor pe nume, un medic veterinar care s-a dedicat meseriei sale. Noi nu avem nevoie de „primari de meserie”, cum e Marin Petruse, ci de un gospodar care cunoaşte bine aceste locuri, care a bătut toate uliţele, dealurile şi văile comunei spre a-i ajuta pe oameni. Ioan Tomuşcă este un om de omenie, poate iute la vorbă, dar cu o inimă mare.
Votaţi dr. Ioan Tomuşcă – primarul dumneavoastră şi al Uniunii Social Liberale, forţa care aduce prosperitatea în comuna Pianu!

Publicitate

Actualitate

BILANȚ PARȚIAL| 15.410 de cazuri noi de COVID-19 și 357 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Publicat

în

BILANȚ PARȚIAL| 15.410 de cazuri noi de COVID-19 și 357 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Vineri, 22 octombrie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității un prim bilanț pe scurt al pandemiei de COVID-19 în România

357 de decese și 15.410 cazuri noi de COVID au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 22 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 15.410 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 357 decese dintre care 1 anterior. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.”, a anunțat GCS.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

OMS: Pandemia va continua și în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie

Publicat

în

OMS: Pandemia va continua și în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie

Pandemia de Covid va continua şi în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Specialiştii au estimat extinderea cu încă un an a pandemiei deoarece nu toate ţările au ajuns la un număr suficient de mare al persoanelor vaccinate pentru a putea ţine sub control virusul. Mai puţin de 5% din populaţia Africii a fost vaccinată, comparativ cu 40% pe majoritatea celorlalte continente, relatează BBC.

Au fost livrate peste 10 milioane de vaccinuri în ţările africane care au făcut solicitări, din totalul promis de o sută. Marea majoritate a vaccinurilor anti Covid au fost distribuite şi utilizate în ţările cu venituri mari sau medii. Africa reprezintă doar 2,6% din dozele administrate la nivel global. Oficialii OMS fac apel către ţările dezvoltate să renunţe la locul lor pe lista de priorităţi a companiilor farmaceutice care distribuie vaccinul pentru a putea echilibra situaţia la nivel global.

Electrica Furnizare Discount

„Pot să vă spun că nu suntem pe drumul cel bun. Trebuie, într-adevăr, să grăbim ritmul vaccinări şi ştiţi de ce? Această pandemie va dura mai mult decât este necesar, din cauza lipsei posibilităţilor de imunizare a ţărilor în curs de dezvoltare şi nu numai”, a declarat Dr. Bruce Aylward, cercetător şi lider în cadrul OMS.

Citește mai mult

Actualitate

Salariul minim va fi MAJORAT, iar punctul de pensie, MĂRIT, începând cu anul 2022. Cu cât vor rămâne românii „în mână” și cât va crește pensia

Publicat

în

Salariul minim va fi MAJORAT, iar punctul de pensie, MĂRIT, începând cu anul 2022. Cu cât vor rămâne românii „în mână” și cât va crește pensia

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat luni, la Palatul Victoria, la finalul ședinței de Guvern, că s-a adoptat majorarea salariului minim.

Astfel, din 2022 „ca valoare bruta, salariul minim in plata va ajunge la 2.550 de lei pe luna in 2022”. „Este o crestere cu 10% in valoare neta”, a adăugat ministrul. Un angajat va primi în mână minim 1.524 de lei, cu peste 130 de lei mai mult decât în prezent.

„Este o majorare cu aproximatix 130 de lei net, impactul va fi asupra a 1.160.000 de oameni”, a declarat ministrul Muncii Raluca Turcan.

Electrica Furnizare Discount

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este 2.300 lei lunar. Acest lucru înseamnă că un salariat câștiga „în mână” 1.386 de lei.

De asemenea, Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, a anunțat, luni, 4 octombrie, într-un interviu pentru Antena 3, cu cât ar putea creșterea punctul de pensie de la 1 ianuarie 2022.

Întrebat dacă punctul de pensie ar putea ajunge în acest an la 1.875 de lei, ministrul Finanțelor a precizat că ”deocamdată nu ne putem permite”:

„E complicat. Avem o traiectorie convenită cu Comisia Europeană în legătură cu deficitul bugetar. Dacă ne facem probleme din punct de vedere al deficitului bugetar, atunci problemele o să fie și mai mari pentru că, de fapt, deficitul bugetar înseamnă că împrumuți tot mai mulți bani pentru a acoperi costul pe care îl avem cu pensiile.

Din punctul meu de vedere trebuie găsit un echilibru și vă dați seama că politic discutând îți dorești să crești pensiile cât mai mult pentru că asta înseamnă inclusiv un câștig electoral, dar este și o responsabilitate să le poți plăti.

Ne dorim ca aceea lege (n.r. Legea Pensiilor) să ajungă să fie respectată cât mai repede posibil, dar asta înseamnă și să ai banii respectivi. Deocamdată nu ne putem permite o asemenea creștere.”, a declarat Dan Vîlceanu.

Ministrul Finanțelor spune care sunt variantele luate în considerare pentru creșterea punctului de pensie și cu cât s-ar putea mări:

„Indexarea cu rata inflației și cu jumătate din salariul mediu brut pe economie. Ca procent, dacă luăm în considerare inflația din 2019, poate 6-7%, de la 1 ianuarie.”

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare