Rămâi conectat

Actualitate

Vaccinul de la Pfizer și BioNTech ar putea să nu ofere protecție împotriva COVID-19 dacă cea de a două doză va fi întârziată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pfizer și BioNTech au avertizat că întârzierea administrării celei de a doua doze de vaccin ar putea să nu ducă la imunizarea beneficiarilor împotriva COVID-19.

Companiile Pfizer și BioNTech au avertizat luni că o întârziere în administrarea celei de a doua doze de vaccin ar putea să nu ducă la imunizarea beneficiarilor împotriva Covid, informează Digi24, care citează CNBC.

Citește și: VIDEO| Valeriu Gheorghiță a fost vaccinat anti-COVID-19: „Vaccinarea este măsura corectă, sigură și eficientă prin care noi putem să revenim la normalitate”

Precizarea vine după ce mai multe țări, printre care Marea Britanie, Germania și Danemarca, au luat în calcul o asemenea strategie, mai spune sursa citată.

”Siguranța și eficacitatea vaccinului nu au fost evaluate pe diferite scheme de dozare, deoarece majoritatea participanților la studiu au primit a doua doză în intervalul specificat în studiile clinice”, se arată într-o declarație comună a celor două companii.

Citește și: Definiția de persoană infectată cu COVID-19 a fost SCHIMBATĂ de INSP. Ce simptome trebuie să prezinte

Ele mai precizează că ”nu există date care să demonstreze că protecția după prima doză este susținută după 21 de zile”.

Din cauza aprovizionării reduse cu vaccinuri, Germania a luat în calcul să amâne a doua doză, pentru a vaccina cât mai multe persoane cu o singură doză.

Ministerul Sănătății din această țară solicită consultanță din partea unei comisii independente în ceea ce privește amânarea vaccinării cu peste 42 de zile, având în vedere un demers similar al Marii Britanii.

De asemenea, Danemarca a aprobat o întârziere de până la șase săptămâni între prima și a doua doză de vaccin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea